στα ενδότερα των ομάδων

=Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου σφραγίστηκε με την αποχώρηση του Κώστα Αντωνίου από τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην πλέον διευθυντής ποδοσφαίρου των «πρασίνων» γνώριζε ότι είχε δρομολογηθεί η απομάκρυνσή του και θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις.
=Σημαντικό ρόλο στην επίσπευση της έκδοσης του διαζυγίου έπαιξε και η σκληρή κριτική που άσκησε στον Αντωνίου ο Μίμης Δομάζος. Μέχρι εκείνη την ημέρα ο στενός συνεργάτης του Νικόλα Πατέρα έδειχνε διάθεση να παραμείνει στην ΠΑΕ και να συνεχίσει τη δουλειά του παρά τις διοικητικές ανακατατάξεις.
=Την παραμονή του Αντωνίου, μάλιστα, επιθυμούσε και ο Πατέρας. Έτσι θα ήλεγχε όλες τις μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού» και παράλληλα θα μάθαινε τα πάντα από τα αποδυτήρια της ομάδας.
=Ο πρώην πρόεδρος δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της επιστροφής στην ηγεσία της ΠΑΕ. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θέλει να επιστρέψει, καθώς μπήκε μέσα του το μικρόβιο της προβολής.
=Το παθαίνουν αυτό οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Τρελαίνονται από τη δημοσιότητα και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτήν.
=Όπως είχε πει κάποτε ένας πρώην πρόεδρος, όποιος μπαίνει σε μια ομάδα δύσκολα φεύγει από τον χώρο, αλλά ψάχνεται διαρκώς και αναζητεί τρόπο να παραμείνει στο προσκήνιο, ακόμα και αν υποχρεωθεί να συνεργαστεί με άλλη ΠΑΕ.
=Τα παραδείγματα του Γιδόπουλου, του Μπέου, του Κούγια είναι χαρακτηριστικά. Κουμάντο σε μια ομάδα να κάνουν και ποια θα είναι αυτή ποσώς τους νοιάζει.
=Αν και ο Μπέος δεν έχει κάνει πολλές αλλαγές. Μόνο το εγχείρημα με την Παναχαϊκή, που έμεινε στα χαρτιά, ήταν εντελώς άσχετο με τα συναισθήματά του, διότι τον Πανιώνιο τον αγαπούσε, ενώ ο Βόλος αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του.
=Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει φέρει σε θέση ισχύος τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» αλωνίζει, με την καλή έννοια, και μπορεί να βάλει τις βάσεις για πολύχρονη κυριαρχία της ομάδας του.
=Οι καλές σχέσεις τις οποίες έχει αναπτύξει με τις περισσότερες ομάδες κάνουν τους «ερυθρόλευκους» μεγάλο φαβορί για κάθε αξιόλογο ταλέντο που κυκλοφορεί στη Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο. Το φλερτ με τον Φορτούνη επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
=Το ίδιο ισχύει και για τον Μανιάτη. Η ΑΕΚ προσέγγισε τον Πανιώνιο, αλλά μόνο εάν εγκρίνουν τη μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μπορεί να τον δούμε στα κιτρινόμαυρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουμορτζί, ο οποίος ενδιαφέρει άμεσα τον Παναθηναϊκό.
=Στη Νέα Σμύρνη υπολογίζουν πολύ στη βοήθεια από τους «ερυθρόλευκους», με τον δανεισμό ενός ή δύο παικτών και σε συνδυασμό με τις καλές σχέσεις τις οποίες διατηρούν ο Μαρινάκης και ο Βεντούρης, ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί θα καταλήξουν σε άλλη ομάδα μόνο με την έγκριση του Ολυμπιακού. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά και στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.
=Ακόμα και ο Γιάννης Κόντης άνοιξε δίαυλο με τον Μαρινάκη. Για να κάνει το χατίρι του Κούπερ και να πάρει στον Άρη τον Μήτρογλου.
=Ποιος, ο Κόντης, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε επαφές μόνο με τον Παναθηναϊκό είτε βρισκόταν στο προσκήνιο ο Τζίγγερ είτε ο Πατέρας. Κι, όμως, έψαξε άκρη με τον Μαρινάκη κι αυτό είναι ακόμα μια επιτυχία του τελευταίου.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, πασχίζουν να βρουν λύσεις στα αγωνιστικά κενά, διότι θεωρούν ότι ο Χιμένεθ μπορεί τελικά να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Απαραίτητη προϋπόθεση, ασφαλώς, η στήριξη από τον κόσμο.
=Την προηγούμενη Παρασκευή, όμως, δεχθήκαμε κριτική από ένα μπλογκ για το ρεπορτάζ μας από τα αποδυτήρια της Ένωσης. Με επιχείρημα ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του ισπανού τεχνικού.
=Το ίδιο έκανε στην Αυστραλία και ο Νέιθαν Μπερνς. Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει και άλλοι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά δεν σημαίνει ότι αντανακλούν τη γνώμη όλων όσοι βρίσκονται στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια.
=Και στον Παναθηναϊκό έβγαιναν και έκαναν σχόλια υπέρ του Νιόπλια και στο Ηράκλειο, με μπροστάρη τον Σισέ, του ζητούσαν να πάρει πίσω την παραίτησή του. Έπειτα από δύο εβδομάδες, όμως, ο Νιόπλιας απολύθηκε και δεν κουνήθηκε φύλλο.
=Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις καθημερινές εφημερίδες για να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ που δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον Χιμένεθ. Τα ρεπορτάζ για τις σαΐτες στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη μετά την ήττα από τον Ηρακλή και παρά το ξέσπασμα του ισπανού τεχνικού αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι δεν έχουν όλοι οι «κιτρινόμαυροι» την ίδια γνώμη με τον Λυμπερόπουλο.
=Ο Χιμένεθ, πάντως, δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα. Έχει τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και τονίζει σε κάθε συζήτηση ότι με τις κατάλληλες προσθήκες και την καλοκαιρινή προετοιμασία η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί αγνώριστη την επόμενη σεζόν.
=Το πρόβλημα της Ένωσης, ωστόσο, εντοπίζεται στη νοοτροπία. Αν καταφέρει ο Ισπανός να παρουσιάσει παίκτες διψασμένους και με νοοτροπία νικητή, ασφαλώς, και θα ‘χει πιθανότητες να τα καταφέρει.
=Δεν πρόκειται να ησυχάσει ο Μάκης Ψωμιάδης εάν δεν συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η νέα πρόταση που έκανε στον 62χρονο τεχνικό ξεπερνάει κατά πολύ τα χρήματα που έπαιρνε ο Ντούσκο στην ΑΕΚ.
=Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν θα εξελιχθεί σε γάμο το πολύχρονο φλερτ, αλλά το πώς θα καταλήξει η συνεργασία τους εάν τελικά πραγματοποιηθεί. Διότι όσοι έχουν ζήσει από κοντά τον Ψωμιάδη και τον Μπάγεβιτς θεωρούν αδύνατη τη συμβίωσή τους, παρά το κοινό παρελθόν τους στην Ένωση.
=Σαφάρι έχουν οργανώσει στην Τρίπολη και προσπαθούν να βρουν έναν επιθετικό ο οποίος θα βάλει 6-8 γκολ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος. Συγκομιδή που θεωρούν στην Αρκαδία ότι μπορεί να κρατήσει τον Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.
=Ο Γιώργος Μποροβήλος έχει χτυπήσει πολλές πόρτες, αλλά οι προσπάθειές του δεν έχουν φέρει έως τώρα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό αναμένεται να επικεντρώσουν οι Αρκάδες το ενδιαφέρον τους στον Παντελή Καπετάνο, έστω και αν τον αποκτήσουν απλώς για ένα εξάμηνο.
=Ανησυχία προκαλεί στον Ηρακλή το άνοιγμα του προϋπολογισμού από τις μεταγραφές, τις οποίες επιδιώκει ο «Γηραιός». Παράλληλα αυξάνονται οι γκρίνιες μέσα στα αποδυτήρια από παίκτες που υποστηρίζουν ότι καθυστερούν οι πληρωμές τους.
=Ανάλογες μουρμούρες ακούγονται, βέβαια, στις περισσότερες ομάδες. Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα όπου μόνο ο Πανσερραϊκός και ο Ολυμπιακός Βόλου αποδεικνύονται απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες.


Σχολιάστε εδώ