ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Από τη λεωφόρο Λαυρίου στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν τα επεισόδια και η ένταση που προκαλούν τα σχέδια για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής. Η πρόθεση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων να δώσει σε ιδιώτες μέρος του έργου προκάλεσε την αντίδραση των εργαζόμενων, οι οποίοι επιτέθηκαν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Συνδέσμου, αποτρέποντας τη συνεδρίαση του οργάνου, που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο. Κύριος στόχος ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ και δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος προπηλακίστηκε λίγο πριν ξεκινήσει το συμβούλιο, που τελικά αναβλήθηκε για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.
QQQ Το άνθος του… κακού είναι ο σχεδιασμός ανάθεσης με διαγωνισμό σε ιδιώτες της κατασκευής και λειτουργίας τεσσάρων εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων, με σύγχρονη τεχνολογία. Οι εργαζόμενοι στον Σύνδεσμο καταγγέλλουν ότι επιχειρείται το «ξεπούλημα» ενός δημόσιου τομέα σε ιδιωτικά συμφέροντα, και μάλιστα με φωτογραφικό διαγωνισμό και ότι το πακέτο προορίζεται για τον γνωστό «εθνικό εργολάβο», όπως λένε. Από την πλευρά του ο Χιωτάκης υποστηρίζει ότι: «Οι αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορούν να εκχωρηθούν σε κανέναν. Και την άσκησή της μπορεί καλύτερα απ’ όλους να την προασπίσει η ίδια η αυτοδιοίκηση».
QQQ Ένα εκατομμύριο ευρώ «τρύπα» παρουσιάζουν τα ταμεία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου, πρόβλημα που καθιστά επισφαλή τη βιωσιμότητά τους. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι υπεύθυνοι των σταθμών και το αναγνωρίζει και η διοίκηση του δήμου. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ζανιδάκης ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι, η απάντησή του όμως έριξε τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση, η οποία μείωσε τη χρηματοδότηση προς τους δήμους. Μεγάλος πονοκέφαλος και για τον νέο δήμαρχο Γιώργο Κουράση, ο οποίος δηλώνει προβληματισμένος αλλά βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση για να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών.
QQQ Το ογκώδες ιστορικό του απερχόμενου δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Σταύρου Γεωργόπουλου σε παραιτήσεις συνεργατών του είναι γνωστό. Όμως σπάει κάθε προηγούμενο αφού παραιτείται από την έδρα της στο νέο δημοτικό συμβούλιο -όπου η παράταξη του Γεωργόπουλου θα αριθμεί τρία μέλη- η σύζυγός του Ντίνα Γεωργοπούλου. Η ίδια υποστηρίζει ότι η παραίτηση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους, όμως οι κακές γλώσσες λένε ότι το ζεύγος Γεωργόπουλου δέχθηκε σκληρή κριτική από τα μέλη του υπόλοιπου συνδυασμού για την επιλογή της συζύγου του ως υποψήφιας στις εκλογές, όπου, σημειωτέον, ήρθε πρώτη σε σταυρούς στον συνδυασμό…


Σχολιάστε εδώ