Μνημόνιο τραπεζών και Γ. Κουρή για το ALTER

Πριν από τη συμφωνία προχώρησε σε μεγάλο οικονομικό έλεγχο για να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση στην τηλεοπτική εταιρεία. Τα οφειλόμενα προς τις τράπεζες ποσά ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Για να λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας, ο Γιώργος Κουρής θα διαθέσει από την πλευρά του ένα ποσόν της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ και οι δύο από τις τέσσερις εμπλεκόμενες τράπεζες άλλα 15 εκατ. ευρώ.
Θα δοθεί μια περίοδος χάριτος ορισμένων ετών και για το υπόλοιπο ποσό θα γίνει διακανονισμός ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να το αποπληρώνει χωρίς πρόβλημα. Με τη συμφωνία αυτή οι τράπεζες αποκτούν την οικονομική εποπτεία του τηλεοπτικού σταθμού και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού σε επίπεδα κάτω του 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει αλλαγή του χαρακτήρα του καναλιού, με τη μετάδοση ταινιών, εκπομπών και σειρών από τη βιντεοθήκη του σταθμού, και με απολύσεις προσωπικού, που σήμερα για τις ανάγκες του ζωντανού προγράμματος φτάνει τα 700 άτομα.
Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο διοικητικό σχήμα, με τη συμμετοχή γνωστών στελεχών από την τηλεόραση και τον επιχειρηματικό τομέα. Τέλος, σε σχέση με τις προεισπράξεις από τις διαφημιστικές εταιρείες, η νέα διοίκηση θα «τιμήσει όσες συμφωνίες έγιναν προκειμένου να υποστηριχθεί η επιχείρηση». Θυμίζουμε πως την εβδομάδα των Χριστουγέννων το Alter ανακοίνωσε πως κατέβαλε το δώρο των εορτών και τον μισθό για τον Νοέμβριο.
k Το Alter σε ανακοίνωσή του (28.12.2010) αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς», επισημαίνοντας ότι «το μέτωπο των μετόχων είναι αρραγές και μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στη διοίκηση και συνεπώς καμία αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας».
Επαναλαμβάνει ακόμη ότι «οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη».


Σχολιάστε εδώ