«Κουτσουρεμένο» το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας!

Συγκεκριμένα, με βάση την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 20/12/2010 οι συνδυασμοί πήραν τις ακόλουθες έδρες:
Ο Καμίνης 29, ο Κακλαμάνης 11, το ΚΚΕ 3, ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» 2 με 7,4%, ο συνδυασμός του ΣΥΝ 2 με 5,8%, η Χρυσή Αυγή 2 με 5,2% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1.
Ύστερα από 5 μέρες το ίδιο Πρωτοδικείο άλλαξε την απόφαση και παραμονή Χριστουγέννων αποφάσισε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δεν θα έχει 49 συμβούλους, όπως προβλέπεται, αλλά 48! Κι αυτό διότι «έκοψε» έναν σύμβουλο από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα», γιατί δεν είχε κατεβάσει υποψήφιους στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα απ’ όπου είχε πάρει τη δεύτερη έδρα! Έτσι έχουμε τα εξής οξύμωρα:
1) Το δημοτικό συμβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα έχει έναν σύμβουλο λιγότερο!
2) Ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» θα έχει έναν μόνο σύμβουλο, ενώ οι συνδυασμοί του ΣΥΝ και της Χρυσής Αυγής με 5,8% και 5,2% αντίστοιχα εκλέγουν από 2 συμβούλους! Δηλαδή περισσότερες έδρες παίρνει ο πέμπτος και ο έκτος συνδυασμός από τον τέταρτο!
Επειδή η απόφαση αυτή είναι κυριολεκτικά απίστευτη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των Αθηναίων, μήπως ο πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ερευνήσουν εάν έχουν διαπραχθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση πειθαρχικά παραπτώματα και νομικά σφάλματα; Σε σχετική δήλωσή του ο δικηγόρος του συνδυασμού Αντώνης Αργυρός, αφού τονίζει πως θα υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης, επισημαίνει:
«Λίγες ώρες πριν ο κ. Καμίνης από ”συνήγορος του πολίτη-Καμίνης” γίνει ”δήμαρχος-Καμίνης”, τον καλούμε να τοποθετηθεί επί της ουσίας των πραγμάτων και να μας συμβουλεύσει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε αυτό το δικαστικό πραξικοπηματάκι που ”κουρεύει” το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κατά έναν σύμβουλο και κλέβει την ψήφο 14.500 πολιτών της Αθήνας.
Στρεφόμαστε βεβαίως και προς τον κ. Φώτη Κουβέλη και τον παρακαλούμε να μας πει την πολιτική του γνώμη και ει δυνατόν να μας συνδράμει νομικώς, όπως κάνει σε κάθε καραμπινάτη περίπτωση καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων.
Η λεγόμενη ”Κοινωνία των Πολιτών” από την οποία προέρχεται κατά δήλωσή του ο κ. Καμίνης, παρακολουθεί και αναμένει με τα μάτια ορθάνοιχτα».


Σχολιάστε εδώ