Κι άλλα «χτυπήματα» σε ελληνικούς στόχους του εξωτερικού περιμένει η Αντιτρομοκρατική

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιτελικά της στελέχη εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν τα «χτυπήματα» με δέματα-βόμβες και σε άλλες χώρες. Μετά την Ιταλία η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία και στη συνέχεια η Ολλανδία και το Βέλγιο, όπου υπάρχουν ισχυρές αναρχικές ομάδες που κινούνται στα όρια της τρομοκρατίας, θα είναι οι στόχοι. Έχουν μεταξύ τους διασυνδέσεις και συνεργασία και θεωρείται βέβαιο ότι θα δράσουν ανάλογα σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι μέλη αναρχικών ομάδων ταξίδεψαν τους προηγούμενους μήνες στην Ιταλία, όπου λογικά θα είχαν συναντήσεις με εκεί ομοϊδεάτες τους. Ενδεχομένως και για να εντρυφήσουν στη διαδικασία κατασκευής των συγκεκριμένων βομβών, που όπως λέγεται επινοήθηκαν για πρώτη φορά από ιταλούς αναρχικούς. Επαφές με ιταλούς… συναδέλφους του είχε ο Μαζιώτης.
Οι δεσμοί ανάμεσα σε ιταλούς και έλληνες τρομοκράτες χρονολογούνται από την εποχή που στην Ιταλία… «μεσουρανούσαν» οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Μέλη της οργάνωσης είχαν ταξιδέψει στη χώρα μας και είχαν εντοπισθεί από τις αρχές σε περιοχές όπως η Αίγινα, η βόρεια Εύβοια, η Θεσπρωτία και η Πελοπόννησος. Αντίστοιχα ταξίδια είχαν πραγματοποιήσει την ίδια περίοδο έλληνες αναρχικοί (τρομοκράτες) στην Ιταλία. Η… ανταλλαγή επισκέψεων και τεχνογνωσίας συνεχίσθηκε και τη δεκαετία του ’90, ενώ έπειτα από μια μικρή κάμψη στις αρχές του 2000, τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουν πυκνώσει εκ νέου οι επαφές. Από την Ελλάδα έφευγαν για την Ιταλία μέλη οργανώσεων που δεν αναζητούνταν από την Αστυνομία και κατά συνέπεια δεν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επισημαίνουν τις ουσιαστικές αλλαγές που έχουν επέλθει με το πέρασμα των χρόνων στη δράση των συγκεκριμένων ομάδων. Αρχικά είχαμε να κάνουμε με αμιγώς ιδεολογική τρομοκρατία. Τα όποια «χτυπήματα» είχαν πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται με κατανόηση, αν όχι με… συμπάθεια από την κοινωνία. Στην πορεία ωστόσο η ιδεολογία υποχώρησε και κυριάρχησαν οι μηδενιστικές και ισοπεδωτικές αντιλήψεις, ενώ πλέον τα μέλη των οργανώσεων δεν διστάζουν να διαπράξουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου (ληστείες κ.ά.). Συγκριτικά με τους παλαιότερους, οι σημερινοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, καθότι εμφανίζονται περισσότερο αδίστακτοι και χωρίς κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.


Σχολιάστε εδώ