Θέλει έναν… Βιτόλο ο Χιμένεθ

Έναν παίκτη με την ικανότητα του Βίκτορ Βιτόλο στο σκούπισμα μπροστά από το κέντρο της άμυνας, θεωρεί ο Μανόλο Χιμένεθ απαραίτητο για το χτίσιμο της ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστήσει στη Σούπερ Λίγκα. Φυσικά ο ισπανός τεχνικός έχει εντοπίσει ανάγκες και σε άλλες θέσεις, όπως στις δύο πτέρυγες, κυρίως ανασταλτικά, αλλά και επιθετικά, ενώ ψάχνει ένα χαφ με επιτελικές ικανότητες και, βεβαίως, στόπερ για να πλαισιώσει τους Δέλλα και Μανωλά, διότι δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τον Κριστιάν Νασούτι. Αλλά πάνω απ’ όλα, ο Χιμένεθ θεωρεί απαραίτητο έναν μέσο με τις προδιαγραφές που έχει ο συμπατριώτης του που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον προπονητή της Ένωσης, ένας παίκτης σαν τον Βιτόλο μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στο 4-3-3 και το παρεμφερές 4-2-3-1, όσο και στο 4-4-2 που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πολλές φορές στην επόμενη σεζόν, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες, στους οποίους θα επιδιώκει την πίεση στον αντίπαλο.
Ξέρει, βέβαια, ο Χιμένεθ ότι στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες και φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πουλήσει τον Βιτόλο σε ανταγωνιστική ομάδα. Γι’ αυτό και έχει βάλει όλους τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του να χτενίσουν την ισπανική αγορά και κυρίως τις μικρές κατηγορίες για να βρουν κάποιο λαβράκι σαν τον παρτενέρ του Πάμπλο Γκαρσία.
Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Σταύρος Αδαμίδης έχει δώσει στον Χιμένεθ το ελεύθερο να λειτουργεί και ως τεχνικός διευθυντής. Σε συνεργασία, ασφαλώς, με τον Άρναρ Γκρέταρσον, αλλά ασφαλώς με αυξημένες αρμοδιότητες σε σύγκριση με τους προπονητές που εργάζονται στις ελληνικές ομάδες.


Σχολιάστε εδώ