Επτασφράγιστο μυστικό οι αλλαγές

Ο Ιανουάριος είναι μήνας αλλαγών για τη Νέα Δημοκρατία. Θα μετακομίσει σε νέα γραφεία (επί της Λεωφ. Συγγρού), ενώ ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έχει ήδη οριστικοποιήσει τις επιλογές του, σε ευρύ ανασχηματισμό των κομματικών οργάνων (τομεάρχες, επικεφαλής Γραμματειών), με στόχο την ανασύνταξη και την αναδιοργάνωση του κόμματος προκειμένου να ασκεί πιο δυναμική και πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.
Για τον λόγο αυτό οι αλλαγές δεν θα περιορισθούν μόνο στα πρόσωπα, θα επεκταθούν και στις δομές των οργάνων.
Άλλωστε στη Ρηγίλλης πρέπει να προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μέσα στην ερχόμενη άνοιξη. Πληροφορίες για τις αλλαγές στα πρόσωπα δεν υπάρχουν, καθώς τα σχέδια του κ. Σαμαρά παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό και οι ελάχιστοι που γνωρίζουν δεν μιλούν.
Λέγεται πάντως ότι οι επικεφαλής των Τομέων θα είναι αμιγώς πολιτικά πρόσωπα, ενώ φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο δεκαήμερο για αξιοποίηση τεχνοκρατών και ανθρώπων της αγοράς είχαν προκαλέσει τη δυσφορία των κομματικών στελεχών.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του τομεάρχη Οικονομίας ή θα το παραδώσει σε άλλο στέλεχος, ενώ μεγάλο ερώτημα είναι το αν θα αντικατασταθεί ή όχι ο εκπρόσωπος Π. Παναγιωτόπουλος. Παράγοντες της Ρηγίλλης σημειώνουν ότι «ο Πάνος δεν έχει φάει γκολ» και ότι «ο πρόεδρος είναι
ικανοποιημένος από τη δουλειά του».
Προσθέτουν όμως ότι, ακόμη κι αν αντικατασταθεί, θα μετακινηθεί σε άλλο, εξίσου σημαντικό πόστο.


Σχολιάστε εδώ