ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΑΝ αληθεύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, είναι θέμα χρόνου να… χτυπήσει ο Εισαγγελέας την πόρτα του Δήμου Αθηναίων. Καθώς, όπως φαίνεται, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν «σημεία και τέρατα», κι αυτό όχι μόνο σε επίπεδο «ρουσφετιών» αλλά και σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλες οι επιχειρήσεις του δήμου, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην «Τεχνόπολη». Κι αυτό διότι, όπως λένε οι πληροφορίες, παραδόξως παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα, ενώ είναι η μόνη που θα έπρεπε να έχει κέρδη. Φαντάζομαι ότι όταν κληθεί να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Φ. Ιγνατίου θα έχει πειστικές απαντήσεις. Διότι ότι θα κληθεί είναι βέβαιο. Σε πρώτη φάση από τη νέα δημοτική αρχή…
o ΑΝΗΣΥΧΟΙ και προβληματισμένοι εμφανίζονται βουλευτές της ΝΔ που τις μέρες των Χριστουγέννων βρέθηκαν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Όπως λένε, το κλίμα στη κοινωνία είναι πολύ κακό, οι πολίτες είναι στριμωγμένοι από τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και βρίσκονται στα πρόθυρα της έκρηξης. Στον κόσμο υπάρχει απογοήτευση και αγωνία για το μέλλον καθώς δεν βλέπουν φως στο τούνελ, αντίθετα η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς.
o ΜΕΧΡΙ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε φτάσει η δόξα του… περίφημου Χρ. Μαυρίκη. Η εμπλοκή του στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στις αρχές της δεκαετίας του ʼ90, είχε αποτυπωθεί και στα έγγραφα που η εδώ αμερικανική πρεσβεία είχε στείλει τότε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο από τo Wikileaks και στα σχετικά έγγραφα γίνεται λόγος για τις επαφές του Χρ. Μαυρίκη εκείνη την περίοδο με την Ντ. Μπακογιάννη. Κι επειδή οι… παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, ο κ. Μαυρίκης έδωσε το «παρών» στην εξαγγελία του νέου κόμματος και –πού ξέρετε;– ίσως να αποτελέσει έναν από τους… άφθαρτους που θα αξιοποιήσει η Ντόρα για να αλλάξει την Ελλάδα!
o ΤΟ πνεύμα των εορτών δεν… άγγιξε τους αρμόδιους των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων, τη στιγμή που ο κόσμος ετοιμαζόταν για το ρεβεγιόν, πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ήταν το… γνωστό χαρούμενο τρίπτυχο: Περικοπές, Φόροι, Μετατάξεις. Και επιπλέον χρέη, δάνεια, περαίωση, ανεργία. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή νεώτερη εξέλιξη, ανακύκλωναν όλες τις δυσάρεστες ειδήσεις των προηγούμενων ημερών ή και εβδομάδων. Με μια επιμονή και μια ένταση που άγγιζε τα όρια του σαδισμού, δεν άφησαν τον κόσμο να χαρεί, να πάρει μια ανάσα τις μέρες των γιορτών. Πριν μπει ξανά στο λούκι της καθημερινότητας.


Σχολιάστε εδώ