Διά χειρός…

…του πρώην υπουργού και από τους κορυφαίους δημοσιογράφους που τίμησαν τον χώρο της «4ης εξουσίας» Γιώργου Ρωμαίου:
ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ
«Όταν ο κ. Παπανδρέου σχεδόν σε κάθε Υπουργικό Συμβούλιο αναγκάζεται να συστήσει συνεργασία και συντονισμό σημαίνει ότι η κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση είναι αναντίστοιχη με την κρισιμότητα της κατάστασης και τα επείγοντα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Αλλά και η ανασύνθεσή της είναι σταυρόλεξο σχεδόν άλυτο για τον πρωθυπουργό. Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί θεωρούνται ʽʽμιάσματαʼʼ του κοινοβουλευτισμού και μένει ο ʽʽπάγκοςʼʼ του κόμματος και των φίλων… Αλλά;».

***

…του πολιτικού αναλυτή Σταύρου Λυγερού, που στην ανάλυσή του με τίτλο «Από την ʽʽισχυρή οικονομίαʼʼ στη χρεοκοπία», στην «Καθημερινή», έγραφε:
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ…
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη για τη δημοσιονομική βόμβα που κληρονόμησε. Έχει βαρύτατη ευθύνη, όμως, για το γεγονός ότι με τους χειρισμούς της, αντί να προσπαθήσει να απενεργοποιήσει αυτή τη βόμβα, την πυροδότησε. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Καραμανλή διαχειρίστηκε ολέθρια τα δημόσια οικονομικά, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι το καράβι είχε πάρει ρότα προς τα βράχια νωρίτερα. Η ρητορική Σημίτη για την ʽʽισχυρή οικονομίαʼʼ της ʽʽισχυρής Ελλάδαςʼʼ ήταν ένα προπαγανδιστικό ψεύδος».


Σχολιάστε εδώ