ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Παράλληλα άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη του Μαρινάκη, ο οποίος βλέπει ότι μπορεί να βάλει τις βάσεις τόσο για την κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» στην Ελλάδα, όσο και για διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτό και σκέφτεται πολύ σοβαρά να αυξήσει τις επενδύσεις, τις οποίες προγραμμάτιζε για τον Ιανουάριο. Με τη σύμφωνη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε, ασφαλώς, παρά τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν για τις μεταγραφικές επιλογές του ισπανού τεχνικού.
Πέρα από τις προσθήκες, ωστόσο, στον Ολυμπιακό θα καταγραφούν και αποχωρήσεις. Ή μάλλον καλύτερα, θα οριστικοποιηθούν όσες έχει ήδη δρομολογήσει ο Μαρινάκης. Ο Γιάννης Μόραλης έχει ήδη αποστασιοποιηθεί και, μάλιστα, με σχετική ένταση λόγω της παρέμβασης του… ΔΝΤ στις αποδοχές του από την ομάδα του Πειραιά. Τον ίδιο δρόμο με τον Μόραλη θα ακολουθήσει και ο Κούλης Δουρέκας. Ακόμα ένα αποστασιοποιημένο στέλεχος το τελευταίο διάστημα, καθώς το γενικό κουμάντο στα αποδυτήρια έχει αναλάβει ο Τάσος Μητρόπουλος.
Επί της ουσίας, δηλαδή, μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουν απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό όσα στελέχη έμειναν από την εποχή που είχε το κουμάντο ο Σωκράτης Κόκκαλης. Τον Μάιο, άλλωστε, θα αποχωρήσει και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, καθώς διατήρησε την κορυφαία θέση τιμής ένεκεν στο μεταβατικό στάδιο και για να φύγει με ψηλά το κεφάλι ως Πρωταθλητής.
Ένα άλλο κεφάλαιο που θέλει να ολοκληρώσει αμέσως ο Μαρινάκης αφορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το 50% ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θέλει να το πάρει στην κατοχή του. Η προοπτική οριστικής μετακόμισης του Λαυρεντιάδη στο εξωτερικό θα αυξήσει τις πιθανότητες να υλοποιήσει ο Μαρινάκης τον σχεδιασμό του. Με ενδεχόμενη πίεση, ασφαλώς, για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων. Ένα χαρτί που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ είναι η χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Με επιχείρημα ότι η χωρητικότητα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου. Μόνο που επί της ουσίας η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ για τους διεθνείς αγώνες θα αυξήσει τα έσοδα του Ολυμπιακού από τα εισιτήρια, αλλά θα μειώσει τα αντίστοιχα της Καραϊσκάκης ΑΕ επειδή θα μειωθούν οι καλές μέρες για τα καταστήματα που βρίσκονται στο φαληρικό γήπεδο. Πιθανότατα το συγκεκριμένο επιχείρημα να αποδειχθεί καθοριστικό στην προσπάθεια του Μαρινάκη να αποκτήσει το σύνολο της εταιρείας που εκμεταλλεύεται εμπορικά το γήπεδο του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ