το ευαγγέλιο

… Ε, δυστυχώς Βαραββάδες μάς κυβερνούν. Και Ιούδες. Κι ο Άννας. Κι ο Καϊάφας. Μα, μέρες κιόλας που ‘ναι, να ‘μαστε αισιόδοξοι. Να το παλέψουμε. Να αντισταθούμε!

… Ναι, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Καλά Χριστούγεννα, αδέρφια, συντρόφια!

… Πάντως ο Βαραββάς, οι Βαραββάδες, οργιάζουν στην Κερατέα όλη τούτη την περίοδο. Μια απίστευτης (;) έκτασης βαρβαρότητα ασκείται καθημερινά εναντίον των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν (και) στην επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης απ’ την κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων, ότι τάχαμ’ δήθεν εκεί θα γίνει και θα λειτουργήσει ΧΥΤΥ. ΧΥΤΑ του κερατά πάνε να κατασκευάσουν οι πολιτικοί υπηρέτες των κάθε λογής «νταβατζήδων» (είναι πολλά τα λεφτά και τεράστια τα συμφέροντα που παίζονται)!

••• Βρε μπας κι έχουν κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην Κερατέα και στα πέριξ κι απλώς δεν το ‘χουν πει; Πάντως τα όσα βάρβαρα κι απεχθή συμβαίνουν παραπέμπουν σε πόλη υπό κατοχήν! Σημειώστε δε ότι είναι πάνδημη κι έξω από πολιτικές εντάξεις η αντίσταση των κατοίκων της περιοχής. Πλην -ελαχίστων- Λακεδαιμονίων…

)) Και βέβαια πλην των «νταβατζήδων» της «ενημέρωσης», οι οποίοι, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, αποσιωπούν εντελώς αυτήν τη φασίζουσα συμπεριφορά μιας κυβέρνησης η οποία έχει βαλθεί να μας κυβερνά με χουντικές νοοτροπίες! Μούγγα τα ανδρείκελα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης! Ξύλο, φασισμός, βαρβαρότητα κι αυτοί (κι αυτές) τίποτα δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν αξιολόγησαν! Τίποτα, οι ουτιδανοί! Τίποτα οι γλίτσες! Τίποτα οι οδαλίσκες των νταβάδων αφεντικών (τους)! Αυτοί οι οποίοι εκτόξευαν φιλιππικούς για τον προπηλακισμό του Χατζηδάκη, δεν πήραν τίποτα χαμπάρι για το κύμα βίας και βαρβαρότητας εναντίον αντιστεκόμενων πολιτών! Βρε ουστ, λαμόγια!

… Βάλσαμο ακόμα κι η συμπεριφορά του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου Χατζηνικολάου, ο οποίος στηρίζει τον αγώνα των αντιστεκόμενων κατοίκων.

… Παρόντες και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, πλην Λακεδαιμονίων, δηλαδή ΠΑΣΟΚων. Ε, θα ήταν… έξω από κάθε περιγραφή να εμφανιστεί κι ο Πάγκαλος, ας πούμε!

… Μπροστάρης στη μάχη ο απερχόμενος δήμαρχος Κερατέας, Στ. Ιατρού.

••• Όπως κι ο νέος δήμαρχος του «καλλικρατικού» Δήμου Λαυρεωτικής Λεβαντής. Κι ο απερχόμενος νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής… Κι οι δήμαρχοι όμορων δήμων. Είπαμε. Όλοι. Πλην Λακεδαιμονίων…

)) ΑΝ, λέμε αν, επί Καραμανλή συνέβαινε ο ξυλοδαρμός ενός πρώην ΠΑΣΟΚου υπουργού, αλήθεια, πόσων υπουργών την παραίτηση θα είχε ζητήσει ο αξιοθρήνητος ΓΑΠ; Και οι δημοσιογραφικές οδαλίσκες των «νταβατζήδων»;

… Ναι, να τον διαβάσετε τον… «σωτήριο» Καζαμία του 2011 απ’ «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Είναι και… «σωτηρίου» εμπνευσμένου συγγραφέα! Οπότε μην παραλείψετε!

… Μην ανησυχείτε, ωρέ! Στην… κοινωνία έχει αφιερωμένη την ψυχή του ο κυρ Γιώργης (Παπακωνσταντίνου), όπως είπε στη Βουλή! Κι οι πολυέλαιοι μείνανε στη θέση τους!

… Πάντως τούτοι δω οι (κακή τη τύχη) κυβερνώντες μας είναι άπαιχτοι! Λένε τα μεγαλύτερα ψέματα, τις μεγαλύτερες αθλιότητες με τη μεγαλύτερη φυσικότητα. Και φυσικά ποντάρουν και στις δημοσιογραφικές τους ορντινάντσες…

••• Άλλωστε ο κυρ Γιώργος έχει -ειδικά αυτός- αλλούτερες σχέσεις με τα ΜΜΕ. Ας πούμε, τι τον νοιάζει που η ΚΟ του κόμματός του βράζει εναντίον του; Το MEGA να ‘ναι καλά, που τον πάει με χίλια!

)) Οπότε ας μαζέψουν όσες υπογραφές θέλουν εναντίον του οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ας δημιουργηθεί «κίνημα» εναντίον του στην ΚΟ. Ας χάλασε τις σχέσεις του με τον Ραγκούση και τον Παμπούκη. Βράζει μεν το κλίμα, αλλά ατάραχος ο τσάρος συνεχίζει να μας… σώζει, με την κάλυψη του ΓΑΠ και των «νταβατζήδων», βοήθειά μας!

… Οργιάζει η ακκιζόμενη τσιριχτή κυρία… ψαράς! Το ‘χει δει πως είναι η καλύτερη δημοσιογραφική οδαλίσκη της κυβέρνησης. Παίρνει απευθείας γραμμή από εξέχον στέλεχος παρά τω ΓΑΠ κι από κορυφαίο υπουργό, οπότε καθημερινά οργιάζει… σχολιάζοντας την επικαιρότητα, η βουβουζέλα!

… Ότι είναι χώρα υπό κατοχήν η Ελλάδα του ΓΑΠ επεσήμανε η Ιερά Σύνοδος με το γνωστό κείμενό της. Και… συγχύστηκαν το MEGA, διάφορα γιουσουφάκια, καθώς και ορισμένοι λαδοπόντικες του διαδικτύου, μπλόγκερ με το αζημίωτο!

… Όλα ήταν ωραία και καλά όταν ο Αρχιεπίσκοπος πήγαινε στο Υπουργικό του ΓΑΠ ή στην παράσταση στον Άγιο Παντελεήμονα. Τώρα ξεσηκώθηκαν, γιατί, λέει, είναι κακό η Εκκλησία να αναμειγνύεται με τα της πολιτικής! Επιλεκτικές ευαισθησίες…

••• Την άποψή μου θα την καταθέσω. Μπράβο, λοιπόν, στους συναδέλφους της «Ελευθεροτυπίας», οι οποίοι αντέδρασαν στην απεργία της ΕΣΗΕΑ.

)) Όχι για τίποτα άλλο, μα επειδή ήταν μια απεργία αμφιλεγόμενη τουλάχιστον, δίχως ουσία, δίχως προοπτική, μια απεργία που στην πραγματικότητα βόλευε τους εκδότες, τους έδινε ανάσα στα αδιέξοδά τους και τους βοηθούσε στο να συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, δηλαδή απολύσεις, ανεργία στον κλάδο, μη υπογραφή ΣΣΕ.

… Κακά τα ψέματα, τα όσα συνέβησαν με την τελευταία απεργία αποτελούν έναν ακόμα κρίκο, σημαντικό, στην πορεία αναξιοπιστίας των περισσότερων συνδικαλιστών της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, που έχει συνολικά απαξιώσει τον χώρο και τον κλάδο μας. Ήταν δηλαδή που ήταν στραβό το κλήμα, λόγω των παντοειδών διαπλοκών του χώρου, λόγω της πρόσδεσης πολλών δημοσιογράφων στο ευρύτερο σύστημα και της μετάλλαξής τους σε φωνές της εξουσίας, ήρθε και η συγκεκριμένη απεργία…

… Κι όλα αυτά εν μέσω μιας κρίσης διαρκώς εντεινόμενης, δίχως φως στην άκρη του τούνελ, με την ανεργία στα ύψη, με την αναξιοπιστία να πιάνει ταβάνι. Κι όσο καμώνονται ορισμένοι ότι δεν τα αντιλαμβάνονται όλα τούτα, τόσο το χειρότερο για όλους μας. Οι καιροί κρίσιμοι και οι πάντες δοκιμάζονται και κρίνονται. Αυστηρά!

… Αλήθεια, την έντιμη οδό της παραίτησης πόσοι τη σκέφτηκαν; Δεν αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί στις εκλογές; Δεν ακούνε την αντάρα από κάτω; Επαναπαύονται στα οφίκιά τους αγνοώντας μια πραγματικότητα που εν δυνάμει διαμορφώνεται;

••• Ξανά μανά τα ίδια. Με την ανοχή του αρμόδιου υπουργείου η κερδοσκοπία στα καύσιμα οργιάζει. Ανεξέλεγκτα. Και θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο ότι τις μέρες των γιορτών κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Σιγά μην οι κερδοσκόποι άφηναν να περάσει ανεκμετάλλευτη η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων, ακόμα κι αν θα είναι μικρότερη απ’ τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Εκεί λοιπόν, στους εθνικούς δρόμους (όχι πως είναι καλύτερη η κατάσταση δηλαδή στα αστικά κέντρα) γίνεται του… κερδοσκόπου το κάγκελο!

)) Τι κάνει το αρμόδιο υπουργείο; Αναγγέλλει μειώσεις τιμών απ’ τον νέο χρόνο!

… Θα στείλει κανέναν από ορισμένους ανεκδιήγητους που έχει δίπλα του στο σπίτι του ο Αντ. Σαμαράς, τώρα με τις αλλαγές που θα κάνει στα κομματικά όργανα; Ούτως ή άλλως όλοι (και όλες…) έχουν δοκιμαστεί. Δεν είναι λίγοι όσοι εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς. Χώρια τα παιχνίδια με τους «νταβατζήδες» και τα δημοσιογραφικά τους σκυλάκια, που κάνουν κάποιοι. Ακόμα κι αυτές τις μέρες με αυτά ασχολούνται, την ώρα που η χώρα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο κι ο λαός υποφέρει!

… Ώρα λοιπόν για «ξεσκαρτάρισμα». Θα τολμήσει; Ή θα κάνει ανακύκλωση ανικάνων και διαπλεκομένων; Απ’ τις τελικές του επιλογές πάντως θα κριθεί…

… Του είχε μείνει απωθημένο, φαίνεται, απ’ την τραγική βραδιά των Υμίων! Του γνωστού Παγκάλου….

••• Τότε που ΥΠΕΞ ων, αντί να συμμετέχει στον χειρισμό της μεγάλης κρίσης σουλατσάριζε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου και τον ψάχνανε εκεί! Κι έφαγε άγριο κράξιμο! Ε, έπειτα από κάμποσα χρόνια πήρε… την εκδίκησή του. Κι άφησε τον Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα το βράδυ, στα κρύα του λουτρού. Ενώ ήταν προγραμματισμένο να πάει στην εκπομπή του στο ALTER, ούτε πήγε ούτε καν του έκανε ένα τηλέφωνο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δημοσιογράφος! Καλά, τι να περιμένει κανείς απ’ το γνωστό «μαζί τα φάγαμε»;

)) Σε νέο deal προχωρά ο ΟΠΑΠ με τη γνωστή Intralot του γνωστού Κόκκαλη, όπως αποκάλυψε στην «Ελευθεροτυπία» η Αρ. Μπουγάτσου! Deal που δένει ακόμα περισσότερο χειροπόδαρα τον ΟΠΑΠ στην Intralot! Πράγματι, δεν χρωστάει σε κανέναν ο ΓΑΠ! Ούτε ο Γερουλάνος, βεβαίως βεβαίως!

… Ωρέ σε νέα… ρεκόρ κυβερνητικής προπαγάνδας έχει φτάσει ο γνωστός Φόρεστ Γκαμπ! Ε, τα έχει κινητοποιήσει όλα τα γιουσουφάκια του ο κυβερνητικός μηχανισμός! Και γελάει ο κάθε πικραμένος με τις οδαλίσκες του συστήματος!

… Ξανά υπέρ του ΓΑΠ και των… εκλογικών του επιδόσεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός… σοσιαλιστής Στρος Καν! Προβλέπω στις επόμενες εκλογές, οψέποτε γίνουν, να βγαίνει αντάμα με τον ΓΑΠ στα προεκλογικά μπαλκόνια!

… Για προσέξτε. Την εν γένει παρουσία της Βάσως, του Φλωρίδη, του Καρτάλη την επόμενη περίοδο…

••• Κι όχι μόνο. Βάλτε και τους «αδέσποτους», τους μη ενταγμένους σε ομάδες κατά τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς…

)) Άλλωστε, όπως έδειξαν οι βουλευτές με τις ομιλίες τους για τον προϋπολογισμό, δεν πείστηκαν απ’ τη… δακρύβρεκτη και «τσαμπουκαλίδικη» (το πολιτικό ποντίκι που βρυχάται!) ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ. Άνθρακες ο θησαυρός!

… Θα μου πείτε, δεν πείστηκαν μεν, τα ‘ριξαν με τις ομιλίες τους, αλλά στο τέλος ψήφισαν. Ε, είναι ένα απ’ τα κλασικά ΠΑΣΟΚικά παράδοξα…

… Εδώ που τα λέμε, αυτό που θα άρεσε στον ηγεμόνα θα ήταν κάτι σαν αυτό που είχε πει ο γίγαντας Παπαηλίας στον Σημίτη την περίοδο που βυθίζονταν: «Μη στεναχωριέσαι, πρόεδρε, κάτι μικροπροβλήματα υπάρχουν αλλά θα τα ξεπεράσουμε»!

… Όχι λοιπόν, δεν προτίθεται ο Κ. Καραμανλής να βγάλει βιβλίο, όπως κάποιοι γράψανε. Οπότε… ας μην ανησυχούν κάποιοι άλλοι…

••• Ε, αν ψάξει κάποιος ποιοι εργολάβοι έχουν αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα, μπορεί και να ερμηνεύσει την κυβερνητική πρεμούρα να τελεύει με το όλο θέμα και να έχει κάνει την περιοχή υπό κατοχήν…

)) Siemens: Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει… Και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η ομερτά, πάει για κουκούλωμα η υπόθεση! Εννοώ πως θα την πληρώσουν οι ήδη καμένοι και οι υπόλοιποι θα πίνουν εις υγεία των κορόιδων, καλυμμένοι απ’ τους… «δεν χρωστάω σε κανέναν»!

… Ωραία! Έχουμε προϋπολογισμό. Αναξιόπιστο βέβαια και ανεφάρμοστο, όπως τόνισαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στη συνέχεια τον ψήφισαν! Και ζήσανε αυτοί καλά… Για λίγο ακόμα!

… Καλές γιορτές και πάλι. Και μακάρι να μην ήταν μπροστά τα χειρότερα, αλλά…

***

Έχει τελικά διάφορα πρόσωπα η κατοχική κυβέρνηση. Ένα απ’ αυτά, την απεχθέστερη μορφή βαρβαρότητας, βιώνουν οι κάτοικοι της Κερατέας. Μια πόλη υπό κατοχήν, τρομοκρατία! Θυμήθηκαν ακόμα και τους παλιούς εαυτούς τους, όταν ξέσκιζαν τα λάστιχα των μαχόμενων αγροτών της Θεσσαλίας! Έκαναν ακριβώς το ίδιο με τα μηχανήματα του δήμου και της νομαρχίας, που είχαν στηθεί αναχώματα στον βιασμό της θέλησης χιλιάδων κατοίκων, οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν ΧΥΤΑ στην περιοχή τους κι όχι ΧΥΤΥ, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων! Βαρβαρότητα, τρομοκρατία, απεχθής βία! Αλήθεια, τα γνωρίζει όλα αυτά ο -εγνωσμένης δημοκρατικής ευαισθησίας- Χρ. Παπουτσής; Τα ανέχεται;

***

Ούτε φωνή ούτε τσίπα να πουν κάτι, για τα μάτια έστω βρε αδερφέ! Αναφέρομαι (ξανά) στα όσα συγκλονιστικά κατήγγειλε (με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία») ο έως πριν από λίγες μέρες επικεφαλής του ΟΔΙΕ Σεφτελής! Συγκλονιστικά και αφορώντα πρωτίστως τον sir Γερουλάνο και το όλο σύστημα πέριξ αυτού! Αλήθεια, πού έχει φτάσει ο πολιτικός τους παχυδερμισμός; Ο ΓΑΠ, προς τον οποίο κοινοποιήθηκε επιστολή του Σεφτελή, ο… «δεν χρωστάω σε κανέναν», πόσο επίσης θα κάνει την πάπια; Κατά τα άλλα, ούτε από Χατζηνικολάου, Τρέμη ή κάποιον άλλο απ’ τους γνωστούς ενημερωτάδες μας περιμένω προβολή του θέματος, ούτε απ’ τη Νου Δου (το ροχαλητό της φτάνει μέχρι… Μαρκόπουλο!) αντίδραση!

***

Τι ήταν αυτό που ξεστόμισε ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου; Ότι ήδη η τουρκική κυβέρνηση αντάμα με την ελληνική κάνουν… μπίζνες στο Αιγαίο; Σας επαναλαμβάνω, έρχονται εξελίξεις και στο Αιγαίο, ας γρηγορούμε!

***

Τι ρωτάνε πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Αν κυβερνά ο ΓΑΠ ή… η Βάρτζελη! Με αφορμή και το γεγονός ότι η Ρεγγίνα έπαιξε -κατά τους ίδιους- καθοριστικό ρόλο στην περιθωριοποίηση και τελικά διαγραφή ενός ακραιφνούς οπαδού του ΓΑΠ, του Β. Παπαχρήστου!

***

ΚΟΥΙΖ:
Ποιος συνεργάτης του Σαμαρά, αγχωμένος μην και του αλλάξει πόστο εν όψει επερχόμενων αλλαγών στη Ρηγίλλης, φώναξε μέχρι τον αντιπρόεδρο Αβραμό προκειμένου να του αποσπάσει διαβεβαίωση ότι δεν θα υποστηρίξει για αντικαταστάτη του φίλο του βουλευτή; Ο ίδιος έχει προστρέξει μέχρι και στο γνωστό λαμόγιο του δεκαχίλιαρου (του χώρου μου) για στήριξη! Καλά, κάνουν σκληρή αντιπολίτευση οι γαλάζιοι, την ώρα που η χώρα βουλιάζει!

***

Και φυσικά θα σε διαγράψει η Ιστορία, λάθος της ιστορίας, βαρίδι του ονόματός σου, ατόπημα της μοίρας των Ελλήνων, ολετήρα της παρακμής!

***

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται περί της ύπαρξης πετρελαίων στο Αιγαίο. Ήδη απ’ το 1995 ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ Λ. Βασιλικόπουλος είχε ενημερώσει τον Αντρέα ότι σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα, που ξεκινούν απ’ την περιοχή της Καρπάθου και κάνοντας ένα «S» συνεχίζουν στα βορειοανατολικά και ανατολικά παράλια της Κρήτης, φτάνοντας μέχρι Γαύδο! Θυμάστε που μετά την κρίση των Υμίων οι Τούρκοι είχαν φτάσει να βάλουν μέχρι θέμα… Γαύδου; Και τότε ο Αντρέας είχε προβλέψει μέχρι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Όχι πάντως, συνεκμετάλλευση που προωθεί ο γιος του δεν είχε προβλέψει!

***

Κοντά, όπως έμαθα, είναι οι αλλαγές που θα κάνει ο Αντ. Σαμαράς στα κομματικά όργανα της ΝΔ. Για να δούμε. Θα σημαίνουν κάτι ή θα περιοριστούν σε ανακατανομές συσχετισμών; Πάντως κάποιοι κατέχοντες θέσεις στη Ρηγίλλης άρχισαν κιόλας τα παιχνίδια με ΜΜΕ και δημοσιογράφους (και λαμόγια του χώρου μου, λειτουργούντα μονίμως με… το αζημίωτο!) προκειμένου να διασωθούν. Τώρα πράγματι ο Σαμαράς δίνει εξετάσεις και δεν θα έχει καμιά δικαιολογία αν… απλώς αλλάξει ο Μανωλιός, έτσι;

***

Ωρέ πού τον βρήκαμε αυτόν τον αξιοθρήνητο τύπο ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας; Πού τον πετύχαμε; Με τις… αξιοθαύμαστες επικοινωνιακές του πιρουέτες; Θα μαζέψει, λέει, περί το ένα εκατομμύριο υπογραφές υπέρ του ευρωομολόγου! Θα απευθύνεται δηλαδή στους πεινασμένους Έλληνες και θα τους ζητά την υπογραφή υπέρ του ευρωομολόγου! Από πού τον ψαρέψαμε, ωρέ; Απ’ τα… υπόγεια του Λευκού Οίκου; Να μην τον ματιάσουμε…

***

Ναι, τους θίχτηκε ο… πολιτικός πολιτισμός! Κι άρχισαν να υψώνουν απειλητικά το δάχτυλο και να παραδίνουν μαθήματα! Ναι, τα δημοσιογραφικά εκείνα ανδρείκελα, που καθημερινά κακοποιούν και βιάζουν κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού γλείφοντας την εξουσία, παραπληροφορώντας, αποπληροφορώντας, αποκρύπτοντας, «ενημερώνοντας» επιλεκτικά για ό,τι συμφέρει την κυβέρνηση, λοιδορώντας όποιον τολμά να αντιστέκεται! Βρε ουστ, λαμόγια της παρακμής!

Ξανά λοιπόν ψίθυροι, φωνές και σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέχρι αρχές Απρίλη, οπότε και λήγει ο χρόνος για τη λίστα. Και μπορεί μεν ο ΓΑΠ να χρησιμοποιεί το «όπλο» των πρόωρων εκλογών προκειμένου να τρομοκρατήσει τους σαστισμένους βουλευτές του και να ποδηγετήσει εξελίξεις, αλλά αν το τζίνι βγει απ’ το μπουκάλι, τότε ποιος μπορεί να το ελέγξει; Και μάλλον βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το σημείο. Και μην αποκλείετε να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα ανεξάρτητα απ’ τις -τότε- προθέσεις του ηγεμόνα, ο οποίος άλλωστε αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, όπως δείχνουν και οι τελευταίες ανερμάτιστες ομιλίες του. Αναμείνατε…

Αλήθεια, γιατί ο ΓΑΠ κι ο γίγαντας Δρούτσας δεν προχωρούν στην οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στο Αιγαίο, μια κίνηση πολλαπλά χρήσιμη για την Ελλάδα και έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων; Τι περιμένουν; Τη… συναίνεση της Άγκυρας, τρομάρα τους;

***

OTI είναι πλέον αναπόφευκτη η ελεγχόμενη χρεοκοπία ισχυρίζονται κάποιοι καλά γνωρίζοντες τα οικονομικά, ακόμα κι απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ! Λέτε; Παρά τις «διαβεβαιώσεις» του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου; Ή και… λόγω αυτών;

***


Σχολιάστε εδώ