στα ενδότερα των ομάδων

=Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους δεν έβλεπαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τις εξελίξεις που συνέβησαν στην αγαπημένη ομάδα τους. Δεν μιλάμε, ασφαλώς, για τους οργανωμένους, που έδωσαν το άλλοθι για τις ομαδικές αποχωρήσεις των υποψήφιων αγοραστών, αλλά για τον απλό κόσμο.
=Όλους εκείνους που βιώνουν σε καθημερινή βάση την αγωνία τους για όσα συμβαίνουν στο «τριφύλλι». Που προσδοκούσαν αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας τους με την πρόσληψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, με την επιστροφή των τραυματιών και με την προοπτική να αγοράσει την ΠΑΕ ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
=Τόσες υποσχέσεις είχαν ακούσει από το στόμα του και ακόμα περισσότερα είχαν διαβάσει στα κείμενα που έγραφε μόνος του ο επιχειρηματίας. Τον πίστεψαν και περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ρεβάνς για όσα τράβηξε στα χρόνια που κυριαρχούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης.
=Όσα συνέβησαν από το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, χάλασαν τις γιορτές για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Στο «τριφύλλι» είχαν στηρίξει οι οπαδοί τις ελπίδες τους για να ξεφύγουν από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα.
=Αλλά αποδείχθηκε
ότι κάποιοι έπαιζαν με τις ψυχές τους. Με τα όνειρά τους! Γι’ αυτό και ξεχείλιζε η οργή σε κάθε αναφορά τους για τους παράγοντες της ομάδας.
=Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παίζει πλέον μόνος του. Χωρίς αντίπαλο, καθώς στην ΑΕΚ
έχουν σηκώσει προ πολλού ψηλά τα χέρια, στον Παναθηναϊκό δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει και στον ΠΑΟΚ ακόμα περιμένουν τους Άραβες.
=Αλλά, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής, το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο: Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις! Και ο Μαρινάκης πλήρωσε πολλά και, μάλιστα,
από την τσέπη του.
=Κυρίως, όμως, φρόντισε να στελεχώσει τον Ολυμπιακό με ειδικούς. Προσέλαβε σύμβουλό του τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό όνομα στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Σερβία.
=Έκλεισε για προπονητή τον πλέον αποδεκτό στον κόσμο των «ερυθρολεύκων», τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στον οποίο ανέθεσε εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας. Με πλήρη ικανοποίηση κάθε επιθυμίας του.
=Κυρίως, όμως, ξόδεψε πολλά χρήματα για να καλύψει τα κενά που αποδεδειγμένα
υπήρχαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Πήρε Ριέρα, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς για τον φόβο μήπως δεν έβγαινε ο Μιραλάες, Ουρτάδο και Φουστέρ έπειτα από εισηγήσεις του Βαλβέρδε.
=Αν σε όλους αυτούς προσθέσουμε τον Μοντέστο, τον Ρόμενταλ, τον Νέμεθ που φαίνεται ότι περισσεύουν, αλλά άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο έχουν βοηθήσει, ο καθένας καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Την εμφανή, διότι απ’ όσα προαναφέραμε υπάρχουν και άλλες που μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές.
=Πάμε στην πρώτη. Ο Μαρινάκης άφησε το τμήμα σκάουτινγκ, τον Κοβάσεβιτς και τον Βαλβέρδε να του προτείνουν παίκτες. Στον Παναθηναϊκό, όμως, τις μεταγραφές τις έκαναν άτομα χωρίς ιδιαίτερες διασυνδέσεις και δίχως τις απαιτούμενες γνώσεις.
=Κάπως έτσι ξοδεύτηκαν μέσα σε δύο χρόνια περίπου 160 εκατ.
ευρώ για παίκτες που βρέθηκαν γρήγορα στα αζήτητα, διότι δεν
έκαναν για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα.
=Οι αλόγιστες δαπάνες και οι ανέξοδες υποσχέσεις απ’ όλους όσοι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τον Παναθηναϊκό ως όχημα για άλλα πράγματα. Για τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και όχι μόνο.
=Δεν είναι μικρό πράγμα για οποιονδήποτε επιχειρηματία να φέρει τον τίτλο «πρόεδρος του Παναθηναϊκού» ή μεγαλομέτοχος. Αυτομάτως γίνεται σημείο αναφοράς στη ζωή αυτής της χώρας.
=Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Εδώ τον Αδαμίδη δεν τον γνώριζε κανείς, μέχρι που ανακατεύθηκε με την Ένωση και πλέον τον ξέρουν και οι… πέτρες.
=Το Πρωτάθλημα, λοιπόν, αρχίζει και βάφεται κόκκινο. Ο Μαρινάκης δείχνει διάθεση να περιορίσει κάθε ρίσκο, να διαγράψει οποιονδήποτε κίνδυνο για ζημία στην επένδυσή του.
=Κυρίως επειδή εκτός από χρηματοδότης είναι και οπαδός. Απολαμβάνει όσα κάνει η ομάδα και γι’ αυτό έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και κυρίως άφησε στην άκρη τις δουλειές του και αφιέρωσε πολλές εργατοώρες για να ισχυροποιήσει τον Ολυμπιακό.
=Χρόνο αφιέρωσε και ο Πατέρας. Αλλά δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη όπως ο Μαρινάκης και γι’ αυτό δεν σκέφτηκε ποτέ το κόστος των επιλογών του, που πολλές απ’ αυτές αποδείχθηκαν λανθασμένες επειδή τον πήραν στον λαιμό τους οι ακατάλληλοι συνεργάτες του.
=Η αποχώρηση του Πατέρα, πάντως, έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν διάφορα ωραία ευφυολογήματα. Με ένα καλό να αφορά στον Αδαμίδη, για τον οποίο αναφέρουν ότι θα χάσει πλέον τον προσανατολισμό του και δεν θα γνωρίζει πότε να τα βάλει με τον Μαρινάκη.
=Η επίθεση του τελευταίου στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αδαμίδη στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, έδειξε ξεκάθαρα ότι στον Πειραιά δεν έχουν ξεπεράσει όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.
=Το αποδεικνύει, άλλωστε, η απειλή του Μαρινάκη στον παράγοντα της ΑΕΚ: «Θα σε σβερκώσω όπως ο σεκιουριτάς σας τον Φουστέρ και θα σκούζεις σαν γατί!». Φράση που προκάλεσε πολλά γέλια στους υπόλοιπους παράγοντες.
=Η λήξη του πρώτου γύρου, όμως, πέρα από τον Πρωταθλητή του χειμώνα ανέδειξε και το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη Λάρισα, η οποία πληρώνει τις λανθασμένες επιλογές του Κώστα Πηλαδάκη, κυρίως στα θέματα των μεταγραφών.
=Η Λάρισα, πάντως, έχει το ελαφρυντικό ότι δέχθηκε πολλά χτυπήματα από τη διαιτησία. Αλλά και γι’ αυτό, στη θεσσαλική πόλη θεωρούν ότι ευθύνεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ, επειδή άνοιξε μέτωπα με πολλές ομάδες.
=Την ίδια τακτική, βέβαια, ακολουθεί και ο Αχιλλέας Μπέος. Αλλά το αφεντικό του Ολυμπιακού είναι χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζει πώς να αποφεύγει τις κακοτοπιές.
=Παράλληλα έχει στο πλευρό του έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Σάκη Τσιώλη, με τον οποίο έχει έρθει πολλές φορές σε ρήξη, αλλά του ικανοποιεί όλα τα αιτήματα επειδή αναγνωρίζει την προσφορά του και κατά συνέπεια σέβεται τη δουλειά του.
=Παράλληλα, με την παρουσία του Τάκη Γιαννόπουλου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, ο Μπέος έχει ήσυχο το κεφάλι του για τις επιλογές των ξένων.
=Όπως, άλλωστε, δείχνει η απόδοση των «ερυθρολεύκων», ο Πειραιώτης έχει βρει παίκτες λαβράκια όπως ο Σανκαρέ και οι Μόνχε, Ούμπιτες, Αλβάρες, που κάνουν τη διαφορά.


Σχολιάστε εδώ