Ρήξη Μάνιας με Μπόμπολα – Ψυχάρη – Αλαφούζο

Όπως και η ΕΣΗΕΑ έτσι και οι εκδότες δεν έχουν ενιαία στάση και στον πόλεμο των τεσσάρων εκδοτών θα φανεί ποιος έχει την περισσότερη δύναμη και θέληση για να επιβιώσει.

Η Μάνια Τεγοπούλου, δίνοντας τον δικό της αγώνα για επιβίωση, κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες μάχες της περασμένης εβδομάδας. Αποκάλυψε τον μηχανισμό παραγωγής αποφάσεων της ΕΣΗΕΑ και άνοιξε μέτωπο με τους τρεις εκδότες, Στ. Ψυχάρη, Γ. Μπόμπολα και Θ. Αλαφούζο, λέγοντας πως δεν θέλει να ακολουθήσει τις επιλογές τους. «Είναι φανερό, επίσης, ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την υπαναχώρησή της και την εμμονή για απεργία και στην “Ε”, αντί να υπηρετεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπηρετεί τα συμφέροντα των τριών αυτών ιδιοκτητών, που και αρνούνται να υπογράψουν Συμβάσεις και προχωρούν σε απολύσεις δημοσιογράφων», έγραφε η εφημερίδα. Πήρε μαζί της όλους τους εργαζομένους της εφημερίδας, κίνηση που ενδεχομένως να μετρήσει στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν το επόμενο τρίμηνο.

Οι περισσότεροι συντάκτες, μετά την απόρριψη της πρότασης της Μάνιας από τον Πάνο Σόμπολο, ήταν έτοιμοι να πάνε να καταθέσουν τις ταυτότητές τους στην ΕΣΗΕΑ και να τα σπάσουν. «Η ανυπακοή μας είναι δημιουργική. Ριζοτομική. Ελευθερωτική. Ανοίγει τον δρόμο για σεισμικές ανατροπές στον χώρο του Τύπου, απόλυτα φιλεργατικές…», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τριάντης στο φύλλο της Παρασκευής.

Αντιθέτως, η Μάνια Τεγοπούλου δεν κέρδισε τη μάχη της κυκλοφορίας, καθώς το κυριακάτικο φύλλο κινήθηκε μεταξύ 80.000 και 85.000, αφού οι αναγνώστες πήγαν την Παρασκευή και βρήκαν τις περισσότερες κυριακάτικες μπροστά τους, με εξαίρεση την «Ε». Ο Στ. Ψυχάρης, από την πλευρά του, στη συνάντηση ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου χαρακτήρισε τη Μάνια Τεγοπούλου «απεργοσπάστρια» και κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να λάβει θέση. Είχε προηγηθεί την Κυριακή η σκληρή αναφορά στο πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης» για τους «μαυραγορίτες». «Στην Κατοχή –πασίγνωστο αυτό– έδρασαν οι μαυραγορίτες.

Αρκετοί απʼ αυτούς αργότερα έγιναν μεγαλοσχήμονες στην οικονομική ζωή του τόπου. Έτσι γίνεται σε κάθε εποχή μεγάλης κρίσης. Το ανθρωπο-είδος των μαυραγοριτών εμφανίζεται. Κι αν τα καταφέρει, στη συνέχεια μεγαλουργεί…», έγραφε η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα την περασμένη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ