Νέα εποχή για τον Πειραιά

Αναφερόμαστε στους συγκεκριμένους συνδυασμούς, καθώς είναι εκείνοι που αποτελούν το κάτι καινούργιο στα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Γιατί οι υπόλοιποι είτε είναι γνωστοί γιατί έχουν επανεκλεγεί και έχουν σταθερές πάγιες θέσεις οπότε δεν μπορούν να κάνουν την έκπληξη, όπως π.χ. ο συνδυασμός του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη που έχει πολύχρονη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, είτε έχουν εκλέξει μόνο έναν σύμβουλο, όπως ο ανεξάρτητος συνδυασμός του κ. Καλογερόγιαννη ή ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εξέλεξε τον κ. Διαβολάκη. Για το «Λιμάνι της Αγωνίας» δεν λέμε τίποτα γιατί το τι θέλει να κάνει το έδειξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, οπότε με τραμπουκισμούς ή υποκινητές τραμπουκισμών δεν ασχολούμαστε.

Λέμε δε πως τυπικά άρχισε η νέα εποχή γιατί ουσιαστικά θα αρχίσει στις 2 Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουμε την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου που θα έχει ως μοναδικό θέμα του την εκλογή προέδρου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες αντικαθιστούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Την περασμένη Κυριακή όμως έγινε σε ειδική λαμπρή τελετή στον δημοτικό κινηματογράφο «Αττικόν» η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και φυσικά του νέου δημάρχου. Τυπικά, δηλαδή, ο Πειραιάς από την περασμένη Κυριακή έχει νέους αιρετούς άρχοντες.

Η τελετή έγινε με κάθε επισημότητα, παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά αλλά και του πρώην πρωθυπουργού κ. Γρίβα. Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης, οι βουλευτές της ΝΔ Τ. Νεράντζης, Γ. Τραγάκης, Π. Μελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπ. Σπυρίδων, ο πρώην δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Τ. Αβραμίδης, η πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Στ. Καρύδη και άλλοι. Τους αιρετούς όρκισε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ που ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία σε όλους. Δεν ορκίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που προτίμησαν να παραμείνουν έξω από την αίθουσα. Μάλιστα όταν πλησίαζε ο Αντώνης Σαμαράς και τον χειροκρότησαν οι παριστάμενοι, ένας από τους συμβούλους του ΚΚΕ είπε στους άλλους: «Πάμε να σταθούμε κάπου αλλού για να μη νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε χειροκροτητές του αρχηγού της Δεξιάς…».

Στην ομιλία του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε ότι έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου, όταν θα πάρει στα χέρια του το τιμόνι του Πειραιά και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του αλλά και να μείνει στην ιστορία της πόλης ως ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Ανέφερε δε, ότι χρειάζεται τη βοήθεια όλων γιατί απέναντι στον Πειραιά έχουμε όλοι υποχρέωση.

Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, το θερμό χειροκρότημα στον Σαμαρά αλλά και τον Μιχαλολιάκο, όπως και το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος υποδέχθηκε προσωπικά τους καλεσμένους του στην πόρτα του κινηματογράφου. Σίγουρα ο πολύς κόσμος δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα στην αίθουσα, κάτι που ανάγκασε πολλούς να βγουν έξω. Αλλά όταν σ’ έναν χώρο συγκεντρώνεται τριπλάσιος αριθμός ατόμων απ’ αυτόν που χωράει, αυτά είναι αναμενόμενα.

// Μετά την ορκωμοσία ο Β. Μιχαλολιάκος παρέθεσε γεύμα στον Αντώνη Σαμαρά και σε στενούς συνεργάτες του στο «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και πολλές φορές, όταν η συζήτηση αναφερόταν στον δήμο, έλεγε ότι είναι βέβαιος πως ο Μιχαλολιάκος θα πετύχει γιατί –όπως είπε– δεν θυμάται να έχει ασχοληθεί με κάτι και να μην τα έχει καταφέρει! Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει ότι η νίκη του Μιχαλολιάκου του έδωσε μεγάλη χαρά, επειδή κέρδισε τη φαινομενικά πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση ο φίλος του.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι θεωρεί πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές την άνοιξη, ενώ δεν παρέλειψε να πει στον Β. Μιχαλολιάκο ότι θα έχει τον πρώτο λόγο στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του κόμματος και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Πειραιά! Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν επίσης εντυπωσιασμένος από το πλήθος που παρακολούθησε την ορκωμοσία και αυτό το απέδωσε στην ελπίδα που εμπνέει στους Πειραιώτες ο Μιχαλολιάκος.

// Την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι ο Β. Μιχαλολιάκος πήγε με την οικογένειά του στη Μάνη για ολιγοήμερες διακοπές και θα επιστρέψει στα μέσα της εβδομάδας, καθώς από την επόμενη Κυριακή αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα ως δήμαρχος Πειραιά. Ένας από τους λόγους που δεν ήθελε να βρίσκεται στον Πειραιά αυτές τις μέρες είναι και το ότι δεν θέλει να συζητήσει τις αποφάσεις του για τις θέσεις στον μηχανισμό του δήμου που θα αναθέσει στους αιρετούς του συνδυασμού του. Ο ίδιος έχει καταλήξει, έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν θέλει να ακούσει τίποτα περισσότερο. Είναι βέβαιος ότι έχει κάνει το καλύτερο και περιμένει τώρα από αυτούς που θα ορίσει να τον δικαιώσουν. Δεν κρύβει βέβαια και τη δυσαρέσκειά του με κάποιους, οι οποίοι δεν εννοούν να καταλάβουν αυτό που έχει πει από την αρχή, ότι δηλαδή δεν θα δεχθεί πιέσεις ή παραινέσεις από κανέναν για κανέναν, και διαδίδουν διάφορα…


Σχολιάστε εδώ