Κάτω στον Πειραιά

Βλέποντας αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα, αναρωτιόμαστε τι περισσότερο θα πρόσφερε ενδεχομένως ένας καινούργιος στολισμός, εκτός από άσκοπα έξοδα. Τελικά έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε αυτό που πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «ουκ εν τω πολλώ το ευ»; Υπάρχουν ανέξοδες λύσεις για πολλά πράγματα, γιατί θα πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις πιο δαπανηρές; Μήπως γιατί είναι οι πιο εύκολες;

// Εκείνο πάντως που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες είναι πως η εικόνα της πόλης στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας αρχίζει και βελτιώνεται. Οι λόφοι με τα σκουπίδια έχουν εξαφανιστεί, οι υπερχειλισμένοι κάδοι δεν υπάρχουν πλέον και γενικά φαίνεται πως κάτι γίνεται στον τομέα αυτόν. Ο Μιχαλολιάκος είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως σε 10 μέρες θα καθαρίσει την πόλη, αλλά μάλλον την καθάρισε πριν καν αναλάβει επίσημα τα δημαρχιακά του καθήκοντα! Βέβαια πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για να πούμε ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι όσοι ζούμε σ’ αυτήν την πόλη, ωστόσο το ότι είναι ορατή μια αλλαγή προς το καλύτερο μας γεμίζει ελπίδες. Και φυσικά αισιοδοξία πως κάτι μπορεί να γίνει στον ταλαίπωρο δήμο μας.

// Ο Χρήστος Φωτίου, μέλος της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και μετέπειτα νομάρχης Πειραιά, τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΝΑΤ από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη. Η θέση βέβαια αυτή, αν και άμισθη, είναι «ηλεκτρική καρέκλα», αφού είναι γνωστά τα… χάλια που έχουν τα Ταμεία. Ο Φωτίου όμως την αποδέχθηκε γιατί –όπως είπε– αισθάνεται ακόμα μάχιμος και πιστεύει πως μπορεί να δώσει αυτήν τη μάχη για να συμμαζέψει ό,τι μπορέσει. Αντικειμενικά πάντως πρόκειται για μια σωστή επιλογή, αφού ο Χ. Φωτίου στην πολύχρονη πολιτική του καριέρα έχει δείξει πως στα δύσκολα δεν κάνει πίσω. Καλή επιτυχία λοιπόν!

// Σύσκεψη για το μέλλον του αθλητικού κέντρου «Καπαγέρωφ» έγινε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει το αθλητικό κέντρο «Καπαγέρωφ», η προσφορά του οποίου είναι καθοριστική για τον αθλητισμό του Πειραιά. Παρών στη συζήτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης, που πρότεινε να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή από εκπροσώπους των αθλητικών φορέων, της ΕΣΚΑΝΑ, του Δήμου Πειραιά και τους βουλευτές, η οποία να επισκεφθεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και να ζητήσει χρηματοδότηση του έργου.

Ο κ. Καρύδης πρότεινε, επίσης, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφειλών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Πειραιά και τους Πειραιώτες, να ζητηθεί από την ηγεσία του ΟΛΠ να συνεισφέρει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου «Καπαγέρωφ».

// Ορκωμοσία όμως των νέων αιρετών αρχόντων είχαμε και στον Δήμο Κορυδαλλού. Η τελετή έγινε στο «Σινέ Παράδεισος» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ.

Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γιάννης Διαμαντίδης, οι βουλευτές κ. Δημήτρης Λιντζέρης, Τάσος Νεράντζης και Γιάννης Τραγάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος εξέφρασε «την ικανοποίησή του για τη διεύρυνση του δημοτικού συμβουλίου με την αυξημένη συμμετοχή μελών, αλλά και την παρουσία όλων των παρατάξεων που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές».

Υπογράμμισε ότι «ο πλουραλισμός, η πολυφωνία, η υγιής αντιπαράθεση και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελεί στήριγμα για τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Κάλεσε δε όλες τις παρατάξεις να δουλέψουν από κοινού και να υπερβούν διαφορές και αντιθέσεις για το καλό της πόλης.

Σημειώνουμε ότι με επιστολή του στον δήμαρχο στις 17 Δεκεμβρίου αποποιήθηκε της εκλογής του ο εκλεγμένος με την παράταξη «Κορυδαλλός – Πρώτη Πόλη» σύμβουλος Γιάννης Χρυσάγης και στη θέση του ορκίστηκε ο Σπύρος Αγιοβλασίτης.

// Τα… κατάφερε τελικά ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Αρώνης και άφησε χριστουγεννιάτικα χωρίς μισθό και δώρο τους εργαζομένους στο Κανάλι 1. Τα εντάλματα για την πληρωμή τους είχαν εγκριθεί πριν από 15 μέρες από την πάρεδρο, τα χρήματα υπάρχουν, αλλά δεν… υπήρχε ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αναπληρωτής του για να τα υπογράψουν.

Είναι κρίμα που τελειώνει τόσο άκομψα και με τόσες γκρίνιες η θητεία της δημοτικής αρχής Φασούλα. Κρίμα γιατί μέχρι το τέλος εκείνοι που επέλεξε για συνεργάτες του και που έκανε ακόμα και αναπληρωτές του, τον… πούλησαν!

// Ο αναγνώστης μας Αντώνης Καλογερόγιαννης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς – Όλοι μαζί», μας διορθώνει αναφέροντας πως στην λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα έδωσαν τελικά το «παρών» κάποιοι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι του Β’ Διαμερίσματος, όπως η Π. Καλαγιά και η Ζωή Ρούσσου που εξελέγησαν με τον Β. Μιχαλολιάκο καθώς και ο ίδιος.

Δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε για την επισήμανση. Ενδεχομένως κάποιους να μην τους είδαμε και να τους αδικήσαμε. Και πάλι όμως ο αριθμός των παρισταμένων ήταν εξαιρετικά μικρός…


Σχολιάστε εδώ