Η σφήνα από τον Ζντοβτς και το ατού έναντι του Μπλατ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη προπονητή στην εθνική ομάδα μπάσκετ και ο Ντέιβιντ Μπλατ παραμένει το πρώτο φαβορί. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, προέκυψε και έτερος μνηστήρας, με προέλευση από τη Σλοβενία.
Πρόκειται για τον παλιό γνώριμό μας, τον Γιούρι Ζντοβτς. Το «σκυλί», όπως αποκαλούσαν τον σλοβένο γκαρντ όταν έπαιζε μπάσκετ, δείχνει με την εντυπωσιακή Ολύμπια Λουμπλιάνας ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά και ως προπονητής. Ειδικά απέναντι στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τα πήγε περίφημα με νίκη στη Λουμπλιάνα και ένα χαρακίρι στην Αθήνα εξαιτίας και της τρομερής απόδοσης στο τελευταίο λεπτό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Γενικά, όμως, ο Ζντοβτς ανεβαίνει στην εκτίμηση όλων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και προστέθηκε στους υποψήφιους διαδόχους του Γιόνας Καζλάουσκας.
Φυσικά ο Μπλατ διατηρεί το προβάδισμα, αλλά ο Σλοβένος έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Το κασέ του είναι σαφώς μικρότερο από του Μπλατ και έτσι φαντάζει πιο προσιτή λύση για την ούτως ή άλλως περιορισμένη οικονομική δυνατότητα της
ΕΟΚ. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει αμέσως μετά τις γιορτές. Ρόλο θα παίξει και το ενδεχόμενο να αποδεχθεί ο Ζντοβτς την επιθυμία που έχουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για αποκλειστική απασχόληση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού. Κάτι που αποκλείεται να δεχθεί ο Μπλατ, ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα στο Τελ Αβίβ ως προπονητής της Μακάμπι.


Σχολιάστε εδώ