Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξAlpha Finance: Υποβαθμίζει τη σύσταση για τον τίτλο της Sprider, ενώ στην ίδια έκθεσή της μειώνει και τις τιμές στόχους για τον κλάδο Υγείας και συγκεκριμένα για τις μετοχές των Euromedica και ΙΑΣΩ.
ξΠρώτα ήταν η Moody’s μετά ήρθε και η
HSBC. Ο λόγος για τις εκθέσεις βάσει των οποίων τίθενται υπό επιτήρηση οι αξιολογήσεις για Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική και Τράπεζα Αττικής.
ξΣημαντικές εταιρικές ειδήσεις είχαμε στο ξεκίνημα της εβδομάδας με την πώληση της Alapis από τον κ. Λαυρεντιάδη στον βουλγαροϊρακινό επιχειρηματία Μario Αl-Jebouri. Ο ιδρυτής της Alapis επισήμως μένει στην εταιρεία με ποσοστό λίγο πάνω από το 6%…
ξΤράπεζα Πειραιώς: Στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της ενέκρινε την κεφαλαιακή της ενίσχυση ύψους 1,05 δισ. ευρώ. Επίσης η τράπεζα θα εκδώσει και μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.
ξΜην ξεχνάτε πως και η Γενική θα πάει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτήν τη φορά με τις προνομιούχες μετοχές της.
ξΜαΐλλης: Και αυτή η εισηγμένη αποφάσισε να εκδώσει ομολογιακά δάνεια ύψους 133 εκατ. ευρώ, ενώ σε νέα Γενική Συνέλευση θα τεθεί και το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
ξΟι ειδικοί εκτιμούν πως τη νέα χρονιά θα ενταθεί το κύμα συγχωνεύσεων ή απορροφήσεων των θυγατρικών των εισηγμένων. Κυρίως για λόγους μείωσης του κόστους λειτουργίας τους, στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε. Επομένως τη νέα χρονιά, από την αρχή της κιόλας, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον όμιλο Folli Follie, με τη μητρική και την Elmec Sport να απορροφώνται από τα ΚΑΕ για να προκύψει το Folli Follie Group.
ξΣε ανάλογους δρόμους αναμένεται να κινηθεί και η Γενική Τράπεζα (αφού ξεκαθαρίσει με τις αυξήσεις κεφαλαίου της)! Έχει ήδη αποφασισθεί η συγχώνευση με απορρόφηση του 100% της θυγατρικής της Geniki Leasing. Ίδωμεν.
ξΜεγάλο deal ήταν και αυτό της απορρόφησης της Δίας ΑΕΕΧ από τη Eurobank.
ξΨάρια: Πάντα σε ρυθμούς εξαγορών/συγχωνεύσεων (με τα μάτια όλων στο πώς θα ολοκληρωθεί και τυπικά το deal Σελόντα και Interfish). Και έπεται συνέχεια, λένε οι πλέον… έμπειροι.
ξΤέλος, μετά την αποχώρηση της ΑΝΕΚ από την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, ίσως δούμε κι άλλες ειδήσεις από τον χώρο της Ακτοπλοΐας, χώρο αγαπημένο γι’ αυτήν εδώ τη στήλη…


Σχολιάστε εδώ