«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…»

Το δημοσίευμά μας της προηγούμενης Κυριακής για την αλόγιστη χρήση των «κυβερνητικών» αεροσκαφών, που κοστίζουν υπερβολικά σε περίοδο σκληρής λιτότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει η εξής απίστευτη είδηση.
Ο καθʼ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο άνθρωπος που πασχίζει, υποτίθεται, νυχθημερόν να περικόψει τις σπατάλες του κράτους και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, προτίμησε ο ίδιος να σπαταλήσει πάνω από 40.000 ευρώ για ένα ταξίδι λίγων ωρών στις Βρυξέλλες. Το προκλητικό για τους έλληνες πολίτες αυτό συμβάν συνέβη στις 16 Νοεμβρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να μεταβεί στις Βρυξέλλες με ειδική πτήση VIP «κυβερνητικού» αεροσκάφους, χωρίς μάλιστα συνοδεία (πλην ενός μόνο ατόμου).
Ο υπουργός λοιπόν αναχώρησε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας γύρω στις 2.00 το μεσημέρι και επέστρεψε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Κόστος;
Έχουμε και λέμε, 6,5 ώρες πτήσης επί 7.000 ευρώ η ώρα, μας κάνει 45.000 ευρώ και αν προσθέσουμε και τα έξοδα του αεροδρομίου των Βρυξελλών το ποσόν μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Ρωτάμε λοιπόν εύλογα: Γιατί ο κ. υπουργός δεν έφυγε με την πρωινή πτήση των «συνηθισμένων» ανθρώπων για να πάει στην προγραμματισμένη του δραστηριότητα και να επιστρέψει το επόμενο πρωί πάλι με την κανονική πτήση; Κίνηση που το κόστος της δεν θα ξεπερνούσε τα 2.000 ευρώ, και με διαμονή μάλιστα στο καλύτερο ξενοδοχείο;
Γιατί προτίμησε να «χρεώσει» το ήδη υπερχρεωμένο κράτος μας με σαράντα και βάλε χιλιάδες ευρώ;
Η όποια επίσημη εξήγηση θα έχει ενδιαφέρον, αν και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή…


Σχολιάστε εδώ