«Ρινγκ» η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!

Την επισήμανσή του δέχθηκαν όλες οι παρατάξεις και το θέμα έληξε με τη συμφωνία όλων να ξαναέλθει με συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης για να υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος.
Ενώ λοιπόν το θέμα είχε λήξει και οι σύμβουλοι συζητούσαν 10 θέματα μετά, ο πρώην σύμβουλος του συνδυασμού και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας μαζί με 20 φοιτητές του, περίπου, εισέβαλλαν στην αίθουσα και απαίτησαν να ξανασυζητηθεί το θέμα και να ληφθεί εκείνη τη στιγμή απόφαση. Η πρόεδρος του ΔΣ Νίτσα Βλασοπούλου προσπάθησε να εξηγήσει ότι το θέμα έχει περάσει και δεν υπάρχει λόγος να επανέλθει, αλλά ο καθηγητής και οι περί αυτόν επέμεναν. Τότε η πρόεδρος, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση. Όμως οι «εισβολείς» δήλωσαν ότι θα αποκλείσουν τους συμβούλους στην αίθουσα συνεδριάσεων και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βγει αν δεν ξανασυζητηθεί το θέμα! Έγινε πανδαιμόνιο, κάποιοι σύμβουλοι πήγαν προς την πόρτα και απωθήθηκαν, ενώ άλλοι συνεπλάκησαν ή προπηλακίστηκαν από τους ταραξίες. Μάλιστα η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και της πλειοψηφίας από τον Γενάρη, Πασχαλίνα Καλαγιά, που επιχείρησε να φτάσει στην πόρτα γρονθοκοπήθηκε! Τόσο… λεβέντες ήταν οι «εισβολείς» που επιβεβαίωναν το… αγωνιστικό τους φρόνημα χτυπώντας γυναίκες! Το χειρότερο όμως ήταν πως ενώ όλοι αντέδρασαν, οι σύμβουλοι του «Λιμανιού της Αγωνίας» δεν καταδίκασαν την ενέργεια, ενώ κάποιος νέος σύμβουλος του συνδυασμού την επικρότησε και μάλιστα παρότρυνε τους ταραξίες να συνεχίσουν! Με τα πολλά η «πολιορκία»… έσπασε, κάποιοι σύμβουλοι βγήκαν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, οπότε η κατάσταση εκτονώθηκε.
Φυσικά η συνεδρίαση δεν επαναλήφθηκε ποτέ. Με τέτοιες ενέργειες πάντως ο ιστορικός συνδυασμός που ίδρυσε ο Θοδωρής Δρίτσας, που λάμπρυνε με την παρουσία του το δημοτικό συμβούλιο, χάνει το δίκιο του και τις συμπάθειες που έχει στην πειραϊκή κοινωνία. Και κυρίως αδικεί τον αείμνηστο Νίκο Λεγάκη, επικεφαλής του μέχρι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που δεν θα επικροτούσε ποτέ τέτοιες ενέργειες… Πολλοί σύμβουλοι έχουν προβληματιστεί από το γεγονός και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν η υπόθεση αυτή συνεχιστεί στα δικαστήρια με την υποβολή μηνύσεων.


Σχολιάστε εδώ