Ποιοι ήταν στο Πολυτεχνείο και ποιοι το αντάλλαξαν με αξιώματα…

Μέχρι αυτό το σημείο τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστά. Συνεχίζουμε όμως, από την προηγούμενη εβδομάδα, με δεκάδες συμμετασχόντες στην εξέγερση, αναφέροντας την αντιδικτατορική τους δράση και τη δημόσια παρουσία τους από τότε και μετά, όπως την καταγράψαμε μελετώντας μαρτυρίες, στοιχεία και πηγές. Σ’ αυτήν την κατηγορία σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που αναφέρονται έχουν διωχθεί από τη χούντα, με διάφορους, τις περισσότερες φορές επώδυνους, τρόπους. Θα ακολουθήσουν όσοι ανήκουν μεν στη «γενιά του Πολυτεχνείου», μπήκαν δε, «στον αγώνα» μεταπολιτευτικά, αλλά ωστόσο επηρεάστηκαν βαθιά μέσω της συμμετοχής από τους αντιχουντικούς αγωνιστές αλλά και από τη διαδικασία αποχουντοποίησης των ιδρυμάτων.

Αν οι αναγνώστες μας ή όσοι αναφέρονται στο αφιέρωμά μας έχουν να προσθέσουν κάτι ή να μας διορθώσουν, οι σελίδες της εφημερίδας μας είναι ανοιχτές. Κάθε παρατήρηση που θα βοηθήσει τους νεώτερους να μάθουν και τους παλαιότερους να θυμηθούν τόσο την προσφορά όσο και την πορεία των πρωταγωνιστών μιας ολόκληρης εποχής, είναι καλοδεχούμενη…

Παλληκάρης Ευτύχης (Φυσικό Πάτρας), Αντι-ΕΦΕΕ, ΠΣΚ και ΚΝΕ. Αργότερα έγινε δημοσιογράφος στα κομματικά ΜΜΕ. Μετά την αποχώρησή του στον ΣΥΝ. Δημοσιογραφεί έκτοτε σε διάφορες εφημερίδες.
Πάλλης Στρατής (Φαρμακευτικό Αθήνας),
Αντι-ΕΦΕΕ, έντονη αντιδικτατορική δράση, ΠΣΚ, επί πολλά χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ, διετέλεσε δήμαρχος Μυτιλήνης.
Παπαγεωργίου Στέφανος (Πάντειο), Ρήγας από τη δικτατορία ήδη, αρθρογράφος στον «Θούριο», για πολλά χρόνια στο ΚΚΕ Εσωτ., καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας στο Πάντειο, συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων.
Παπαγιαννόπουλος Γιώργος (Αρχιτεκτονική Φλωρεντίας), στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος του ΠΑΣΚ, οργανωτής των «Φίλων του ΠΑΣΚ». Μεταπολιτευτικά ΠΑΣΠ, στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Θρυλείται ότι είναι εκ των συντακτών της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ (3η Σεπτέμβρη), διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 1976. Πέρασε από τη Σοσιαλιστική Πορεία, υπήρξε ιδρυτικό μέλος αργότερα της ΕΑΡ. Ανένταχτος, εργάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ,
έχει γράψει πολλά βιβλία και αρθρογραφεί στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής».
Παπαδόπουλος Πάνος (Μαθηματικό Αθήνας), ΑντιΕΦΕΕ και ΚΝΕ, ΠΣΚ και ΕΦΕΕ αργότερα. Στέλεχος του ΚΚΕ, δημοσιογράφος στον «Ριζοσπάστη», έφυγε προς τον ΣΥΝ και πέρασε σε άλλα ΜΜΕ.
Παπανικολάου Χριστίνα (Ιατρική ΑΠΘ), Αντι-ΕΦΕΕ και ΚΝΕ με αντιχουντική δράση, στην ΠΚΣ και ΚΝΕ αργότερα, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ, πέρασε στον ΣΥΝ, εξελέγη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Πέρασε σιγά σιγά στο ΠΑΣΟΚ (στο κλίμα Ανδρουλάκη), διετέλεσε σε διοικητικές θέσεις στον χώρο της Υγείας, Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Γενική γραμματέας Καταναλωτή επί Σημίτη.
Πασχαλίδης Γιώργος (Πολυτεχνική ΑΠΘ),
αντιχουντικός αγώνας και κατάληψη Πολυτεχνικής Θεσσαλονίκης. Στέλεχος της ΠΑΣΠ, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη βουλευτής Πέλλας και έγινε υπουργός επί Σημίτη, του οποίου θεωρούνταν στενός πολιτικός και προσωπικός φίλος. Σήμερα είναι σε πολιτική…
αγρανάπαυση.
Παφίλης Θανάσης (Νομική ΑΠΘ), ΑντιΕΦΕΕ και ΚΝΕ κατά τη χούντα. Επί πολλά χρόνια οργανωτικό στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτής του ΣΥΝ και του ΚΚΕ πολλάκις, μέλος της ηγεσίας του ΚΚΕ σήμερα, με διάφορα αξιώματα.
Πάχτας Χρήστος (Βρυξέλλες), ΠΑΣΠ και ΠΑΣΟΚ, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών αρχικά, επέστρεψε στη γενέτειρα Χαλκιδική, διετέλεσε Νομάρχης Χίου και Έβρου επί ΠΑΣΟΚ, βουλευτής για πολλά χρόνια και υπουργός αργότερα. Αποπέμφθηκε (υπόθεση Πάχτα), αλλά πρόσφατα επέστρεψε στην πολιτική, εκλέχτηκε δήμαρχος.
Πεσμαζόγλου Στέφανος (Πάντειο), στέλεχος του Ρήγα, αρχισυντάκτης του «Θούριου». Γιος του πολιτικού Γιάγκου Πεσμαζόγλου. Συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ερευνητής – οικονομολόγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σήμερα.
Ρήγος Άλκης (Πάντειο), μετά τη μεταπολίτευση στην ΠΑΣΠ, διεγράφη το 1976, στράφηκε στο ΚΚΕ Εσωτ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο, παρέμεινε στον ευρύτερο αριστερό χώρο.
Σαμπατακάκης Μιχάλης (Οδοντιατρική Αθήνας), αντιδικτατορική δράση, στέλεχος του Ρήγα προ και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ηγετικό στέλεχος, όπως και του ΚΚΕ εσωτ. Αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική για χρόνια, ασχολούμενος με τον «Σύλλογο εξορισθέντων και βασανισθέντων επί χούντας», αλλά επέστρεψε. Στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ασχολήθηκε ενεργά με τον ΣΥΝ. Σήμερα είναι στην Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σερεμέτης Δημήτρης (Οικονομικό Αθήνας), στέλεχος της ΑντιΕΦΕΕ, ΠΣΚ και στέλεχος του ΚΚΕ αργότερα. Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ακολούθησε πολιτική πορεία εκτός ΚΚΕ ως ανένταχτος αριστερός στον ευρύτερο κουμουνιστογενή χώρο.
Σκόκος Θανάσης (ΕΜΠ), ΑντιΕΦΕΕ, αργότερα ΠΣΚ, κεντρικό στέλεχος της ΚΝΕ και μετά του ΚΚΕ, ιδιαίτερα ενεργός συνδικαλιστικά στον χώρο των μηχανικών. Διετέλεσε πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.
Σκυλλάκος Αντώνης (Νομική Αθήνας), μέλος της Αντι-ΕΦΕΕ, της ΠΣΚ και της ΚΝΕ. Γιος παλαιού βουλευτή της ΕΔΑ. Επί πολλά χρόνια οργανωτικό στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτής για πολλά χρόνια και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ.
Σμπώκος Γιάννης (ΕΜ Πολυτεχνείο), διώχθηκε από τη χούντα, αργότερα στην ΠΑΣΠ, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερο εσωκομματικό ρόλο, ανέλαβε κρατικές θέσεις (γενικός γραμματέας Εξοπλισμών), κατηγορήθηκε για διάφορα, απομακρύνθηκε από το στελεχικό δυναμικό του Κινήματος.
Σταυρακάκης Μηνάς (Βιομηχανική Πειραιά), συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αργότερα ΠΑΣΠ. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί μακρόν μέλος της ΚΕ. Θήτευσε σε πολλές κρατικές θέσεις κάθε επιπέδου (μέχρι γενικός γραμματέας υπουργείου), εκλέχθηκε βουλευτής. Παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, αντίθετος στην πολιτική του Μνημονίου.
Σταματάκης Γιώργος (Νομική Αθήνας), ιστορικός ηγέτης του φοιτητικού κινήματος, στέλεχος της ΑντιΕΦΕΕ και της ΚΝΕ επί χούντας, συνεχώς καταζητούμενος από το 1972 ως την πτώση. Το 1974 στην ΠΣΚ, πρώτος πρόεδρος της μεταδικατορικής ΕΦΕΕ, γενικός της γραμματέας αργότερα. Μέλος της ηγετικής ομάδας της ΚΝΕ για πολλά χρόνια, αργότερα κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ. Το 1990 έφυγε προς το ΝΑΡ. Δικηγόρος και επιχειρηματίας.
Τόκας Μάριος (Νομική Αθήνας), μέλος της ΑντιΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, συνελήφθη και βασανίστηκε φριχτά από τη χούντα. Ένας από τους λίγους σχετικά Κυπρίους με ενεργό παρουσία στο ελλαδικό φοιτητικό κίνημα. Είναι ο μετέπειτα γνωστός μουσικοσυνθέτης. Απεβίωσε, κτυπημένος από την επάρατο.
Τούντας Γιάννης (Ιατρική Αθήνας), με αντιχουντική δράση αν και γιος φιλοχουντικού πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (’72-’73). Μεταπολιτετικά στην ΠΑΣΠ, από όπου διεγράφη το 1975 και ίδρυσε τη Σοσιαλιστική Πορεία. Αργότερα στην ΕΑΡ, μέχρι το ανώτατο όργανό της. Κινείται συνεχώς στον ευρύτερο σοσιαλιστικό-σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Είναι γιατρός, καθηγητής πανεπιστημίου και σήμερα πρόεδρος του ΕΟΦ.
Τρανταλίδης Μάνος (Φρμακευτική Αθήνας), Αντι-ΕΦΕΕ, αργότερα ΠΣΚ, στέλεχος του ΚΚΕ στις οργανώσεις επιστημόνων, διεγράφη το 1980. Προσχώρησε στο ΚΚΕ Εσωτ., στην ΕΑΡ, στον Συνασπισμό. Επί Σημίτη πλησίασε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.
Τρέμη Όλγα (Νομική Αθήνας), δραστηριοποιήθηκε στον αντιχουντικό αγώνα, από το 1974 στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς. Πασίγνωστη δημοσιογράφος (έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση), παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.
Τσαουσίδης Κλέαρχος (Φιλοσοφική ΑΠΘ), με έντονη αντιχουντική δράση, στέλεχος του Ρήγα πριν και μετά το 1974. Για πολλά χρόνια επιφανής δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη.
Τσίγκας Τάκης (ΦΜΣ Πατρών), αντιχουντική δράση ως μέλος της ΑντιΕΦΕΕ και της ΚΝΕ. ΠΣΚ μεταπολιτευτικά, στέλεχος του ΚΚΕ, έφτασε μέχρι Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Έχει διατελέσει διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και του 902 Αριστερά στα FM, παραμένει στην ηγετική ομάδα του ΚΚΕ.
Φλώρος Γιάννης (Πάντειο), με αντιδικτατορική δράση, στέλεχος του Ρήγα, εξελέγη στην ΕΦΕΕ. Ανεδείχθη αργότερα ηγετικό στέλεχος της Βʼ Πανελλαδικής αλλά αποστασιοποιήθηκε. Ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ. Δημοσιογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες.
Φύσσας Δημήτρης (Φιλοσοφική Αθήνας), στο Πολυτεχνείο ως μαθητής. ΠΣΚ, ΚΝΕ, πολλά χρόνια στην ΕΦΕΕ, μέλος του ΚΚΕ, υπεύθυνος της εφημερίδας «Πανσπουδαστική» στα τελευταία της. Ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ. Ανένταχτος αργότερα, αρθρογραφεί συχνά, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.
Χάγιος Άγγελος (ΕΜ Πολυτεχνείο), στέλεχος της ΚΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ από το 1972, συμμετείχε στο Πολυτεχνείο. Από το ’74 στην ΠΣΚ, αργότερα μέλος της ηγεσίας της ΚΝΕ. Στέλεχος με κύρος στο Πολυτεχνείο. Αργότερα και στην ΚΕ του ΚΚΕ. Το 1990 έφυγε προς το ΝΑΡ. Έκτοτε συμμετέχει συνεχώς σε ζυμώσεις και ψηφοδέλτια της αντισυστημικής αντικαπιταλιστικής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της ηγετικής του θέσης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ψηφοδέλτια της οποίας πήραν ασυνήθιστα μεγάλα ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Χαραλαμπίδης Μιχάλης, στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος του ΠΑΚ. Μεταπολιτευτικά ΠΑΣΠ και ΠΑΣΟΚ (ιδρυτικό μέλος). Λέγεται ότι συμμετείχε στη στενή ομάδα που συνέταξε την ιδρυτική διακήρυξη. Για πολλά χρόνια στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, οργανωτικό και πολιτικό στέλεχος. Με ευαισθησίες στα εθνικά θέματα και διαφορετική σκέψη, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999. Ίδρυσε τη Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση. Συνεχίζει να γράφει (συμπλήρωσε 27 βιβλία) και να αρθρογραφεί.
Γκρης Ηλίας (Βιομηχανική Πειραιά), ανένταχτος στη δικτατορία, συμμετείχε ενεργά στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας με έγκριση της ΣΕ (υπεύθυνος Γιώργος Φιλιππάκης) τον έλεγχο της Κεντρικής Πύλης. Μεταπολιτευτικά στο ΠΑΣΟΚ (Γραφείο Τύπου – «Εξόρμηση» κ.λπ.) απ’ όπου παραιτήθηκε ως γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Καλλιτεχνών – Δημοσιογράφων το 1986 και αποχώρησε. Δημοσιογράφος, ποιητής, εξέδωσε το 2003 την ανθολογία: «Το μελάνι φωνάζει, η 17Η Νοέμβρη 1973 στη λογοτεχνία».
Μιχαλόπουλος Νίκος (Νομική), στη Νεολαία ΠΑΚ επί δικτατορίας, στην ΠΑΣΠ αργότερα και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Μέλος της «τρόικας» (τριμελής ιδρυτική γραμματεία: Λαλιώτης, Τσούρας, Μιχαλόπουλος) της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 1974 και πρώτος γραμματέας της. Δικηγόρος, διετέλεσε Νομάρχης Ευβοίας και Περιφερειάρχης Αττικής επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η μεταπολιτευτική γενιά
του Πολυτεχνείου
Η μεταπολιτευτική γενιά του Πολυτεχνείου είναι ίσως η πιο δύσκολα οριζόμενη και προσδιοριζόμενη. Κατά την ανάλυσή μας αλλά και κατά πολλές μαρτυρίες και πηγές σε αυτήν την κατηγορία της γενιάς του Πολυτεχνείου ανήκουν όσοι επηρεάστηκαν μέσω των πολιτικών διαδικασιών από τους αντιχουντικούς αγωνιστές αλλά και από τη διαδικασία αποχουντοποίησης των ιδρυμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές επί χούντας (με ή χωρίς δράση) δεν ασχολήθηκαν με τον φοιτητικό συνδιαλισμό μετά τη μεταπολίτευση, αφήνοντας χώρο στους νέους φοιτητές 18-20 ετών. Σε αυτήν την κατηγορία πιθανόν να συναντάμε τις περισσότερες παραλείψεις προσώπων και γιʼ αυτό οι παρατηρήσεις των αναγνωστών μας είναι πάντα ευπρόσδεκτες
Άαρων Δημήτρης (ΦΜΣ Αθήνας), στην ΕΦΕΕ μετά το 1975, για πολλά χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ.
Αγγελάτος Δημήτρης (Φιλοσοφική Αθήνας), αρχικά αυτόνομος και αργότερα ΠΑΣΠ. Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Κρήτη και στην Κύπρο, συγγραφέας και αρθρογράφος.
Αγγελόπουλος Κώστας (ΦΜΣ Αθήνας), ΠΣΚ, ΚΝΕ και ΚΚΕ. Αργότερα επιχειρηματίας ιατρικών ειδών.
Αδάμ Κατερίνα (ΕΜ Πολυτεχνείο), ΠΣΚ και ΚΝΕ. Μετέπειτα Πανεπιστημιακός.
Αικατερινιάδου Στέλλα (Οικονομικό ΑΠΘ), Ρήγας, ΚΚΕ Εσωτ., ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ. Οικονομολόγος του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κομματικό στέλεχος
Αλεξόπουλος Δημήτρ.ης, Ρήγας, ΚΚΕ Εσωτ., ΕΑΡ, ΣΥΝ. Δημοσιογράφος.
Αλευράς Νάσος (Νομική Αθήνας), στέλεχος της ΠΑΣΠ από το 1980. Δικηγόρος. Ανιψιός του ιστορικού στελέχους του Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αλευρά. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, βουλευτής (παραμένει και σήμερα) και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Αναγνωστάκος Γιώργος (Γεωπονική Αθήνας), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τέλη του ʼ70 – αρχές του ʼ80. Διετέλεσε υπεύθυνος Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ με επιρροή, στέλεχος της Ρηγίλλης σήμερα.
Ανδρουλάκης Μιχάλης (Ιατρική Αθήνας), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κεντρικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ σε επίπεδο Διοικούσας. Ξάδελφος του Μίμη Ανδρουλάκη. Ιατρός.
Βακαλόπουλος Χρήστος (ΑΣΟΕΕ), Ρήγας. Θεωρητικός κινηματογράφου, συγγραφέας, κριτικός και σκηνοθέτης. Έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Βαλντέν Σωτήρης, οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας, ανώτατο στέλεχος του Ρήγα, του ΚΚΕ εσωτ., της ΕΑΡ και του ΣΥΝ. Προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 2002. Πανεπιστημιακός, συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για θέματα οικονομίας, Ευρώπης, Βαλκανίων κ.λπ., έχει εργαστεί στην Κομισιόν και έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας
Βαλυράκης Γιώργος (Πολυτεχνική Πάτρας), ΠΑΣΠ, αδελφός τους βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη και στέλεχος του Κινήματος.
Βαρεμένος Γιώργος (ΦΜΣ Αθήνας), ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ και γενικά Αριστερά. Γνωστός δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Βασιλόπουλος Περικλής (Οικονομικό Αθήνας), ΑΑΣΠΕ (φοιτητική παράταξη του ΕΚΚΕ), μέλος ΔΣ της σχολής του μεταπολιτευτικά. Δημοσιογράφος.
Βενιζέλος Βαγγέλης (Νομική ΑΠΘ), συνεργάστηκε αρχικά με την ανανεωτική Αριστερά της εποχής. Στην ΕΦΕΕ από το 1975 και αργότερα στη ΦΕΑΠΘ. Άριστος φοιτητής και δικηγόρος. Καθηγητής Συνταγματικού δικαίου, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (διεκδίκησε την ηγεσία πριν από 3 χρόνια), υπουργός με τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς του Κινήματος.
Βεργή Σοφία Ρόζα (Πολιτικό Νομικής Αθήνας, αρχικά Σχολή Καλών Τεχνών Μπολώνιας), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΕΦΕΕ μετά το 1975, ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ της ΝΔ, της ΔΗΑΝΑ. Ασχολήθηκε έντονα με το Δήμο Αθηναίων.
Βερναρδάκης Χριστόφορος, Ρήγας, πολιτικός επιστήμονας, πολιτικός και εκλογικός αναλυτής, επικεφαλής εταιρείας δημοσκοπήσεων, καθηγητής πανεπιστημίου.
Βιρβιδάκης Στέλιος (φιλοσοφική Αθήνας), ανεξάρτητος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree), στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Rennes I. Από το 2005 είναι καθηγητής φιλοσοφίας του τμήματος μεθοδολογίας, ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βλαστάρης Γιάννης (Πολιτικό Αθήνας), ΠΣΚ, ΚΚΕ, αργότερα ΠΑΣΟΚ. Γνωστός δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διευθυντικό στέλεχος ΜΜΕ.
Βλάχος Γιώργος (Γεωπονική Αθήνας και μετέπειτα Βιομηχανική Πειραιά), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ηγετικό στέλεχος (ΕΓ και υπεύθυνος φοιτητικού), μέλος ΚΣ της ΕΦΕΕ. Είναι για πολλά χρόνια βουλευτής και έχει διατελέσει υπουργός της ΝΔ.
Βουλγαράκης Γιώργος (ΑΣΟΕΕ), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ηγετικό στέλεχος, και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Βουλευτής από το 1989 εώς το 2009 και πολλάκις υπουργός της ΝΔ. Απασχολεί την επικαιρότητα τελευταία για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Βωβός Άρης – Αρμόδιος (ΕΜ Πολυτεχνείο), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στέλεχος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Γνωστός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, επιχειρηματίας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας και πρόεδρος ομάδας μπάσκετ.
Γαλιατσάτος Θόδωρος (Πολυτεχνική Πατρών), ΠΣΚ, ΚΚΕ και μετά ΣΥΝ. Κατέβηκε σε πολλές εκλογικές μάχες σε Κεφαλονιά – Ιθάκη. Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου για 12 χρόνια και άλλα τόσα νομαρχιακός σύμβουλος, σήμερα αντινομάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων. Ελεύθερος επαγγελματίας.
Γαργαλάκος Μιχάλης (ΦΜΣ Αθήνας), ΠΑΣΠ και Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ηγετικό στέλεχος. Γνωστός δημοσιογράφος (αρθρογραφεί στο «ΠΑΡΟΝ») και αναλυτής.
Γεροντόπουλος Άκης (Ιατρική Αθήνας), ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ, στην ΕΦΕΕ αρχές του ʼ80. Ευρωβουλευτής και βουλευτής της ΝΔ, στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης. Ιατροδικαστής.
Γεωργακόπουλος Θανάσης (Πάντειος και ΦΜΣ Αθήνας), ηγετικό στέλεχος του Ρήγα, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. Αργότερα στην ΕΑΡ και στον ΣΥΝ. Δημοσιογράφος.
Γεωργακοπούλου Βένα (Ιατρική Αθήνας), Ρήγας, ΚΚΕ Εσωτ., ΕΑΡ, ΣΥΝ. Γνωστή φεμινίστρια. Δημοσιογράφος. Σήμερα στη Δημοκρατική Αριστερά.
Γιαννάκου Κουτσίκου Μαριέττα (Ιατρική
Αθήνας), ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, κεντρικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και αργότερα της ΝΔ. Ευρωβουλευτής της δεκαετία του 1980 και σήμερα. Έχει διατελέσει πολλές φορές βουλευτής και υπουργός της ΝΔ.
Γιατράς Σπύρος (Φιλοσοφική Αθήνας), ΠΑΣΠ, στην ΕΦΕΕ από το 1975, παρ’ ολίγον υποψήφιος πρόεδρος. Γνωστός συνδικαλιστής επί χρόνια και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έφτασε μέχρι πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και βουλευτής Ευβοίας.
Γιοβανούδας Βαρσάμης (Νομική ΑΠΘ), ΔΠΑ ΝΔΦΚ, δικηγόρος, διετέλεσε βουλευτής ΝΔ.
Γκόντζος Γιώργος (Πάντειο), ΠΣΚ και μετέπειτα στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε πριν από το 1989. Δημοσιογράφος.


Σχολιάστε εδώ