Παίρνουν πίσω ψηφιακή έγκριση που έδωσαν πριν από 2 χρόνια!

Το επιχείρημά του εντοπίζεται στο κριτήριο «ενημερωτικού χαρακτήρα», αν δηλαδή τηρούνται οι όροι προγράμματος «γενικών ενημερωτικών σταθμών» σύμφωνα με τον νόμο 3592/2007.
Και έτσι ενώ από τη μια συζητείται ευρέως η κατάργηση του κριτηρίου ενημερωτικών σταθμών, τα μέλη του ΕΣΡ ανασύρουν από το αρχείο τους τις βεβαιώσεις ψηφιακής μετάδοσης και διαγράφουν από τη νομιμότητα 10 τηλεοπτικά κανάλια προκαλώντας έτσι εύλογες απορίες για την ενέργειά τους.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απόφασή τους υπ’ αριθμόν 604/20.11.2010, διαπιστώθηκε πως οι 10 αιτήσεις των καναλιών SBC, Απόλλων TV Θεσσαλονίκης, Μy TV Θεσσαλονίκης, NOTOS TV Αργολίδας, XANTHI Channel Ξάνθης, Λύχνος TV Αχαΐας, TOP TV Θεσσαλονίκης, Cosmos TV Καρδίτσας, Best Channel Θεσσαλονίκης και ORION TV Χαλκιδικής, που έλαβαν στις 3.11.2008 άδεια ψηφιακής εκπομπής, πρέπει να απορριφθούν «ως απαράδεκτες, διότι δεν πληρούν την αναφερόμενη στο άρθρο 14 παρ. 1, στοιχ. Β΄ Ν. 3592/2007 προϋπόθεση συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία».
Και έτσι το ΕΣΡ, ανεξέλεγκτο για τις ενέργειές του, ξαναβγάζει απόφαση νομίμου λειτουργίας και ψηφιακής εκπομπής για 42 τηλεοπτικά κανάλια στην περιφέρεια.
Οπότε το θέμα για το ΕΣΡ είναι ή ότι το 2008 δεν ήξερε τι του γινόταν και έδωσε άδειες ψηφιακής εκπομπής ή υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος, που δεν τον λέει, για να αλλάξει την απόφασή του.
Το πρόβλημα για τα παραπάνω κανάλια που απορρίπτονται ξαφνικά είναι ότι δεν μπορούν να ανέβουν σε πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης και σε δύο χρόνια θα βάλουν λουκέτο ως αναλογικά κανάλια.
Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σοβαρή η απόφαση του ΕΣΡ.


Σχολιάστε εδώ