Ο εξευτελισμός τους είναι ήδη τέλειος

Οι ξένοι –«Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι», κατά τον μελοποιημένο γνωστό στίχο και όχι συμπτωματικά οι αναφερόμενοι τρεις– είναι ξένοι. Και ως άφιλοι ξένοι είναι γδάρτες, εκμεταλλευτές, τοκογλύφοι, δυνάστες και εσχάτως ανθέλληνες. Δικαίωμα και καπέλο τους – και ουδόλως αγνοούσαμε το ποιόν και τη στάση απέναντί μας των ΚΑΤʼ ΟΝΟΜΑ «συμμάχων» μας. Εχθρός μας, επομένως, δεν είναι κατά κύριο λόγο οι ξένοι. Είναι οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ… ΑΡΧΙΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΩΣ ΣΑΤΡΑΠΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται Ο ΣΕΒ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΒΓΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Στους δεκατέσσερις και κάτι μήνες της ανεξέλεγκτης εξουσίας της η συνειδητά αντιφατική και συνεχώς ψευδόμενη ασύστολα κυβέρνηση κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να υποβαθμίσει λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, ακόμα και καταστροφικές αποφάσεις ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ διέλυσε την κοινωνία, σμπαράλιασε τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και γιγάντωσε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Το άλλοτε κόμμα των «μη προνομιούχων» έχει πλέον απέναντί του πάνω από το 80% των Ελλήνων, με πρώτους και καλύτερους τους «μη προνομιούχους».
Ο καθηγητής Γ. Ρωμανιάς σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά είπε κατά λέξη: «Έχουμε από το 1920 τον νόμο 2112 ο οποίος σε περίπτωση απολύσεων υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλλει αποζημίωση. Αυτόν τον νόμο περάσαμε τρεις δικτατορίες, περάσαμε την κατοχή και δεν τόλμησε κανείς να τον πειράξει. Και ερχόμαστε τώρα, το 2010, και καταργούμε την υποχρέωση αποζημίωσης. Μπορεί ο εργοδότης να προσλαμβάνει έναν εργαζόμενο για έναν χρόνο, να τον απολύει και να προσλαμβάνει άλλον, να τον κρατάει πάλι έναν χρόνο και να τον ξανααπολύει».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η σημερινή κυβέρνηση είναι μια «αδίστακτη συμμορία ληστών» (Γ. Δελαστίκ). Ο Παπανδρέου είναι σήμερα ο πιο μισητός άνθρωπος στη χώρα μας, αφού τέτοια εχθρότητα εναντίον των εργαζομένων δεν έδειξαν ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατέλαβαν κατά καιρούς πραξικοπηματικά την εξουσία. Γιʼ αυτό δεν θα αργήσουμε να τον δούμε να φεύγει νύχτα από την πατρίδα μας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πλην του θαρραλέου Βαγγέλη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει αγιοποιηθεί ήδη, με τι μούτρα θα πάνε τις γιορτές στις επαρχίες τους; Ο κόσμος θα τους χλευάζει, θα τους καταριέται και θα τους φτύνει. Πόσο θα αντέξουν;
Ο εξευτελισμός όσων μίλησαν στη Βουλή την Τρίτη για να υπερασπιστούν το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο ΕΙΝΑΙ πλέον ΤΕΛΕΙΟΣ. Υπουργοί όπως ο Παπακωνσταντίνου και η Κατσέλη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Κακλαμάνης και ο θρασύτατος και εκνευριστικότατος κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος –όχι «πάν-καλος», αλλά «πανκάκιστος»– θα περάσουν στην Ιστορία με πρώτιστο φυσικά τον αρχηγό τους, ως οι καταστροφείς της πατρίδας μας. Ως οι άνθρωποι που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και θα προκαλέσουν, όσο θα βρίσκονται ακόμα στην εξουσία, έναν ξεσηκωμό δίχως όρια που δεν θα καταστέλλεται με τίποτα.
Οι αράδες αυτές χαράσσονται στο γόνατο την τελευταία στιγμή προκειμένου να κυκλοφορήσει το πάντοτε χρησιμότατο «ΠΑΡΟΝ» παρά τις συνεχείς –ΚΑΙ ΕΥΚΤΑΙΕΣ– απεργίες. Θα επανέλθω, πάντως, δριμύτερος στα φύλλα των εορτών, διότι θεωρώ υπαρξιακό μου χρέος να υπηρετώ την πατρίδα μου και τους καταδικασμένους σε εξαθλίωση συμπολίτες μου με τις όποιες πενιχρές πλέον δυνάμεις μού απομένουν.


Σχολιάστε εδώ