ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Πολλά προβλήματα δημιουργεί στους γύρω δήμους η διοίκηση του Νοσοκομείου Λοιμωδών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, στον οποίον το νοσοκομείο είχε παραχωρήσει πριν από χρόνια έναν χώρο για να δημιουργηθεί αναψυκτήριο. Επειδή ο χώρος είναι μεγάλος, με ενέργειες του δήμου, η Νομαρχία Αθηνών έχει εγκρίνει κονδύλι και έχει προκηρύξει διαγωνισμό για να κατασκευαστεί και κολυμβητήριο μια και δεν υπάρχει στην περιοχή. Για να αρχίσει όμως η κατασκευή, ο διαθέτης του χώρου, δηλαδή το νοσοκομείο, θα πρέπει στο παραχωρητήριο να προσθέσει πως δίνει τον χώρο για κατασκευή αναψυκτηρίου και κολυμβητηρίου. Κάτι τέτοιο όμως, αρνείται να το κάνει η διοίκηση με αποτέλεσμα εδώ και 6 μήνες να μην μπορούν να αρχίσουν τα έργα για το κολυμβητήριο. Όταν δε ο δήμαρχος πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δει τον διοικητή και να του εξηγήσει το θέμα, εκείνος αποφεύγει να τον συναντήσει προφασιζόμενος πάντα ότι έχει… δουλειά!

Προβλήματα με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει και η Μητρόπολη Νίκαιας, στην οποία υπάγεται η Αγία Βαρβάρα, γιατί δεν επιτρέπει σε εκκλησάκι του νοσοκομείου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, να λειτουργήσει! Όποτε πάει κάποιος να ανάψει ένα κερί υπάρχει πάντα ένας σεκιουριτάς που τον διώχνει και του λέει να πάει να ανάψει κερί στην εκκλησία της… ενορίας του!

Περίεργα πράγματα. Δεν συμφωνείτε κ. Λοβέρδο;

QQQ Μια που μιλάμε όμως για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, να σημειώσουμε ότι ο επανεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης είχε μια σημαντική επιτυχία: Καθιέρωσε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αλληλοβοήθειας των δημοτών που το ονόμασε «Τράπεζα Χρόνου». Με βάση το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με τις δεξιότητες και τα επαγγέλματα των δημοτών, προκειμένου να ανταλλάσσει ο ένας με τον άλλον τη… δουλειά του! Αν π.χ. κάποιος είναι μπογιατζής και κάποιος άλλος έχει βουλκανιζατέρ, γίνεται ανταλλαγή υπηρεσιών. Ο μπογιατζής βάφει ένα ή δυο δωμάτια του άλλου επαγγελματία και εκείνος αλλάζει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του μπογιατζή. Γίνεται δηλαδή συναλλαγή χωρίς χρήματα!

Είναι τόσο σημαντικό αυτό το πρόγραμμα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας να πάει να κάνει επίδειξη και ενημέρωση γι’ αυτό στις Βρυξέλλες! Ήδη ο Γ. Καπλάνης μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στην έδρα της ΕΕ για τον λόγο αυτόν!

Να σημειώσουμε ακόμα πως στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εφαρμόζει άλλα δύο προγράμματα: Το ένα λέγεται «Ανοιχτές πόρτες», βάσει του οποίοι οι άνεργοι θα απασχολούνται κάποιες ώρες σε επιχειρήσεις για να μαθαίνουν κάποιες απλές δουλειές, όπως π.χ. ψήστες σε σουβλατζίδικο, επιδιορθωτές επίπλων ή αντικειμένων κ.λπ. και το άλλο «Ημέρες καριέρας», το οποίο παρέχει ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν σε κάθε τομέα για να ξέρει πού θα απευθυνθεί ο κάθε άνεργος και πού μπορεί να σταδιοδρομήσει.

Να λοιπόν που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις σε καιρούς χαλεπούς, όταν το κράτος δεν μπορεί να τη συντρέξει…

QQQ Έχουμε γράψει ότι ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος εδώ και λίγο καιρό κάνει δυναμικό come back. Τελευταίο «χτύπημα» του άλλοτε κραταιού Τζανίκου δύο επιστολές που προεκλογικά είχε στείλει στα τοπικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες όμως μόλις τώρα βγήκαν στην επιφάνεια. Σ’ αυτές καταφέρεται εναντίον προσώπων και πραγμάτων που επικράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στη δημοτική παράταξη που το «πράσινο» στρατόπεδο κατέβασε, και υπέστη Βατερλώ στις δημοτικές εκλογές. Αναφέρεται επίσης στην ανεπάρκεια του επικεφαλής της πράσινης παράταξης Ηλία Γιαννακάκου, ενώ επισημαίνει και φαινόμενα «κλίκας» στον συνδυασμό. Τα πράγματα δικαιώνουν τον πρώην δήμαρχο. Που φαίνεται να κερδίζει πανηγυρικά τη ρεβάνς… Και ο δρόμος είναι πάλι ανοιχτός…

QQQ Πυρ και μανία είναι οι άνθρωποι του Δήμου Αμαρουσίου με τη διοίκηση του ΙΓΕ, του Ιδρύματος που έχει υπό την επίβλεψή του το περίφημο και πολύτιμο Δάσος Συγγρού. Αιτία η απόφαση να παραχωρήσει το δάσος σε ιδιωτική εταιρεία αθλητικών ειδών για να διεξαγάγει αγώνα δρόμου με όλα τα… παρελκόμενα… Κατασκευές, πάρτι κ.λπ. Πριν από καιρό η ίδια διοίκηση είχε «πετάξει» έξω από την διαχείριση του δάσους τον δήμο που χρόνια φρόντιζε τον χώρο. Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης αντέδρασε αμέσως μιλώντας για Κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης του δάσους η οποία ανοίγει με την παραπάνω παραχώρηση.

QQQ Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 150 συνολικά συμβασιούχοι έργου που απασχολούνται στον Δήμο Κηφισιάς θα απολυθούν σε δύο βδομάδες, που λήγουν οι συμβάσεις τους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να αποδεκατιστούν νευραλγικοί τομείς του δήμου. Όπως λέει ο δήμαρχος, Ν. Χιωτάκης, ζήτησε να μείνουν οι 220 συνολικά συμβασιούχοι που δουλεύουν σε υπηρεσίες του δήμου. Οι αρμόδιοι όμως ενέκριναν την παραμονή μόνο 70.

QQQ Χαμός έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρόπουλο και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Στέλιο Λανδράκη. Ο κ. Θεοδωρόπουλος έφερε προς ψήφιση στη δημαρχιακή την προσκύρωση δημοτικού χώρου σε ιδιώτη, ο οποίος και διεκδικεί το συγκεκριμένο οικόπεδο. Για το ζήτημα αυτό έχει προβάλει ενστάσεις ο νέος δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, ζητώντας να «παγώσουν» οι εξελίξεις και να το χειριστεί η νέα δημοτική αρχή που εξέλεξαν οι δημότες και ο κ. Θεοδωρόπουλος μόνο τη λύση θεμάτων της τρέχουσας καθημερινότητας νομιμοποιείται να προωθεί.

QQQ Αμηχανία και ψυχρότητα στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής. Πίκρα και απογοήτευση από τα λόγια του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου για την ήττα, ψύχρα ανάμεσα στον πρώην «γαλάζιο» δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη και τον νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να φιλονικήσουν για το ποιος θα μιλήσει πρώτος, θέμα φαινομενικά αδιάφορο, αλλά που δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο αντρών είναι πλέον πέρα και από εχθρικές. Κι αυτό δεν προμηνύει τίποτε το καλό για τον δήμο.


Σχολιάστε εδώ