Οι ισορροπίες

Η Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες αλλά και παρατηρήσεις, αποτελούνταν βασικά από είκοσι οκτώ μέλη, από τα οποία τα δεκατέσσερα είχαν αποφασιστικό ρόλο και τα άλλα δεκατέσσερα συμβουλευτικό (θεωρούνταν και αναπληρωματικοί). Εμείς στην πρώτη συνέχεια του άρθρου σάς παρουσιάσαμε τριάντα ένα ονόματα μελών της Συντονιστικής.
Χωρίς να έχουμε κάνει λάθος στα ονόματα, από την έρευνα προκύπτει ότι όλοι οι αναφερθέντες συμμετείχαν στη Συντονιστική, αλλά κάποιοι αντικαθιστούσαν κάποιους άλλους και ο αριθμός της ΣΕ έμενε σταθερός. Οι ισορροπίες στην Συντονιστική Επιτροπή, όσον αφορά τις παρατάξεις, είχαν ως εξής: πέντε μέλη της ΑντιΕΦΕΕ-ΚΝΕ, επτά του Ρήγα Φεραίου, έντεκα ανεξάρτητοι (περιλαμβάνονται και τα μέλη της νεολαίας του ΠΑΚ), δύο της ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση), ένας της οργάνωσης «Μπολσεβίκων», ένας της ΠΠΣΠ, ένας τροτσκιστής. Επιπλέον των φοιτητών στη Συντονιστική συμμετείχαν και δύο (ανεξάρτητοι) εργάτες εκπροσωπώντας την 5μελή Εργατική Επιτροπή.
Οι εργάτες και γενικότερα οι εργαζόμενοι είχαν κάνει τη δική τους Συνέλευση στο Πολυτεχνείο, ανεξάρτητη από αυτές των φοιτητών. Η Εργατική Συνέλευση εκπροσωπήθηκε στη Συντονιστική αρχικά από τους από τους Νίκο Βουλγαράκη και Αντώνη Νταβάνη.
Αργότερα τους αντικατέστησαν (εναλλάξ) οι Περικλής Γρίβας και Γιάννης Μαγκάρεν. Αυτοί αποτελούσαν και τα 4 από τα 5 μέλη της, μαζί με τη μοναδική γυναίκα το επώνυμο της οποίας δεν βρήκαμε από την έρευνα αλλά από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι λεγόταν Αντωνία.


Σχολιάστε εδώ