Και 48ωρη απεργία και… μπαγιάτικες οι κυριακάτικες!

Η πρόταση ήταν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την προϋπόθεση πως θα αποσυρόταν η κήρυξη της απεργίας.
Τα σωματεία αρνήθηκαν και έτσι η απεργία, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δεδομένα του απογεύματος της Τετάρτης, θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ παράλληλα τα κυριακάτικα φύλλα κυκλοφόρησαν Παρασκευή.
Προηγήθηκε η πρώτη συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Πάνο Σόμπολο το πρωί της Τρίτης.
Ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, αν και αναμενόταν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του επανέλαβε την πρόταση η οποία επιγραμματικά συνοψίζεται στη φράση «Μηδενικές απολύσεις – μηδενικές αυξήσεις».
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας περιλαμβάνουν τον όρο για μη πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων, είτε με τη μέθοδο των ομαδικών, είτε με το περιθώριο του 4% του προσωπικού που δίνει ο νόμος.
Δεύτερο σημείο, κανένα μέλος της ΕΙΗΕΑ να μην υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, και τρίτο σημείο η κοινή στάση στον πόρο του αγγελιοσήμου.
Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, καθώς στον Τύπο έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις, ενώ την ίδια ώρα η «Ελευθεροτυπία» εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης (αν και υπάρχουν και αντίθετες πληροφορίες), ενώ φαίνεται ότι διατεθειμένες να υπογράψουν ήταν το «Θέμα», ο «Ελεύθερος Τύπος» και η «Real».
Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της το απόγευμα της Τρίτης, μετά την πρώτη συνάντηση Ψυχάρη – Σόμπολου, εξέδωσε ανακοίνωση όπου άφηνε ένα παράθυρο επικοινωνίας σε όσους ήθελαν να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, με την άμεση αποδοχή όρων όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η δέσμευση για τη «μη καταφυγή σε εκβιαστικές “επιχειρησιακές” ή “ατομικές”, τάχα, συμβάσεις, και για κοινή στάση στη στήριξη των πόρων των Ταμείων».


Σχολιάστε εδώ