τα άνθη του κακού

DΑν ήταν Έλληνας ο Στρος-Καν θα διαδήλωνε, λέει, κατά του Μνημονίου. Κατά το αν ο Βενιζέλος είχε καρούλια, θα ήταν… τρίκυκλο!
cΚι αν ο Γιακουμάτος δεν τραγουδούσε τα βράδια στο «Ποσειδώνιο», θα είχε γκουρμέ ρεστοράν στην Εθνική Θήβας – Αλιάρτου.
DΔιαβεβαιώνει πάντως ο πρωθυπουργός ότι το 2013 η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο! Χάνομαι γιατί ρεμβάζω… αν εξαιρέσει κανείς ότι τα ʼχω χαμένα.
cΑν και τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον. Δεκέμβρη έχουμε, ακολουθεί Γενάρης, οπότε είναι θέμα χρόνου να… ανοίξει Τριώδιο.
DΚαι επί οθωμανικής κατοχής τα ίδια λέγαμε, Γιώργο… Ότι όπου να ʼναι θα βαρεθούν, θα σηκωθούν και θα φύγουν. Τελικά έμειναν 400 χρόνια.
cΓια… λόγους ευγένειας, οι βουλευτές δεν χειροκρότησαν τον Στρος-Καν. Αν και προς στιγμήν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σκέφτηκαν να τον αποθεώσουν.
DΣκληρή και η στάση του Πετσάλνικου. Υποδεχόμενος τον Ντομινίκ στη Βουλή, απλώς του υπέβαλε τα σέβη του. Ούτε που διανοήθηκε να γονατίσει.
cΑπείλησε δε ότι στην περίπτωση που θιγόταν το κύρος του θα προχωρούσε σε αντίποινα. Τρεις μετάνοιες και… πέντε υποκλίσεις!
D…80% σε δημοσκόπηση απάντησε ότι η οικονομία το 2011 θα πάει χειρότερα. Και το άλλο 20%; Ότι θα πάει γουικέντ στο Πήλιο;
cΆθλος της Λούκας κόντρα στην «τρόικα»: Όσοι εργάζονται είναι πολύ πιθανό και να… πληρώνονται! Αν κι εφόσον προκύπτει ζήτημα.
DΠρος Θεού, μην πάει και στη Γερμανία. Είναι ικανή να πει ότι η ναζιστική κατοχή ήταν… ίωση!
cΓια το ότι επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομία ο Παπαθανασίου, τι να υποθέσουμε; Ότι φοβάται μήπως του φάνε το πρώτο βραβείο για το… ναυάγιο…
DΤι άλλο μένει να δούμε; Τον καπετάνιο του «Εξπρές Σαμίνα» να κατηγορεί για λάθος χειρισμούς τον κυβερνήτη του «Τιτανικού».
cΔιευρύνονται… οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς στο ΠΑΣΟΚ ο Απ. Κακλαμάνης.
DΚι ενώ κατʼ ιδίαν ο Αβραμόπουλος αμφισβητεί τη στρατηγική Σαμαρά, δημόσια την… αποθεώνει! Η σοβαρότητα είναι η μισή αρχοντιά…
c…η άλλη μισή πήγε
για βρούβες!
DΌποιος γράφεται στο κόμμα της Ντόρας παίρνει δωρεάν κινητό τηλέφωνο. Μεθαύριο για να τους ψηφίσουν τι θα δίνουν; Διαμέρισμα;
cΠλάκα έχει που ορισμένοι πιστεύουν ότι Αιγαίο και Ιόνιο είναι τίγκα στο πετρέλαιο. Σε λίγο θα κυκλοφορούν με κελεμπίες ως… υποψήφιοι Άραβες!
DΣύμφωνα με νεώτερη έρευνα, στις επόμενες εκλογές οι Οικολόγοι μπαίνουν στη Βουλή. Μαζί με τα φυτά, πλάκωσαν και τα βλίτα.
cΤώρα λένε ότι Αλαβάνος, Δημαράς και Μητρόπουλος σκέφτονται να κάνουν από κοινού κόμμα.
Η ισχύς εν τη ενώσει και εν τη ενώσει η… κωμωδία.
DΑυτό το κόμμα που είχε εξακολουθεί να το έχει ο Τσίπρας; Φήμες λένε ότι το πήρανε φαντάρο κι άλλες ότι το… πήρε και το σήκωσε.
cΣτην Ουγγαρία βγήκαν σε πλειστηριασμό αντικείμενα του κομμουνιστικού παρελθόντος. Ώρα να βγάλουμε κι εδώ σε δημοπρασία. Τον Κολοζώφ για την ομορφιά…
D…την Παπαρήγα
για το σεξαπίλ!

***

Πήγε η Ντόρα στην Πόλη και είπε ότι η Άλωση ήταν… πολεμική σύγκρουση! Και η Μικρασιατική Καταστροφή; Τροχαίο ατύχημα;

***

Φοβερό τράφικ… Στρος-Καν, Ρεν, αλλά και ο παλαιστίνιος Μ. Αμπάς αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Μάθανʼ πως… αναδιαρθρωνόμαστε, πλάκωσαν κι οι γύφτοι.

***

Ανεξήγητη η επιμονή της NASA να ψάχνει για «ούφο» σε άλλους πλανήτες. Λιγότερο θα της κόστιζε αν πεταγόταν στην Ελλάδα.

***


Σχολιάστε εδώ