Οι «επιστολές-βόμβα» οδήγησαν στην εξάρθρωση των «Πυρήνων»

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, τη διάσταση της οποίας θα δώσουν τα ευρήματα που θα προκύψουν από την ανάλυση και την επεξεργασία των στοιχείων που κατασχέθηκαν (όπλα, υπολογιστές, πλαστές ταυτότητες, έγγραφα, σημειώσεις) στις γιάφκες που ανακαλύφθηκαν.

Στοιχεία που θα συσχετιστούν με προηγούμενα που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτό που ενδεχομένως θα οδηγήσει στον εντοπισμό μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και της «Σέχτας» που διαφεύγουν είναι τα DNA που θα καταγραφούν.

Το μόνο σίγουρο για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι ότι τα όπλα, οι χειροβομβίδες και άλλα «υλικά» που έχουν πάρει από τη γιάφκα στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη πιστοποιούν ότι ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, είτε εκείνο το Σάββατο, είτε τις επόμενες μέρες, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Όμως η Αντιτρομοκρατική δεν έχει κανένα μέχρι στιγμής στοιχείο για το ποιος ήταν ο στόχος. Κανένας από τους 6 συλληφθέντες (Δημ. Μιχαήλ, Χρ. Πολίτης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξ. Μητρούσιας, Κων. Σακκάς και Στυλιανή Αντωνίου) δεν έχει ανοίξει το στόμα του. Είναι πολύ σκληροί και κυρίως ο Καραγιαννίδης και ο Σακκάς, όπως λένε αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται μάλιστα ότι έπαιρναν ιδιαίτερα προστατευτικά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας.

Οι 15 επιστολές-βόμβες που έστειλαν σε αρχηγούς κρατών και πρεσβευτές οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ενεργοποίησαν όλες τις δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και το δίκτυο πληροφόρησης και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που προέκυψαν το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά στον χρόνο που τελειώνει έχουν συλληφθεί 25 τρομοκράτες. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» ανέρχονται σε 40 με 50, ενώ η «Σέχτα» υπολογίζεται ότι δεν έχει παραπάνω από 10!

Από τα στοιχεία που θα προκύψουν από την επεξεργασία των ευρημάτων στην «επιχείρηση του περασμένου Σαββάτου» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αισιοδοξεί ότι σύντομα θα προκύψουν και νέες συλλήψεις.

Από τις αναλύσεις των προκηρύξεων αλλά και της δράσης των τρομοκρατικών ομάδων το συμπέρασμα της ηγεσίας των Αρχών Ασφαλείας και της ΕΥΠ είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα που έχει ακροαριστερή τρομοκρατία!


Σχολιάστε εδώ