Φεύγει σύντομα

Θέμα χρόνου η παραίτηση του κ. Γ. Παναγόπουλου από το αξίωμα του προέδρου της ΓΣΕΕ (όπως το «ΠΑΡΟΝ» έχει γράψει τουλάχιστον δύο φορές). Ήδη, εντός της ΠΑΣΚΕ ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις και οι –αναπόφευκτες– κόντρες, για το συνδικαλιστικό στέλεχος που θα αντικαταστήσει τον κ. Παναγόπουλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «χρίσμα» παίρνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο Βαγγ. Μουτάφης, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ και προερχόμενος από τον χώρο της ΕΥΔΑΠ. Κατά καιρούς, ο κ. Μουτάφης είχε διαφοροποιηθεί από τον πρόεδρο, ως προς την ανάγκη για μια «πιο αποφασιστική και αγωνιστική στάση της ΓΣΕΕ απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα». Δημοσίως πάντως, ουδέποτε ο κ. Μουτάφης τοποθετήθηκε «απέναντι» στον κ. Παναγόπουλο. Συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ υποστηρίζουν ότι σοβαρός διεκδικητής της προεδρίας της ΓΣΕΕ είναι και ο κ. Στ. Ανέστης, αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, ενώ για τον κ. Φίλ. Θωμά αναφέρεται ότι έχει δρομολογήσει τη συνταξιοδότησή του.
Σημειώνεται ότι η ΠΑΣΚΕ αποκλειστικά έχει τον λόγο για τον αντικαταστάτη του προέδρου, καθώς το αξίωμα ανήκει στην πρώτη συνδικαλιστική δύναμη, που ορίζει τον εκπρόσωπό της. Και τον όποιον συνδικαλιστή επιλέξει η ΠΑΣΚΕ, οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις πάντοτε τον αποδέχονται χωρίς ενστάσεις.


Σχολιάστε εδώ