στα ενδότερα των ομάδων

=Από πότε φωνάζουμε ότι θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, αλλά κυρίως του ερασιτεχνικού; Οι επιβεβαιώσεις των ρεπορτάζ μας και των κρίσεών μας έρχονται σε καθημερινή βάση.
=Αποτελούν όμως δικαιώσεις που μας θλίβουν. Γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακούς από τους ανθρώπους της Λίγκας στο βόλεϊ ότι οι ομάδες κατεβάζουν τα ρολά και η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος καθίσταται αβέβαιη.
=Ούτε είναι ευχάριστο να μαθαίνεις ότι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, η κορυφαία του αθλήματος, αποχωρεί από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Και, μάλιστα, μόλις δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή της σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης.
=Τα ίδια επικρατούν και σε άλλα αθλήματα. Στο πόλο ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός, και εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία, αναζητά τη χαρά της νίκης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.
=Κι όταν τα προβλήματα επιβίωσης αφορούν στα μεγάλα σωματεία, σε εκείνα που έχουν πίσω τους χιλιάδες οπαδούς, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Στη διάρκεια της σεζόν θα υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις από αρκετές ομάδες στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα.
=Κάποιες δυσοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για
αποχώρηση από τη
Βʼ Εθνική του ποδοσφαίρου. Αν συμβεί κι αυτό, τότε θα κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα όλο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού.
=Θα λειτουργήσει ο νόμος του ντόμινο μέχρι να σωριαστούν στο έδαφος όλα τα πούλια!
=Το πρόβλημα στο βόλεϊ, άλλωστε, κοστολογείται στα 100.000 ευρώ! Χρήματα που άλλες χρονιές κάλυπταν απλώς το συμβόλαιο ενός συμπληρωματικού παίκτη σε μια πρωταγωνίστρια ομάδα, διότι οι πρωτοκλασάτοι έπαιρναν τριπλάσια και τετραπλάσια ποσά!
=Αλλά φέτος όλες οι ομάδες μαζί ανακοίνωσαν την αναστολή των δραστηριοτήτων τους για 100.000 ευρώ! Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα!
=Πάλι καλά που ήρθαν οι επιτυχίες των ομάδων που μας εκπροσωπούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Ειδικά, οι εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ και κυρίως του Άρη έδωσαν θέμα στις αθλητικές εφημερίδες, αλλά και πόντους στην εθνική βαθμολογία.
=Κάτι που χρειάζονται οι ελληνικές ομάδες για να βελτιώσουν τον συντελεστή τους και να απολαύσουν στο μέλλον τα προνόμια της ευνοϊκότερης κλήρωσης. Μην παραβλέπουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια βρήκαμε στον δρόμο μας κάποια μεγαθήρια που σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές, έκαναν δύσκολη τη διεθνή παρουσία των εκπροσώπων μας.
=Αν τελικά περάσουν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ, η
ΑΕΚ και ο Άρης, θα μιλάμε για την εκδίκηση των απλήρωτων. Έτσι δεν χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους παίκτες της ΑΕΚ στην ομιλία του στον Ρέντη;
=Στην ίδια κατηγορία με τους «κιτρινόμαυρους» βρίσκονται και οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Κυρίως εκείνοι του ΠΑΟΚ που έχουν αρκετούς μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος.
=Η πρόκριση, πάντως, θα λύσει τα χέρια του Ζαγοράκη. Όπως και το γεγονός ότι το Κατάρ κέρδισε την ψηφοφορία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.
=Υπάρχουν αρκετοί που συνδέουν την υποψηφιότητα των Αράβων με την προοπτική να μπει επιχειρηματίας από το Κατάρ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν συμβεί κι αυτό, τότε ο «δικέφαλος» θα μπορέσει να πορευθεί με οικονομική ανεξαρτησία και να κλείσει όλες τις τρύπες του παρελθόντος.
=Όλοι έσπευσαν να αποθεώσουν τον Κώστα Πηλαδάκη για το γήπεδο που έφτιαξε στη Λάρισα. Υπήρξαν, όμως, και αρκετοί που ενοχλήθηκαν από την επιμονή του νεαρού παράγοντα να τονίζει κάθε τρεις και λίγο ότι δεν είχε την παραμικρή βοήθεια από την Πολιτεία.
=«Λες και τον χώρο για να φτιάξει το γήπεδο τον κληρονόμησε από κάποιον συγγενή του», σχολίασε χαρακτηριστικά συνεργάτης του Παναγιώτη Μπιτσαξή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Φυσικά κι έχει δίκιο!
=Δείτε πώς ταλαιπωρούνται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που εδώ και χρόνια εξακολουθούν να ψάχνουν τρόπους και χώρους για να φτιάξουν τα δικά τους γήπεδα. Ο Πηλαδάκης, όμως, πήρε μια έκταση στην οποία δεν μπορούσε κάποιος να του δημιουργήσει προβλήματα με προσφυγές και παρόμοιες καταστάσεις.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, επιμένουν
ότι θα φτιάξουν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αδαμίδης δείχνει να κατέχει το θέμα πολύ καλύτερα και από τον Νικολαΐδη και από τον Θανόπουλο.
=Αν καταφέρει να βρει άκρη και με το γήπεδο, τότε θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την
ιστορία της ΑΕΚ. Πέρα από τα όποια λάθη κάνει, στα σοβαρά ζητήματα δείχνει να τα καταφέρνει καλύτερα από τους προκατόχους του.
=Μέχρι και τον Σκόκο έπεισε να επεκτείνει το συμβόλαιό του έως το 2013. Στον Πειραιά, πάντως, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο Αργεντινός θα πάει το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.
=Από πού αντλούν τη σιγουριά τους είναι κάτι που δεν ξεκαθαρίζουν. Αλλά όσοι γνωρίζουν πώς κινείται η πιάτσα, ασφαλώς έχουν αντιληφθεί ότι οι δύο μεγάλες ομάδες λειτουργούν με πρακτικές που παραπέμπουν στην εποχή του ψυχρού πολέμου.
=Έχουν, δηλαδή, οργανώσει δίκτυο ακόμα και για να κατασκοπεύουν τις κινήσεις του αντιπάλου. Με στόχο, βέβαια, να προλαβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις το ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές ή για να μπλοκάρουν μεταγραφικές δραστηριότητες.
=Είναι από τα ωραία του ποδοσφαίρου μας αυτές οι καταστάσεις. Σαν τα ωραία που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στον Βόλο στην αναμέτρηση του τοπικού Ολυμπιακού και της
Καβάλας.
=Το τρομερό της υπόθεσης ήταν ότι κράτησαν χαμηλούς τόνους ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης. Άλλοι ήταν εκείνοι που θέλησαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές με τη συμπεριφορά τους.
=Από τη μια ο Κάσπερτσακ που πρόλαβε μέσα σε δύο εβδομάδες να μάθει πόσα χωρίζουν τον εργοδότη του από τον Μπέο και, βεβαίως, ο Ονουάτσι και από την άλλη ο Μόνχε. Ο Αργεντινός, πάντως, αποδεικνύεται γενικά νευρικός παίκτης και ανοίγει προηγούμενα σε κάθε αγώνα των «ερυθρολεύκων».
=Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τον υποδεχθεί στον δεύτερο γύρο ο Καρντόσο. Αν, βέβαια, παραμείνει ο Μόνχε στον Ολυμπιακό Βόλου, διότι η συμπεριφορά του έχει αρχίσει να εκνευρίζει και τον Μπέο, αλλά και τον Τσιώλη.
Αν και ο τελευταίος δεν ξέρουμε για πόσο θα παραμείνει στον Βόλο, καθώς η καρδιά του λαχταράει να δουλέψει στη Λάρισα. Αλλά ο εργοδότης του τον μπλόκαρε προσωρινά.


Σχολιάστε εδώ