Σαμαράς προς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ: Βρείτε τα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ και συγκεκριμένα οι κ. Γ. Μανώλης και Φίλ. Ταυρής, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για σύγκληση κοινής συνεδρίασης και των «10» εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσει ο γενικευμένος πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους, με συνέπεια η δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη στον χώρο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα να εκθέτει με τα «κατορθώματά» της τη συνολική εικόνα της παράταξης.
Όπως αποκλειστικά την περασμένη Κυριακή έγραψε το «ΠΑΡΟΝ», οι 6 στους 10 εκπροσώπους της ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ πήραν απόφαση να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του γενικού γραμματέα κ. Βαγγ. Μπουζούλα και να μην αποδεχτούν την παραίτηση από την προεδρία της παράταξης του κ. Κώστα Πουπάκη, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής πια της ΝΔ (σ.σ.: σημειώνεται ότι η επιλογή των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ ανήκει αποκλειστικά στον κ. Πουπάκη, που σε αυτήν τη φάση εμφανίζεται να μην επιθυμεί καμία ανάμειξη στην κρίση που έχει ξεσπάσει, παρότι φήμες μιλάνε για επιχειρούμενη επιστροφή του στην προεδρία της παράταξης. Και ακόμα λέγεται ότι ο ευρωβουλευτής επιδιώκει την ανάληψη και της Γραμματείας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ).
Πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές δεν έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων, οπότε η σύγκρουση αποδίδεται σε προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, όμως δημιουργείται οξύτατο ζήτημα καθώς η ΔΑΚΕ εμφανίζεται «να τυρβάζει περί άλλα», αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων… Ανυποχώρητες στις θέσεις τους παραμένουν και οι δύο πλευρές, με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος διάσπασης της παράταξης ή αποχώρησης σημαντικών στελεχών της (είτε οικειοθελώς είτε με απόφαση της Γραμματείας Συνδικαλιστικού). Αρκετοί, μάλιστα, αναφέρουν πότε ότι «ο κ. Μπουζούλας είναι έτοιμος να τα βροντήξει» και πότε ότι «ο κ. Ταυρής φεύγει αηδιασμένος».
Σημειώνεται ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το ξεκαθάρισμα του συνδικαλιστικού τοπίου στη ΓΣΕΕ και φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την έκβαση των διαβουλεύσεων που παρασκηνιακά διεξάγονται. Έτσι εξηγείται και το φαινόμενο άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως οι κ. Μπουζούλας, Γ. Τσαλικάκης, Γ. Μανώλης, Φίλ. Ταυρής και Μ. Τριανταφυλλίδης να «μην ανοίγουν τα χαρτιά τους».
Η αδυσώπητη διαμάχη που μαίνεται μεταξύ των μελών της ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ δεν αποκλείεται με κάποιον τρόπο να μεταφερθεί και σε συνεδριάσεις οργάνων της ΓΣΕΕ, παρότι οι «πρωταγωνιστές» αποκλείουν μια τέτοια περίπτωση, υποστηρίζοντας ότι τα «εσωτερικά» προβλήματα αφορούν την παράταξη και μόνο. Αν όμως κάποιοι θιγούν ή θεωρήσουν τον εαυτό τους αδικημένο, τότε όλα είναι δυνατόν να συμβούν.
Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση από το «ΠΑΡΟΝ» του «εμπιστευτικού» εγγράφου που απέστειλε «η ομάδα Τριανταφυλλίδη», όπως την αποκαλούν, στον κ. Μπουζούλα, αλλά και στην ηγεσία της Γραμματείας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, «θύμωσε» πολλούς – αν και για διαφορετικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι οι «6» ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την «επανεκκίνηση της λειτουργίας της παράταξης», εντός των θεσμικών ορίων, όπως διευκρινίζουν. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες αυτές, δύο πολύ σημαντικές πολιτικοσυνδικαλιστικές:
• Η σύγκληση της ΚΕ της παράταξης για την εκλογή νέου προέδρου της ΔΑΚΕ.
• Η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Πουπάκη. Και ακόμη:
• Η άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα κ. Μπουζούλα, που «κατηγορείται» για περιφρόνηση της παράταξης με την οποία δεν διατηρεί επαφές και συνεννόηση, αλλά και γιατί δεν παρευρέθηκε, παρότι προσκλήθηκε, στην επίμαχη συνεδρίαση.
Η γνωστοποίηση των προβλημάτων που μαστίζουν τη ΔΑΚΕ και του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των στελεχών της επέσπευσε τις εξελίξεις, με χαρακτηριστική τη φράση ενός από αυτούς: «Τη Δευτέρα (σ.σ.: αύριο) τίποτε δεν θα είναι ίδιο πια στη ΓΣΕΕ, όσον αφορά τη ΔΑΚΕ». Για να δούμε…


Σχολιάστε εδώ