«Λόγια» η δέσμευση για ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΡΤ στο internet

Αν και η δέσμευση αυτή ειπώθηκε εντός της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά την εξέταση της υποψηφιότητας, ουδείς έως σήμερα εντός Ραδιομεγάρου θέλησε να την εφαρμόσει, για λόγους που δεν εξηγούνται εύκολα. Και βέβαια η ευθύνη ανήκει στον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο και στο ΔΣ που όρισε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.
Το ζήτημα αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ, διότι πρόκειται για χρήματα των πολιτών που δίνονται κάθε μήνα για συγκεκριμένη αποστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και είναι πλέον στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων.
Την περασμένη Τρίτη, έπειτα από μια όχι και τόσο ήρεμη συνεδρίαση στο ΔΣ της ΕΡΤ για το ζήτημα των παραγωγών, με ορισμένα από τα μέλη του να διεκδικούν ρόλο στην παραγωγή προγράμματος, οι εξουσιοδοτήσεις που δόθηκαν είναι οι εξής για την έγκριση δαπανών προμήθειας εξοπλισμού, ανταλλακτικών – υλικών και υπηρεσιών. Για τις προμήθειες με διαγωνισμούς ο διευθύνων σύμβουλος υπογράφει συμβάσεις έως 300.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), οι γενικοί διευθυντές μέχρι 100.000 ευρώ κ.λπ. Στο κρίσιμο σκέλος των δαπανών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων ο διευθύνων σύμβουλος εξουσιοδοτείται για την έγκριση ποσού μέχρι 300.000 ευρώ. Οι γενικοί διευθυντές μέχρι 75.000 ευρώ για δαπάνες και αναθέσεις εσωτερικών και εξωτερικών παραγωγών ή μεικτών παραγωγών ή συμπαραγωγών για ελληνικές ή διεθνείς συμπαραγωγές, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεταινίες, τηλεπαιχνίδια, αθλητικές εκπομπές, ψυχαγωγικές εκπομπές, επετειακές εκπομπές και λοιπά προγράμματα κυριότητας ΕΡΤ. (Αναλυτικά οι αρμοδιότητες για τις υπογραφές στο www.typologies.gr)


Σχολιάστε εδώ