Η στοχοποίηση της κ. Κατσέλη

Προφανέστατα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη δεν «αρέσει» σε μερικούς ισχυρούς των ΜΜΕ. Έτσι βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής δημοσιευμάτων πριν ακόμα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση, ενώ μετά την υπουργοποίησή της η κακόπιστη κριτική εντάθηκε. Κάθε τόσο δημοσιεύματα είτε την έθεταν εκτός κυβέρνησης είτε εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό να είναι δυσαρεστημένος από το έργο της. Εσχάτως μάλιστα, επειδή τόλμησε να διαπραγματευθεί με τη λεγόμενη «τρόικα» το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων, δημοσιεύματα την εμφάνισαν ως «ατίθαση» ως υπουργό που δεν θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο στον χώρο ευθύνης της.
•Κι όμως η κ. Κατσέλη, διαπραγματευόμενη με επιχειρήματα, έπεισε την «τρόικα» ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν πρέπει να υπερισχύσουν άνευ όρων των κλαδικών, καθότι η γενικευμένη καθολική υπερίσχυση θα προκαλούσε κατάρρευση των αμοιβών σε όλον τον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών – και ταυτόχρονα θα έφερνε και φτώχεια στην αγορά και κοινωνική ένταση. Απόδειξη ότι η κα Κατσέλη έπεισε την «τρόικα» είναι η παραδοχή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην «τρόικα» Σερβάς Ντερούζ, ότι οι απόψεις της υπουργού Εργασίας συνέβαλαν σʼ ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση. Τώρα, έπειτα από αυτήν την πρώτη μάχη που κέρδισε η κα Κατσέλη, το μπαλάκι περνάει στο γήπεδο των κοινωνικών εταίρων, καθότι μια δική τους συμφωνία θα ισχυροποιήσει τη ρύθμιση για την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων.
•Επίσης η πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας με τη δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κα Κατσέλη έχει σταθερές σοσιαλιστικές προσεγγίσεις στις αποφάσεις της. Καλό είναι λοιπόν οι διάφοροι κακόπιστοι επικριτές της να την αφήσουν ήσυχη, γιατί καλώς πορεύεται η υπουργός Εργασίας.


Σχολιάστε εδώ