Δρομολογεί Ράλλειο και… επιμήκυνση δανείου ο Μιχαλολιάκος

Για τον λόγο αυτό έχει αρχίσει κύκλο επαφών με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να προωθηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε μετά την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβει καθήκοντα, να είναι όλα έτοιμα για να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών του.
Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Πέμπτη το πρωί συναντήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικά κτίρια του Πειραιά, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται ότι θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυσή τους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος επικεντρώθηκε στο φλέγον ζήτημα της Ραλλείου, το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και σαράντα χρόνια την πειραϊκή κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους διευθυντές της Ραλλείου όσο και με τους εκπροσώπους του 15μελούς συμβουλίου της σχολής. Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε επίσης από την υπουργό να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα για την αποπεράτωση του νέου σχολικού κτιρίου της Ραλλείου στην Πειραιώς, τα οποία έχουν σταματήσει γιατί ο εργολάβος που είχε αναλάβει τα έργο κήρυξε πτώχευση, να πληρώνεται κανονικά μέχρι τότε το μίσθωμα στο κτίριο που χρησιμοποιεί σήμερα το σχολείο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν στον δήμο να κατεδαφίσει το υπάρχον κτίριο-φάντασμα. Τις επόμενες ημέρες ο νέος δήμαρχος θα έχει επαφή με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και θα ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει ο δήμος κατά 10 χρόνια και μείωση του σημερινού ληστρικού επιτοκίου του 7,9% στο 4%. Επίσης θα ζητήσει και πάγωμα της πληρωμής των δόσεων για δύο τουλάχιστον χρόνια. Στόχος του δημάρχου είναι να διασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ρευστότητα στην αρχή της θητείας του για να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο δήμος μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα πλάνα που έχει για διασφάλιση πόρων.
Επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, από τον οποίο θα ζητήσει αντισταθμιστική εισφορά για τον δήμο, προκειμένου να εξισορροπείται η ζημιά που προκαλεί στην πόλη η λειτουργία του λιμανιού. Η εισφορά αυτή δεν θα είναι κατ’ ανάγκην σε χρήματα, αλλά θα μπορεί να είναι και σε ανταποδοτικά έργα. Δηλαδή ο ΟΛΠ θα εκτελεί με δικά του έξοδα έργα που θα αποσκοπούν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας ή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων εργάζονται ή ζουν στον Πειραιά.
Τέλος ο Β. Μιχαλολιάκος καταγράφει τα ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου και είναι αναξιοποίητα προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους φορείς στους οποίους ανήκουν, για να τα αξιοποιήσει ο δήμος. Όπως τονίζει ο ίδιος, μέσα σε 3 μήνες αυτό το θέμα θα έχει κλείσει και ο Πειραιάς θα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει ένα σημαντικό μέρος ακίνητης περιουσίας που σήμερα συντελεί στην υποβάθμιση της εικόνας της πόλης.


Σχολιάστε εδώ