ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

Είναι, βέβαια, σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσει πιο σκληρή γλώσσα, αν και στο Λιμάνι όλοι απεύχονται να χρειαστεί νέα επίσκεψη του εφοπλιστή στην προπόνηση των «ερυθρολεύκων».
Στο περιβάλλον του Μαρινάκη, πάντως, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τάσεις αμφισβήτησης του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ακόμα, βέβαια, δεν έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή, αλλά υπάρχουν διαρροές τόσο για τις μεταγραφικές επιλογές του ισπανού τεχνικού και κυρίως για τον Μόισες Ουρτάδο, όσο και για την επιμονή του σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό σύστημα, χωρίς εναλλακτικό πλάνο, ακόμα και όταν γίνεται αντιληπτό ότι δεν τραβάει η ομάδα.
Για τον Ουρτάδο υποστηρίζουν αρκετοί στον Ολυμπιακό ότι είναι ένα επίπεδο κάτω από τον Μαρέσκα, καθώς υστερεί σε ταχύτητα, αλλά κυρίως απέχει από την ανάπτυξη της ομάδας.
«Έτσι, αν βρεθεί σε κακή μέρα ο Ντουντού, τότε η ομάδα μπλοκάρεται στον άξονα», λένε στον Πειραιά.
Όσον αφορά στο σύστημα, ο Βαλβέρδε επιμένει στο 4-2-3-1, όπως έκανε και στη Βιγιαρεάλ. Εκεί, όμως, βρέθηκε στο στόχαστρο του τοπικού Τύπου, επειδή «έχει κολλήσει σε ένα σύστημα που δεν είναι το πλέον σύγχρονο στην Ισπανία».
Ο Βαλβέρδε γνωρίζει ότι η ηρεμία του εξαρτάται από τα τρία επόμενα ματς, με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη», με τον Ατρόμητο στο Φάληρο και με τη Λάρισα στο νέο γήπεδο των «βυσσινί». Μόνο το απόλυτο των νικών θα διασφαλίσει στον ισπανό τεχνικό την ηρεμία του και ενδεχομένως θα αποτρέψει τη λήψη μέτρων όπως τα ψαλίδισμα του πενθήμερου ρεπό που έχει δώσει στους παίκτες του για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μία σκέψη που στριφογυρίζει στο μυαλό αρκετών στον Πειραιά.
Σε δύσκολη θέση και ο Ντουντού
Αρνητικά εξελίσσονται τα πράγματα και για τον Ντουντού. Όχι επειδή έχασε ο Βραζιλιάνος το πέναλτι στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά κυρίως διότι παρουσιάζεται ασταθής στην απόδοσή του. Μοιραία τα σκαμπανεβάσματά του επηρεάζουν τον Ολυμπιακό, με δεδομένη την απουσία του Ιμπαγάσα και την αδυναμία του Ουρτάδο να συνεισφέρει δημιουργικά. Γιʼ αυτό και άρχισε να ακούγεται στον Πειραιά το όνομα του Μπερνάρ Κουμορτζί, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Ντουντού. Οι πληροφορίες από τον Ολυμπιακό αναφέρουν ότι αν έρθει μια σοβαρή πρόταση για τον Ντουντού, ο Βραζιλιάνος θα παραχωρηθεί. Αρκεί, βέβαια, η προσφορά να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, ποσό μεγάλο για έναν αμυντικό μέσο δίχως παρουσία στην εθνική ομάδα της χώρας του και χωρίς ιδιαίτερες διεθνείς διακρίσεις το τελευταίο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ