Τι τρέχει;

Στην Αθήνα, 2.000 άτομα κατέκλυσαν τη «Μεγάλη Βρετανία», στο Ηράκλειο το ίδιο, όπως και στον Πειραιά. Πολύς κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ από αρκετές πόλεις ζητούν να πάει να παρουσιάσει κι εκεί το βιβλίο του. Δείγμα δε της ανταπόκρισης που έχουν οι θέσεις του είναι οι πωλήσεις που έφθασαν σε αριθμό πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 10.000 αντίτυπα (σε 2 μήνες), όταν η συνήθης κυκλοφορία πολιτικών βιβλίων δεν ξεπερνάει τα 1.000 αντίτυπα.

Την περασμένη εβδομάδα προσκλήθηκε και έδωσε σημαντική διάλεξη στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου.
Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα, να μάθει τι συμβαίνει, ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις.

Και αυτός είναι ένας πολύ καλός οιωνός μέσα στη γενική μαυρίλα και στα σύννεφα που είναι συσσωρευμένα πάνω από το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη και στο Σκοπιανό.
Πρόσφατα συνέφαγε σε γνωστό εστιατόριο στη Δεξαμενή ο κ. Μαρκεζίνης με τον πρώην υπουργό κ. Πεπονή, τον ναύαρχο Νίκο Παπά και τον απόστρατο στρατηγό Δημήτρη Αλευρομάγειρο. Είχε επίσης συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τους πολιτικούς παρατηρητές. Που αρχίζουν να διαβλέπουν ότι αυτό το αγκάλιασμα του Μαρκεζίνη μπορεί να εξελιχθεί σε πίεση για ανάμειξή του στην πολιτική. Ενδεχομένως και «κάποιοι» να το καλλιεργούν.

Γεγονός είναι ότι δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι αρθρογραφικές δραστηριότητες του καθηγητή και οι παρεμβάσεις του με τις θέσεις που υποστηρίζει. Ποια θα είναι η συνέχεια; Προς το παρόν είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κανείς προβλέψεις.


Σχολιάστε εδώ