στα ενδότερα των ομάδων

=Όλα τα είχε ο Παναθηναϊκός, ο κίνδυνος τιμωρίας από την
ΟΥΕΦΑ του έλειπε! Όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις διεθνείς… σχέσεις του «τριφυλλιού».
=Η φωτογραφία με τον οπαδό που, για πρώτη φορά στα γήπεδα όλης της Ευρώπης έκανε χειρονομίες στον Λιονέλ Μέσι έκανε τον γύρο του πλανήτη. Ήταν, άλλωστε, κάτι πρωτόγνωρο, διότι ο Αργεντινός έχει παντού θαυμαστές!
=Ακόμα και μέσα στη Μαδρίτη τον έχουν χειροκροτήσει τον Μέσι. Αλλά στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ένας οικονομικός μετανάστης που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε στον παίκτη της Μπαρτσελόνα τι σημαίνει Ελλάδα.
=Κι αν το συγκεκριμένο περιστατικό χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους «μεμονωμένο», μια άλλη ενέργεια ατόμου που έχει έμμεση σχέση με την ΠΑΕ μπορεί να αυξήσει την επικείμενη τιμωρία. Το συγκεκριμένο στέλεχος του «τριφυλλιού» κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τον παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ που τον έβλεπε να δίνει… σόου την ώρα που αποχωρούσαν οι διαιτητές.
=Είχε, βέβαια, άδεια το συγκεκριμένο άτομο για να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ενεργούσε λες και είχε απέναντί του τον τύπο που είχε μπει νωρίτερα στο γήπεδο. Και η έλλειψη σεβασμού από άτομα με διαπίστευση είναι κάτι που δεν αρέσει στον Μισέλ Πλατινί και στους συνεργάτες του.
=Στον Παναθηναϊκό θεωρούν βέβαιη την επιβολή ποινής δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Κι αυτό, βέβαια, θα αποτελέσει ακόμα ένα αγκάθι για τη νέα διοίκηση, η οποία ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι.
=Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, άλλωστε, μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η απόκτηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο του πλειοψηφικού πακέτου. Κάτι που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες ακόμα και στους οπαδούς της ομάδας.
=Όχι, βέβαια, στους οργανωμένους. Οι τελευταίοι εξακολουθούν να έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας με τον Νικόλα Πατέρα, όπως αποδείχθηκε και πριν από μία εβδομάδα στον αγώνα με τον Ηρακλή, όταν στο πρώτο 45λεπτο, και ειδικά μετά το 0-2, τα έβαλαν με τους παίκτες έπειτα από προτροπή που έγινε από συνεργάτη του προέδρου.
=Στον απλό κόσμο αναφέρομαι, που αρχίζει και ανησυχεί μήπως ο Παναθηναϊκός βρεθεί σε δύσκολη θέση, εάν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τότε μπορεί να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» προβλήματα ανάλογα με της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και των περισσότερων ελληνικών ομάδων.
=Με την αλλαγή προπονητή, άλλωστε, έχει γίνει ήδη υπέρβαση του προϋπολογισμού. Και αν αποκτηθούν δύο παίκτες τον Ιανουάριο, τότε το άνοιγμα στο μπάτζετ θα καταστήσει υποχρεωτική την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να καλυφθεί η τρύπα.
=Αν υποθέσουμε ότι δεν περάσει η ΠΑΕ στον Βγενόπουλο, τότε δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να βάλει τα χρήματα. Ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τη δημόσια δέσμευση του Τζίγγερ ότι θέλει να απεμπλακεί από την ιδιοκτησία της ομάδας.
=Η έλλειψη ρευστού στον Παναθηναϊκό γίνεται αντιληπτή και από την αδράνεια στην υπόθεση του Σκόκο. Ενός παίκτη που άρεσε πολύ και στον Βγενόπουλο και στον Πατέρα.
=Επίσημα, βέβαια, οι «πράσινοι» είπαν στον ατζέντη του Αργεντινού ότι για τις μεταγραφές θα αποφασίσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια για τα πλάνα που κάνουν στην Παιανία.
=Ο Πατέρας με τον Αντωνίου κινούνται για δύο ή τρεις μεταγραφές πριν έρθει στην Ελλάδα ο πορτογάλος τεχνικός. Για να μην τους αδικήσουμε, πάντως, οφείλουμε να καταγράψουμε ότι ο πρόεδρος και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσαν τον Φερέιρα για τις ενέργειές τους.
=Απλώς τον ενημέρωσαν. Όπως του μίλησαν και για τον Σκόκο, αλλά οι εκπρόσωποι του Αργεντινού προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την πρόταση της ΑΕΚ να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές του παίκτη από αυτήν τη σεζόν και ζήτησαν μεγάλη προκαταβολή.
=Όμως στον Παναθηναϊκό δεν ήθελαν να δώσουν από τώρα χρήματα για μια μεταγραφή που υπό προϋποθέσεις θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι. Διότι αν ήθελαν να πάρουν τον Σκόκο από τον Ιανουάριο, έπρεπε να δώσουν πάνω από μισό εκατ. ευρώ και στην
ΑΕΚ, αλλά δεν είχαν τόσα λεφτά αυτήν την περίοδο.
=Ο Πατέρας, πάντως, έχει αποφασίσει να παίξει τα ρέστα του με δύο ή τρεις μεταγραφές τον Ιανουάριο για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να πάρει ο Παναθηναϊκός το Πρωτάθλημα. Εκτός και αν μέσα στον Δεκέμβριο αποκτήσει ο Ολυμπιακός διαφορά 6-7 βαθμών, οπότε ενδεχομένως να σηκώσουν τα χέρια ψηλά στην Παιανία.
=Ξέρουν, άλλωστε, ότι στην Ελλάδα τέτοιες διαφορές δύσκολα καλύπτονται. Ειδικά εάν ο πρωτοπόρος έχει τα σημαντικότερα ματς, δηλαδή τα ντέρμπι, μέσα στην έδρα του για τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος.
=Στον Πειραιά έχουν κάνει την προεργασία τους για τη μεταγραφική δραστηριότητα του Ιανουαρίου. Αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα περιμένει όντως την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε.
=Ο Ισπανός, άλλωστε, έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί και τις
απουσίες. Ακόμα και αν αυτές πέσουν μαζεμένες σε δύο
ή τρία ματς.
=Άλλο είναι το πρόβλημα του Βαλβέρδε. Τον απασχολούν οι ισορροπίες μεταξύ των παικτών του και ειδικά των ακριβοπληρωμένων που έχουν μαζευτεί στη μεσοεπιθετική γραμμή.
=Με Ρόμενταλ, Ριέρα, Μιραλάς και Πάντελιτς ίσως να τα έβγαζε πέρα. Αλλά με βάση το σύστημά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει στην ενδεκάδα τον Φουστέρ, ενώ προσπαθεί να αναδείξει και το ταλέντο του Φετφατζίδη.
=Αν προσθέσουμε και τον Ιμπαγάσα, τον Ντουντού και τον Ουρτάδο, που εναλλάσσονται στις δύο θέσεις των αμυντικών μέσων, τότε το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Κι εκεί έχει ρίξει το βάρος του ο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλει να συνεχίσει τη δουλειά του δίχως μουρμούρες.
=Οι γκρίνιες δεν λείπουν ούτε στον Αστέρα Τρίπολης, ούτε στην Κέρκυρα. Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Μπάμπης Τεννές έχουν βίους παράλληλους και μένουν στους πάγκους των δύο ομάδων μέχρι να… φύγουν.
=Για τον πρώτο η προθεσμία λήγει με το τέλος του μήνα, δηλαδή εξαρτάται το μέλλον του από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Ξάνθη, ενώ ο δεύτερος μπορεί να φτάσει έως τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Με ορόσημο, ασφαλώς, το ματς της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον
Πανιώνιο.
=Και στις δύο περιπτώσεις ακούγονται πάνω-κάτω τα ίδια ονόματα. Του Γιόζεφ Μπουμπένκο και του Παύλου Δερμιτζάκη, αν και στην Κέρκυρα θα προτιμούσαν τον Γιώργο Δώνη και περιμένουν μήπως βγει το διαζύγιό του με τον Ατρόμητο.
=Στην Τρίπολη, πάντως, ακούστηκε και το όνομα του Γκιγιέρμο Όγιος. Κυρίως λόγω της παροικίας των Αργεντινών και λιγότερο για την εκτίμηση που υπάρχει στον άλλοτε προπονητή του Άρη.


Σχολιάστε εδώ