Προνομιούχοι οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος

Τη στιγμή που ο ελληνικός Τιτανικός προσεγγίζει το παγόβουνο και ο αμέριμνος πιανίστας ζει στον κόσμο του.

Αναφερόμαστε στην Τράπεζα της Ελλάδος, που κατάφερε να εξαιρέσει τα ασφαλιστικά ταμεία της από την κοινή μοίρα των… κοινών συνταξιούχων και να τα υπαγάγει στις στοργικές αγκάλες της τράπεζας, έτσι ώστε αυτή να καλύπτει τα ελλείμματά τους εις τον αιώνα τον άπαντα, άσχετα με τα οικονομικά δεδομένα, με τα ευρώ φυσικά των φορολογουμένων.

Έτσι, από 1/1/2010 η καταβολή της κύριας και της ιδιαίτερα και προκλητικά υψηλής επικουρικής σύνταξης θα γίνεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ(!) από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος ως φορέα ασφάλισης του προσωπικού της.

Είναι δυνατόν μέσα στη γενική και πρωτόγνωρη οικονομική θύελλα κάποιοι να βολεύονται και να ικανοποιούν ΤΩΡΑ πάγια αιτήματά τους(!), περιορίζοντας τα έσοδα του κράτους και διατηρώντας τις παχυλές συντάξεις και τα παραφερνάλιά τους ανεξάρτητα από την οικονομική ευρωστία των Ταμείων;

Τέτοιος είναι μάλιστα ο κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου συνδικαλιστικός και συντεχνιακός μαξιμαλισμός, που διαμαρτυρήθηκε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος επειδή η διοίκηση ανέστειλε την πληρωμή του χριστουγεννιάτικου δώρου για τα παιδιά των υπαλλήλων. Προ της πιθανής… απεργιακής κινητοποίησης, η τράπεζα αποφάσισε να χορηγήσει το 50% του παιδικού δώρου!

Και το γελοίο έχει τα όριά του. Αλλά όταν συναντάται με την τραγωδία της χώρας, τα ξεπερνά.


Σχολιάστε εδώ