ο δαίμονας των δημαρχείων

Ζητούν διαγραφές
Τα πολλά «αντάρτικα» που είχε το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της Αττικής και βέβαια οδήγησαν στην αποτυχία τους επίσημους υποψηφίους του σε πολλές περιπτώσεις, έχουν δημιουργήσει θέμα στην Ιπποκράτους. Αποτυχόντες υποψήφιοι του Κινήματος ζητούν την… κεφαλή επί πίνακι (δηλαδή τη διαγραφή) των ανταρτών που είναι επίσημα στελέχη του κόμματος και μάλιστα είναι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου! Όπως λένε, όταν ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τίθεται αντιμέτωπο του επίσημου υποψηφίου του κόμματος, σε ποιον πάει κόντρα; Στον υποψήφιο μόνο ή και στο κόμμα που τον στηρίζει; Υπό αυτήν την έννοια, υποστηρίζουν, όταν κάποιος αντιμάχεται το κόμμα στο οποίο είναι υψηλόβαθμο στέλεχος, δεν πρέπει να ανήκει σ’ αυτό. Και όταν δεν παραιτείται ο ίδιος, θα πρέπει να τον διαγράψει το κόμμα.
Σωστή άποψη αλλά αν γινόταν κάτι τέτοιο, πόσοι θα… έμεναν στο ΠΑΣΟΚ; Γι’ αυτό η Ιπποκράτους σφυρίζει αδιάφορα. Τι άλλο θα μπορούσε, άλλωστε, να κάνει;

Εδώ θα μείνει…
Σε πανηγυρικό κλίμα, όπως
ήταν φυσικό, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη συγκέντρωση της παράταξης «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» μετά τη νίκη και την επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή του Γιώργου Πατούλη για την επόμενη τετραετία. Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε συνεργάτες και υποψηφίους, έδωσε συγκεκριμένες υποσχέσεις για το μέλλον της πόλης.
Ο κ. Πατούλης διέψευσε τα σενάρια για μεταπήδησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή: «Πρέπει να ξεκαθαρίσω και κάτι που το είχα αντιμετωπίσει και στις προηγούμενες εκλογές: Δεν βγήκα δήμαρχος με τη δική σας στήριξη για να φύγω σε έναν χρόνο στις βουλευτικές. Τελεία και παύλα. Θα κάνουμε πρώτα έργο και μετά θα πάμε παρακάτω».

Στρώθηκε
στη δουλειά
Θα περίμενε κανείς ότι έπειτα από τόσους μήνες έντονης προεκλογικής εκστρατείας, ο νέος δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής θα αφιέρωνε μερικές μέρες για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, δημιουργεί την επιτελική ομάδα κρούσεως του νέου δήμου, η οποία από την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει τις τύχες ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 12 δήμων και τριών νησιωτικών κοινοτήτων, καθιστώντας το εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες. Έτσι, χωρίς πανηγυρισμούς και χαμόγελα, ο νέος δήμαρχος καταστρώνει το πρόγραμμα των πρώτων 6 μηνών, περίοδο που θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τα ρέστα
Άρχισε η φαγωμάρα στη Γλυφάδα, στον ευρύτερο δεξιό χώρο, για το ποιος φταίει για την απώλεια του δήμου και τη νίκη του «πράσινου» Κώστα Κόκκορη. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στελέχη της απερχόμενης «γαλάζιας» δημοτικής αρχής τα έψαλαν στον Στέλιο Λανδράκη επειδή στήριξε ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα ο νέος δήμαρχος κέρναγε γλυκά!


Σχολιάστε εδώ