Ο γρίφος του Ριέρα προκαλεί πονοκέφαλο στον Βαλβέρδε

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις επιλογές του στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αλλά και για την απόφασή του να εμπιστευθεί τα κλειδιά της ομάδας στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο μόνος προβληματισμός που εκφράζει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αφορά στον Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός έχει κάποιες εκλάμψεις στην απόδοσή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την επένδυση που έγινε για την απόκτησή του.

Χωρίς έκρηξη, δίχως φαντασία στο παιχνίδι του, ο Ριέρα έχει κάνει πολλούς στον Πειραιά να μετανιώσουν που έδωσαν δανεικό τον Ντένις Επστάιν στην Κέρκυρα. Έστω και αν ο Βαλβέρδε εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο συμπατριώτης του θα βρει σύντομα τον καλό εαυτό του. Γι’ αυτό τον χρησιμοποιεί συνεχώς, καθώς θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα του ισπανού μεσοεπιθετικού είναι ψυχολογικό. Μέσα στον Δεκέμβριο, πάντως, ο Βαλβέρδε ενδέχεται να δώσει κάποιες ανάσες στον Ριέρα με τη χρησιμοποίηση του Φετφατζίδη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Αφενός για να ξεκουράσει τον συμπατριώτη του, ο οποίος προερχόταν από πολύμηνη αγωνιστική απραξία και στον Ολυμπιακό πήρε φανέλα βασικού, και αφετέρου μήπως ερχόμενος από τον πάγκο αποβάλει το άγχος και ανεβάσει την απόδοσή του.

Το αντίο στον Μέλμπεργκ

Οι καλές εμφανίσεις του Γιάννη Ποτουρίδη και η προοπτική απόκτησης του Βαγγέλη Μόρα δείχνουν ότι στον Πειραιά κάνουν πλάνα τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Αναγνωρίζουν, βέβαια, την ποιότητα του Σουηδού, αλλά δεν λένε όχι στην προοπτική πώλησής του, ακόμα και τον Ιανουάριο εάν βρεθεί άκρη με τον Μόρα και παράλληλα έχει κάνει ο Ολυμπιακός το άλμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Για τον Μέλμπεργκ, άλλωστε, είχαν δεχθεί οι «ερυθρόλευκοι» πρόταση και το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά τότε ούτε που το συζήτησαν.


Σχολιάστε εδώ