Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Η Ορχήστρα των Χρωμάτων δείχνει, μετά 21 χρόνια ζωής, να «πνέει τα λοίσθια», καθώς τα μέλη της συμπληρώνουν ήδη 8 μήνες απλήρωτα, από τον Ιούλιο του 2010 μάλιστα παραμένει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, ο οποίος παραιτήθηκε, αναφέρουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γρ. Ψαριανός, Θ.Λεβέντης και Ν. Τσούκαλης. Εξηγούν ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις των επιχορηγήσεων, αλλά και οι περικοπές των παγίων εξόδων της ορχήστρας, έχουν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη διακοπή πληρωμών των μελών της, την τεράστια δυσχέρεια και σταδιακά το τέλος των δραστηριοτήτων της.

>Να επιστρέψει η ΔΕΗ τα χρήματα που κατέβαλαν οι καταναλωτές υποβάλλοντας αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιό της που εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, ώστε να τύχουν της έκπτωσης 10-20% στους λογαριασμούς, ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

>Την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Βαμβακουργίας στη Ν. Ιωνία Βόλου ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης. Όπως αναφέρει, η Βαμβακουργία και οι τεράστιες εγκαταστάσεις της (βιομηχανικοί χώροι και οικόπεδο) αποτελούν εδώ και χρόνια ιδιοκτησία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Εντούτοις, το συγκρότημα παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και σχεδιασμούς για ανέγερση εργατικών κατοικιών και του Μεσογειακού Χωριού.

>Για τα κενά εκπαιδευτικών που παρατηρούνται στην επαρχία Λαγκαδά διαμαρτύρεται στην υπουργό Παιδείας ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Τονίζει ότι έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπάρχει νηπιαγωγείο στην περιοχή που δεν έχει ακόμα νηπιαγωγό, ενώ και στα άλλα σχολεία η εκπαιδευτική διαδικασία παρακωλύεται καταφανώς λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.


Σχολιάστε εδώ