«Να τα βάλω με την ΕΣΗΕΑ;»

Ο κ. Θωμόπουλος μαζί με τους κ. Δ. Μαμμωνά (γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης), Γ. Χαραλάμπους (αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) ήταν μέλη της επιτροπής για την επιλογή προέδρου για το νέο Ταμείο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, βάσει του νόμου 3556/2007 (Ασφαλιστικό ΝΔ – Πετραλιά). Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο κ. Απ. Μπότσος, πρόεδρος επί τιμή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μεταξύ των 21 υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ήμουν κι εγώ, όπως κι ο νυν πρόεδρος του Ταμείου κ. Κ. Τσουπαρόπουλος. Την εποχή εκείνη διατελούσα από ετών πρόεδρος του ΤΑΙΣΥΤ.

Κατά την εξέτασή μου ενώπιον της επιτροπής ο κ. Θωμόπουλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ρώτησε για το ότι το ΤΑΙΣΥΤ απέφυγε να αγοράσει από τα επίμαχα ομόλογα, ενώ -αντίθετα- το άλλο Ταμείο δημοσιογράφων, το ΤΣΠΕΑΘ, το έπραξε. Απάντησα ότι κατόπιν έρευνας της προσφοράς με την προϊσταμένη του λογιστηρίου του ΤΑΙΣΥΤ κ. Αρτ. Πετρακάκη αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε ενσυνείδητα, για προστασία του Ταμείου, δεν προχωρήσαμε στην αγορά, παρόλο που είχαμε αποθεματικά πλέον των 500 εκατομμυρίων ευρώ!

Και η συνέχεια: η Επιτροπή Επιλογής με επέλεξε ως πρόεδρο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, η δε κ. Πετραλιά με κάλεσε, με συνεχάρη και συζητήσαμε για εκκρεμή θέματα (αίτημα για ασφάλιση τεχνικών ραδιοφωνίας – τηλεόρασης στο νέο Ταμείο κ.ά.). Ξαφνικά μέσω ιστοσελίδας άρχισε συστηματική συκοφαντική επίθεση εναντίον μου από κύκλους της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι η ανάληψη της προεδρίας από μέρους μας θα βοηθούσε τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση του ομολόγου κι άλλα θέματα σχετιζόμενα με το ΤΣΠΕΑΘ. Οι κύκλοι αυτοί εν πλήρει γνώσει της πραγματικότητας ανέφεραν στην επίθεσή τους τη μισή αλήθεια για παλαιό υπαλληλικό μου διορισμό.

Κατόπιν αυτού η κ. Πετραλιά ζήτησε από την Επιτροπή Επιλογής προέδρων να αλλάξει την απόφασή της. Προθυμότατοι, χωρίς ίχνος ενδοιασμού, οι κ. Θωμόπουλος, Μαμμωνάς και Χαραλάμπους το δέχτηκαν! Αντίθετα, ο έντιμος δικαστικός κ. Μπότσος παρέμεινε πιστός στην αρχική απόφαση. («Ενήργησα κατά συνείδηση», δήλωσε ο ίδιος αργότερα.) Διορίστηκε αντ’ εμού απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ, ο διορισμός του οποίου έγινε δεκτός με δυσμενή σχόλια από τον Τύπο (π.χ. «Απόβαση στο Ταμείο των Μέσων Ενημέρωσης» – «Βήμα» 5-10-2008, επιστολή Κ. Τσουπαρόπουλου για το ότι «Οι διαδικασίες κάθε άλλο παρά υπήρξαν διαφανείς» – «Ελευθεροτυπία» 3-10-2008, «Ενστάσεις για το πρόσωπο του επιλεγέντος έχει εγείρει και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου – «Εξπρές» 30-9-2008).

Ύστερα από καιρό με ειδοποίησαν (δεν διαθέτω προσωπικά πρόσβαση στο διαδίκτυο) ότι συκοφαντική σε βάρος μου ιστοσελίδα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο ίντερνετ καλυπτόμενη δήθεν από κάποια οργάνωση συνταξιούχων δημοσιογράφων που τελεί υπό την προεδρία του παλαίμαχου -93 ετών- δημοσιογράφου κ. Αλ. Μάλλη. Σε απάντηση εξωδίκου μου ο ευπρεπής κ. Μάλλης, με δάκρυα στα μάτια, μου εδήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα, ότι έγινε χωρίς άδεια χρήση του ονόματός του (μάρτυρας ο εκδότης κ. Γ. Κορίδης).

Συνάντησα σε δεξίωση τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολο και, παρουσία του εκδότη της εφημερίδας «Τραπεζικός Αγών» κ. Χρ. Καστορίνη, του ζήτησα να αφαιρέσει αμέσως την ιστοσελίδα, για την οποία και ο ίδιος είχε ευθύνη, διαφορετικά θα κατέθετα αγωγή. Ύστερα από λίγες ημέρες η ιστοσελίδα αφαιρέθηκε!

Και εν κατακλείδι για την τακτική της κ. Πετραλιά: Ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, καθηγητής κ. Αργ. Καρράς, όταν τη ρώτησε για τα όσα αναίτια έπραξε εναντίον μου, έλαβε την απάντηση: «Τι ήθελες; Να τα βάλω με την ΕΣΗΕΑ;». Για την όλη σε βάρος μου σκευωρία είχα ενημερώσει την κ. Πετραλιά με αναφορά μου (αριθμ. πρωτ. 7157/30-9-2008 γραφείου της). Την όλη εξέλιξη της υπόθεσης γνωρίζει και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος.

Αυτά, χωρίς σχόλια, για να καταδειχθεί τι μπορούν αδίστακτα να πράξουν άτομα υψηλά ιστάμενα όταν καταπατούνται οι ηθικές αξίες.

Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας


Σχολιάστε εδώ