ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Έτσι, μπροστά στη νέα λαίλαπα που έρχεται σε υλοποίηση των μέτρων του Μνημονίου προωθεί το «κοινό μέτωπο πάλης κόντρα στον αντιλαϊκό πόλεμο της κυβέρνησης και της ”τρόικας”». Μάλιστα, το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι «κατεπείγον» ζήτημα η διαμόρφωση κοινού εργατικού-λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης «για την προστασία του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».

Η κυβέρνηση και η «τρόικα», λένε στον Περισσό, όπως φάνηκε από την τελευταία επίσκεψη του κλιμακίου της στη χώρα, κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και των μικρών εμπόρων και των φτωχών αγροτών.

Άμεσος στόχος, τονίζουν, είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, καθώς και οι περαιτέρω περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η προώθηση αυτής της πολιτικής από την κυβέρνηση και την «τρόικα» συναντά δυσκολίες, καθώς σκοντάφτει στη λαϊκή δυσαρέσκεια, που οι ιθύνοντες τη βλέπουν, τη φοβούνται και προσπαθούν με ψέματα και εκβιαστικά διλήμματα να την ελέγξουν ή να την αμβλύνουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, τονίζουν, το σύστημα «γεννάει» πολιτικά μορφώματα με προκαθορισμένη αποστολή να συνδράμουν στην αναμόρφωση του σημερινού πολιτικού σκηνικού, πιστεύοντας ότι ο λαός θα ξεγελαστεί και θα θεωρήσει το «παλιό για νέο». Ο υπαινιγμός είναι σαφής και αφορά προφανώς πρώτα πρώτα το νέο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη.

Κατά το ΚΚΕ, είναι πια η ώρα οι άνθρωποι του μόχθου να οργανώσουν την απάντησή τους σε όλα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα, να σταματήσουν να καταπίνουν την οργή τους και να δώσουν την απάντησή τους στους δρόμους του αγώνα, να μην υπομείνουν άλλες θυσίες και βάσανα και να μη δέχονται στις δικές τους πλάτες να στηρίζονται τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο φόβος, λένε, η μοιρολατρία, η συναίνεση και η ανοχή είναι σκαπανείς που ανοίγουν τον δρόμο για τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης «προς όφελος της πλουτοκρατίας». Στον αντίποδα, ξεκαθαρίζουν στο ΚΚΕ, είναι η συσπείρωση, η οργάνωση και η συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη διαμόρφωση ενός κοινού εργατικού-λαϊκού μετώπου πάλης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλου τύπου ανάπτυξη της χώρας, προς όφελος του λαού και των συμφερόντων του.

Στην κατεύθυνση αυτή τα στελέχη του κόμματος δραστηριοποιούνται στους εργασιακούς χώρους για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η συμμετοχή σε αυτήν την απεργία δεν πρέπει να γίνει με τους όρους και τα αιτήματα που θέτουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, το οποίο αμφισβητεί συνολικά τη σημερινή πολιτική και όχι μόνο κάποιες ανώδυνες πλευρές της, όπως -κατά το ΚΚΕ- κάνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.


Σχολιάστε εδώ