Η ιδεολογία του Μνημονίου και των ημεδαπών δούλων του

Οι δεύτεροι χαρακτηρίζονται από κυνική αναισθησία για τον πλησίον (εξασφαλισμένοι και βολεμένοι καθώς είναι οικονομικά οι ίδιοι) γενικότερο οπορτουνισμό συνδυασμένο με πάσης φύσεως νέες βλέψεις, και είναι εντελώς αδιάφοροι για τα νόμιμα συμφέροντα της πατρίδας τους. (Υπάρχουν ασφαλώς και ορισμένοι που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Εννοώ τους ψυχασθενείς, τα άτομα μειωμένης διανοητικής εμβέλειας, τους βαριάς μορφής ναρκομανείς και άλλα συναφών ψυχοσωματικών εμπλοκών δυστυχή και αθώα πλάσματα.)

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι το Μνημόνιο δεν έχει ιδεολογία. Προσωπικά πιστεύω ότι σφάλλουν. Το Μνημόνιο έχει και παραέχει ιδεολογία. Και μάλιστα την πιο κακουργηματική νέα ιδεολογία που υφίσταται σήμερα. Μια ιδεολογία που συνίσταται ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Μια ιδεολογία αυτοματοποιημένων διαδικασιών που καταλήγουν μαθηματικά στην εξυπηρέτηση άνομων και τεράστιας έκτασης συμφερόντων. Με την άρρητη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ως εμφανέστατη προμετωπίδα, το Μνημόνιο εξολοθρεύει δικαιώματα κατακτηθέντα με ιδρώτα και αίμα, διαλύει εν ψυχρώ τις κοινωνίες και επιτείνει σε υπέρτατο βαθμό το από αμνημονεύτων χρόνων υφιστάμενο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

Οι ημεδαποί δούλοι του Μνημονίου, δηλαδή η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα πλείστα ΜΜΕ που είναι τα στη διαπασών φερέφωνά του –τα λεγόμενα «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης δεν τα αναφέρω διότι είναι πασίγνωστα (και χειρότερα από ορισμένα προβληματισμένα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ)– εμπνέονται και λειτουργούν με βάση τη μνημονιακή ιδεολογία ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Επιδίδονται ομοίως σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες, προωθούν τη διάδοση και εμπέδωση μιας στείρας προπαγάνδας και μετέρχονται συχνότατα την πάντοτε πρόσφορη μέθοδο του αποπροσανατολισμού τού κατʼ όνομα πλέον «κυρίαρχου λαού».

Το περιβόητο Μνημόνιο είναι αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς τοποτηρητές και μάλιστα αδυσώπητους. Πρόκειται για την περίφημη «τρόικα», τη θεραπαινίδα άνομων συμφερόντων. Ένα σώμα απρόσωπων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και εναλλασσόμενων τοποτηρητών των τοκογλυφικών τω τρόπω δανειστών μας. Τη δουλειά τους κάνουνε οι άνθρωποι – δουλειά που έχει μοναδικό της αντικείμενο τη συνεχή επιβολή πρόσθετων και σκληρότατων μέτρων. Μέτρα τα οποία, ας το τονίσουμε για πολλοστή φορά, είναι εντελώς ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και οδηγούν απαρέγκλιτα στην οικονομική άλωση της χώρας μας είτε στη διαιώνιση της παραμονής ενός δεύτερου ή και τρίτου Μνημονίου στην Ελλάδα, γεγονός που θα συνεπάγεται νέους δανεισμούς με όλο και περισσότερο αυξανόμενα τοκοχρεωλύσια.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, επομένως, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ. Και το πλήρες αδιέξοδο δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικούς και παραδοσιακούς τρόπους. Απαιτούνται ριζικές, ρηξικέλευθες και δυναμικές αντιδράσεις. Αντίδραση άμεση: Εμμονή στην ασυμβίβαστη αντιμνημονιακή στάση. Εμμονή μαχητική που επιδεικνύουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αυθεντικοί οπαδοί τους – και όχι το νεόδμητο (και αλλοπρόσαλλο) κόμμα του Φώτη Κουβέλη, δηλώσεις εκπροσώπων του οποίου δίνουν την εντύπωση ότι ακούει κανείς τα ξύλινα και κενά περιεχομένου φληναφήματα του Πεταλωτή! Εμμονή ανυποχώρητη που επιβεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή με την κρυστάλλινη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή». Συνέντευξη με την οποία ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δυνατότητα συνεργασίας «με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου». Συνέντευξη που τη σχολιάζει με μοναδικό τρόπο ο Γιώργος Δελαστίκ στο «Έθνος» της Δευτέρας.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, αφού αναπαραγάγει τα λεχθέντα από τον κ. Σαμαρά, ότι δηλαδή η ΝΔ είχε πάρει τον Οκτώβριο του 2009 ΜΟΝΟ 6 νομούς και ότι μετά την τότε εκλογική συντριβή της, κέρδιε δεκατρείς μήνες αργότερα στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 32 από τους 54 νομούς, καθώς και ότι εκμηδένισε τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από τις 10,4 μονάδες σε 2, παρατηρεί κατά λέξη επισημαίνοντας τα αποτελέσματα της αντιμνημονιακής στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά: «Η επιτυχία της “αντιμνημονιακής” γραμμής της ΝΔ γίνεται ακόμη σαφέστερη αν εξετάσει κανείς το εκλογικό Βατερλώ του ΛΑΟΣ που υποστήριξε το Μνημόνιο και πλήρωσε γιʼ αυτό βαρύτατο πολιτικό αντίτιμο, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ, όπως άλλωστε Η ΕΠΙΣΗΣ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.» (Τα κεφαλαία δικά μου.)

Όσο περίτεχνη και όσο πληθωρική και να είναι η προβολή της «φανατικής υποστηρίκτριας του Μνημονίου» από τα εξωνημένα ΜΜΕ –ακόμα και στις πλείστες εφημερίδες διαθέτει (με το αζημίωτο;) υμνητές της, παράδειγμα… φωτεινό η εμετική πλέον κ. Κοραή στην «Ελευθεροτυπία»– με το πασίγνωστο αντεθνικό παρελθόν της ως υπουργού Εξωτερικών που τορπίλιζε συνεχώς την εθνική εξωτερική πολιτική του Καραμανλή (εκθειάζοντας το προδοτικό Σχέδιο Ανάν και ασκώντας μυστική διπλωματία υπέρ των Σκοπιανών και εναντίον του θετικότατου συμφέροντος για τη χώρα μας ανοίγματος προς τη Ρωσία) και με στενούς συνεργάτες αποτυχημένους πολιτευτές και προκαλέσαντες τη διαγραφή τους μετριότατους βουλευτές, τι σόι και πόσο αξιόπιστο κόμμα να κάνει με την ίδια αποδεδειγμένα αρχιαναξιόπιστη! Ένα κόμμα του οποίου ο στόχος και η… ιδεολογία συνίστανται στο να μη γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς! Στόχος και… ιδεολογία που εκπορεύονται από τα αθεράπευτα συμπλέγματα που τη βασανίζουν.

Το άρθρο αυτό γράφεται Πέμπτη, δηλαδή την παραμονή της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Απορώ και εξίσταμαι για την εσπευσμένη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν μάλιστα, όπως γράφεται και λέγεται από καλοθελητές και μη, οφείλεται κυρίως στη συγκράτηση νεοδημοκρατών βουλευτών, με την απειλή της διαγραφής τους, ώστε να μην υποκύψουν στις… σειρήνες που εκπέμπει το εκ κατασκευής ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ απόκομμα της θυγατρός του αρχιαποστάτη Μητσοτάκη, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι διότι η Ρηγίλλης προτιμά να τους απολακτίσει παρά να τους συγκρατήσει. Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ και η δύναμή της προέρχεται από νέες ιδέες με επίκεντρα τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ (που τον στερείται παντελώς η Ντόρα) και τη ΡΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (που τη βδελύσσεται το υπό την Ντόρα… αντίπαλον δέος). Η ισχύς του Σαμαρά είναι η εντός και εκτός ΝΔ αγανάκτηση της μέγιστης πλειονότητας του ελληνικού λαού για το εγκληματικό Μνημόνιο. Ας κρατήσει, λοιπόν, ως κόρην οφθαλμού την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ – κι ας οδηγηθούν στην πολιτική τους αυτοκαταστροφή όσοι από τους νυν βουλευτές του οδηγηθούν σε εναγκαλισμό της ξυπόλυτης στʼ αγκάθια Ντόρας.

Όλοι, με πρώτιστα τα εξόχως διαβλητά ΜΜΕ, καλλιεργούν και διασπείρουν φήμες για δήθεν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και κρατούν το στόμα τους θεόκλειστο αναφορικά με το πιθανότατο ενδεχόμενο της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ, πλην του ασυνάρτητου Γιωργάκη, του προκλητικότατου Πάγκαλου, του επαγγελματία ψεύτη Παπακωνσταντίνου, πολλών καιροσκόπων ωφελιμιστών και πλειάδας εθελόδουλων τύπου Πεταλωτή, διαθέτει αρκετές ακέραιες προσωπικότητες που δυσανασχετούν διαπιστώνοντας, έστω αργά, τα αδιέξοδα του περιλάλητου… μονόδρομου. Ορισμένες από τις προσωπικότητες αυτές ίσως να μην αντιλαμβάνονται μόνο τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου, αλλά και ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του Μνημονίου η οποία, όπως προείπα, συνεπάγεται ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


Σχολιάστε εδώ