Επίθεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά της Ντόρας

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε κονδύλι που η Ομοσπονδία παγίως λάμβανε μέσω των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επειδή φέτος δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, κατέφυγε στον δανεισμό από τη διοίκηση – «και όχι κάτω από το τραπέζι» όπως καταγγέλλεται. Το ποσό αυτό είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ και προορίζεται να καλύψει λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας, εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια και άλλου είδους δαπάνες. Ο κ. Φωτόπουλος, μας αναφέρει για παράδειγμα, ότι για τη προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά του Μνημονίου, επιστρατεύτηκαν τέσσερις πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ αποδίδει τις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν σε συμφέροντα που θίγονται από την αντίσταση της ΓΕΝΟΠ για ξεπούλημα μονάδων της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν ότι στόχο αποτελεί και ο πρόεδρος της επιχείρησης, καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος αντιθέτως με τον προκάτοχό του διατηρεί σε ικανοποιητικό επίπεδο τη συνεργασία με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζερβός, υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης. Στο μεταξύ:

Με σκληρή ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιτίθεται κατά της Ντ. Μπακογιάννη (την αποκαλεί μάλιστα κ. Ζήμενς) εξαιτίας κατάθεσης επερώτησης για το άτοκο δάνειο που πήρε από την επιχείρηση. Τονίζει ότι είναι έντοκο και όχι χορηγία ή δωρεά, από το οποίο η ΔΕΗ θα κερδίσει και δεν θα χάσει και ρωτά την κυρία… Ζήμενς:

«Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για το ότι μια χούφτα αεριτζήδες, χωρίς ίχνος επένδυσης, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία μιας θέσης εργασίας, αρπάζουν ή αποσπούν χωρίς η ΔΕΗ να μπορεί να αντιδράσει (γιατί η κυβέρνηση δεν της το επιτρέπει) τους κερδοφόρους πελάτες της;

Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση γιατί αναγκάζουν τη ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα ακόμα και εκείνους τους ανταγωνιστές της που έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος, δίνοντάς τους ρεύμα φθηνότερα απ’ ό,τι της κοστίζει, ζημιωμένη έτσι με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;

Γιατί δεν καταθέσατε επερώτηση για τις μεθοδεύσεις και τη βρωμιά που στήνεται να δουλεύει το κορόιδο η ΔΕΗ και να της αρπάζουν τον λιγνίτη στην τιμή κόστους (χωρίς να έχουν επενδύσει ένα ευρώ) για να οικονομάνε οι κ. ιδιώτες;».


Σχολιάστε εδώ