Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΔΕΝ ΕΧΑΣΕ μόνο το Μητσοτακαίικο μέσα στο κάστρο του, τα Χανιά, όπου τον δήμο που κατείχε ο ανιψιός, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, τούς τον πήρε η παλιά καραβάνα του ΠΑΣΟΚ, ο Μανόλης Σκουλάκης. Έχασε και ο όψιμος φίλος και συστρατιώτης της κόρης, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο χωριό του, τον Δήμο Αποκορώνου, όπου είχε κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος ο πρώην ιδιαίτερός του!

Έτσι για να ξέρουμε τι μετράει ο καθένας…

oΤΖΑΜΠΑ, λένε, στη Ρηγίλλης χάθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αν είχε μπει στον συνδυασμό του Παυλίδη, που στήριξε η ΝΔ, ο Δημ. Μπαμπασίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, θα είχε μικρύνει το άνοιγμα της ψαλίδας στον κρίσιμο αυτό ακριτικό νομό, όπου η μειονότητα ψήφισε σχεδόν σύσσωμα τον Γιαννακίδη του ΠΑΣΟΚ και του έδωσε τη νίκη. Όμως κάποιοι αντέδρασαν, θεωρώντας τον Μπαμπασίδη κίνδυνο για την επανεκλογή τους…

oΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ πάντως έσπευσε να οικειοποιηθεί τη νίκη του… Γιαννακίδη. Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης της… προσφοράς της. Έγραψε πολύ χαρακτηριστικά:

«Στη νίκη αυτή καθοριστικό ρόλο είχαν οι ψήφοι της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατʼ αυτόν τον τρόπο η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έσωσε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη».

Και τώρα περιμένει τα ανταλλάγματα! Και το πρώτο που απαιτεί είναι στη Νομαρχία Ροδόπης να υπάρχει και ένας σύμβουλος Τύπου από τη μειονότητα… Τι σημαίνει αυτό… Ένα είδος συνδιοίκησης, κύριε πρωθυπουργέ και πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ.

o ΤΟ περιστατικό συνέβη, υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες. Παραμονές της «φιέστας» στο Μπάντμιντον, η Έλσα Παπαδημητρίου έκανε στο εντευκτήριο της Βουλής «ψηστήρι» σε δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα. Στη… βάση ότι «αν μείνετε στη Νέα Δημοκρατία δεν έχετε μέλλον». Χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, αφού κανείς από τους δύο δεν εκδηλώθηκε υπέρ της Ντόρας και πολύ περισσότερο δεν προτίθεται να την ακολουθήσει. Τι θα κάνει η κ. Παπαδημητρίου, που αυτές τις ημέρες… σφυρίζει αδιάφορα; Οι γνώμες διίστανται: Ορισμένοι εκτιμούν ότι σε δεδομένη στιγμή θα αναζητήσει αφορμή για να φύγει. Άλλοι πάλι λένε ότι δεν πρόκειται να το κάνει, για να μη… χάσει τα αναρίθμητα ταξίδια στο εξωτερικό που τώρα κάνει ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετέχουσα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

o ΜΕΤΑ Χριστόν προφήτες, θα πείτε… Ωστόσο, δεν είναι λίγοι στη Νέα Δημοκρατία εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Κ. Γκιουλέκας και Μιλτ. Βαρβιτσιώτης ενδεχομένως να είχαν καλύτερη τύχη στις εκλογές αν ακολουθούσαν το παράδειγμα του Β. Μιχαλολιάκου. Δηλαδή, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Γλυφάδας αντίστοιχα να δήλωναν ότι παραιτούνται από τη βουλευτική έδρα που κατέχουν. Έτσι θα έδειχναν ότι είναι σίγουροι πως θα εκλεγούν και ταυτόχρονα θα έστελναν μήνυμα τους πολίτες ότι σκοπεύουν να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα των δήμων τους. Πλην όμως η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν»…


Σχολιάστε εδώ