από το Περιστύλιο…

Το προεδρείο της Βουλής μοίρασε τις αρμοδιότητες της τυπικής διαδικασίας της κλήρωσης. Στον αντιπρόεδρο Βαΐτση Αποστολάτο μάλιστα έτυχε να ανακατεύει τα σφαιρίδια με τα ονόματα των δικαστικών, καθήκον στο οποίο κατά γενική ομολογία διακρίθηκε…

νΕν τω μεταξύ το σίριαλ των Εξεταστικών δεν σταματά με την έκδοση των πορισμάτων για τα ομόλογα και τη Ζήμενς. Η διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, σύμφωνα με τις πληροφορίες για το πόρισμα που θα παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα περάσει σε Προανακριτική Επιτροπή, καθώς το ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα Δούκα και Τσιτουρίδη.

Όσο για τη Ζήμενς το δίλημμα είναι μεγάλο: Αν η Ζήμενς τελειώσει αναίμακτα, θα τους κράξει ο κόσμος. Αλλά για να πάνε σε Προανακριτική πρέπει να δώσουν συγκεκριμένα ονόματα.

Και επειδή η υπόθεση του Βατοπεδίου ήταν διδακτική και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης διακρίνει το αδιέξοδο, μοίρασε την μπάλα, παραδίδοντας στους βουλευτές που είναι μέλη της Επιτροπής κείμενο 100 σελίδων στο οποίο περιγράφει τα περιστατικά της υπόθεσης της Ζήμενς για να τα μελετήσουν το Σαββατοκύριακο, να έρθουν διαβασμένοι στις συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας και να αποφανθούν αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και ποιοι τα διέπραξαν.

Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο της ΝΔ φουντώνει ο προβληματισμός, καθώς ο Κ. Τζαβάρας, επικεφαλής των μελών της ΝΔ στην Επιτροπή, δηλώνει ότι βλέπει πρόσωπα που δεν έχουν ευθύνες και ευθύνες που ψάχνουν πρόσωπα, όμως ο Πάνος Καμμένος λέει ότι αν χρειαστεί θα καταθέσει το δικό του πόρισμα. Κατά τον Δ. Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεθοδεύεται από κοινού το σενάριο της συγκάλυψης και του συμψηφισμού, ενώ ο ΛΑΟΣ δεν θα καταθέσει πόρισμα.

νΚαλή διαγωγή εξακολουθεί να επιδεικνύει η ΝΔ προς την κυβέρνηση, ψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια που φέρνει το ΠΑΣΟΚ για να της βάλει άριστα με τόνο! Οδεύοντας μάλιστα θριαμβευτικά προς τον στόχο του 60% επί των νομοσχεδίων που συναίνεσαν, οι Νεοδημοκράτες δεν σταμάτησαν ούτε μπροστά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου, με τις οποίες πετιούνται εργαζόμενοι στον δρόμο, και έδωσαν τη θετική τους ψήφο για να τους πει «μπράβο» ο Ραγκούσης. Σύμφωνα δε με τα όσα ακούστηκαν στην ολομέλεια της Βουλής, η συγχώνευση και η κατάργηση φορέων αποτελεί τομή για τη λειτουργία του κράτους, από αυτές δηλαδή που δεν τόλμησε να κάνει η ΝΔ όταν ήταν στην κυβέρνηση και τώρα σκοτώνεται ποια από τις καινοτομίες που φέρνει το ΠΑΣΟΚ να πρωτοψηφίσει…

νΟ Προκόπης Παυλόπουλος περιορίστηκε να ψελλίσει τις συνταγματικές επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει η Επιστημονική

Υπηρεσία της Βουλής, η οποία έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη σχετικά με την ΑΓΡΟΓΗ, καθώς κάνει διάκριση μεταξύ δύο κατηγοριών υπαλλήλων με το τυχαίο κριτήριο του χρόνου της πρόσληψής τους. Δηλαδή, όσοι προσλήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ μένουν και μετατάσσονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όσοι προσλήφθηκαν μετά, πάνε σπίτι τους… Παρ’ όλα αυτά, για άλλη μια φορά η ΝΔ πάσχισε να αποδείξει ότι είναι ανώτερη των περιστάσεων.

νΠροφανώς όταν με το καλό η Ντόρα αποκτήσει τους δέκα βουλευτές που απαιτούνται για τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας (προς το παρόν έχει τέσσερις και τον εαυτό της) δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ!

νΜέχρι και ο Γιώργος Κοντογιάννης έφτασε να πει στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή, ως βουλευτής της ΝΔ, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει ουσιαστικά δεκανίκι στην κυβέρνηση, επειδή, λέει, ο Σαμαράς οδηγεί την παράταξη σε διχασμό και σε μια πρωτόγνωρη εσωκομματική κρίση. Καθένας με την εξήγησή του και τον πόνο του…

νΔημοσίως στήσανε τον καβγά πρώην και νυν Νεοδημοκράτες βουλευτές. Γιατί πού αλλού να τα πούνε; Στα όργανα; Δεν άντεξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας με όσα είδε να διαδραματίζονται στην ολομέλεια, όπου ανακοινώθηκε και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γ. Κοντογιάννη, και ξεσπάθωσε. «Αυτή η ανεξαρτητοποίηση και μάλιστα η ανεξαρτητοποίηση η οποία αποτελεί υποχώρηση στις απαιτήσεις των δυνάμεων που υποστηρίζουν το Μνημόνιο, είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Είναι ακριβώς αυτό που τους καθιστά ιστορικά υπόλογους σ’ αυτό το σύστημα της ντροπής, που δεν θέλει τίποτα άλλο από το να είναι οι πολιτικοί θεραπαινίδα συμφερόντων οικονομικών», είπε. Και επειδή όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, ο παρευρισκόμενος Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού: «Ο κύριος συνάδελφος, ο οποίος πήρε τόση φόρα έντονης ρητορικής μανίας, μας είπε περίπου ότι όσοι είναι ανεξάρτητοι πρέπει να ντρέπονται σε αυτήν την αίθουσα». Πήρε μάλιστα την αφορμή να εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο είπε ότι κρατάει τον μπαμπούλα…

νΚαθώς συζητούντο οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των οργανισμών του Δημοσίου, ήρθε και ο λόγος στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης είχε μια εξήγηση για την απαξίωσή του. «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο», είπε, «δεν έχω απαξιωτικό χαρακτήρα, θα αναφέρω ξερά το όνομα και τις ταινίες του ανθρώπου που η Νέα Δημοκρατία είχε ορίσει πρόεδρο –αυτός ήταν ο τίτλος του–, του κ. Γιώργου Μυλωνά, σκηνοθέτη και διευθυντή του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κρατηθείτε! Δεν κάνω κανένα σχόλιο. Οι ταινίες που έχει γυρίσει και τα σενάρια που έχει γράψει ο κ. Μυλωνάς είναι τα εξής: ”Ο βιασμός μιας μοναχής”, ”I love you Μήτσο”, ”Η γκομενάρα από το Μέτσοβο”, ”Ο άρχοντας της λιγούρας”. Αυτά είναι ταινίες και σενάρια του κ. Μυλωνά που ήταν πρόεδρος στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το αποκορύφωμα είναι το εξής: ”Εδώ και τώρα αγγούρια”».

Παλιό και γνωστό, αλλά εξακολουθεί να βγάζει γέλιο, κυρίως όταν ακούγεται στην ολομέλεια της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ