MUSIC+ MEDIA

// Σε καταφύγιο έχει μετατραπεί η Κύπρος για τους έλληνες καλλιτέχνες.
// Οι ηθοποιοί έχουν εντοπίσει την εκεί αγορά χρόνια πριν, όμως τώρα πλέον εφόσον η δική μας αγορά αδυνατεί να συντηρήσει τους τραγουδιστές, οι περισσότεροι έχουν προσθέσει όχι μόνο συναυλίες αλλά και σταθερές εμφανίσεις τους σε μαγαζιά στην Κύπρο.
// Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι θα συμβεί και με τα ελληνικά media. Όλοι ψάχνουν να βρουν συνεργασίες στο νησί με τις οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν κάποιες από τις τρύπες που δημιουργεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
// Την ίδια στιγμή γίνεται ξεκάθαρο ότι οι προσφορές για τις εφημερίδες είναι ένας φαύλος κύκλος χωρίς έξοδο. Βοηθούσης της κρίσης, όσες εφημερίδες δεν έχουν δυνατή προσφορά καταποντίζονται κυκλοφοριακά. Όσες έχουν καλή προσφορά καταποντίζονται οικονομικά εξαιτίας του κόστους της.
// Επειδή προτεραιότητα έχει η πολιτική πίεση, όλες οι εφημερίδες ξαναγυρίζουν πλέον σε δισκογραφικές, ζητώντας, με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία, καλές δισκογραφικές προσφορές οι οποίες κοστίζουν.
// Η καθίζηση των εσόδων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αγγίζει και μ’ έναν άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία: Οι καταβολές δικαιωμάτων τόσο σε ΑΕΠΙ όσο και στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης θα είναι κατ’ αναλογίαν μειωμένες.
// Αυτό μπορεί να ακούγεται αδιάφορο, όμως όταν η τηλεοπτική αγορά έχει απολέσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε έσοδα, η αντίστοιχη απώλεια της μουσικής βιομηχανίας είναι σημαντική.
// Μια δυναμική ανακοίνωση, με εντονότατη προβολή από την Apple, ήταν ικανή για να ταρακουνηθούν τα παγκόσμια chart πωλήσεων μουσικής και να δούμε στην κορυφή τη δισκογραφία των Beatles.
// Παρόλο που αρχικά πολλοί απόρησαν με την έμφαση της Apple και ειρωνικά έλεγαν ότι αφορά μόνο τον Steve Jobs, οι πωλήσεις των άλμπουμ τούς διέψευσαν.
// Μπορεί στην Αγγλία η Tesco να έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη αντιπαράθεση προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη δυνατότητα στους πελάτες cd να κατεβάζουν τα τραγούδια και μέσω internet, όμως η Amazon με τα κινηματογραφικά studio βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά και δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγοράζουν μια ταινία σε dvd να μπορούν να τη βλέπουν και online.
// Ένα νέο μουσικό κανάλι, το Vintage TV, φαίνεται ότι κάνει πάταγο. Το κανάλι αυτό παίζει μόνο μουσική η οποία έχει παραχθεί από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και αυτήν του 1980!
// Στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας εισβάλλει ο τιτάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, διά της πλαγίας οδού. Στη γενέτειρά του Αυστραλία δημιουργεί μια νέα εταιρεία ticketing, και φαίνεται ότι σχεδιάζει να την επεκτείνει σε όλο τον πλανήτη.
// Σύμφωνα με τις δηλώσεις του είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη των media που διαθέτει, προκειμένου να προσφέρει πιο ελκυστικές προσφορές σε διοργανωτές εκδηλώσεων ώστε να χρησιμοποιούν τις δικές του υπηρεσίες.


Σχολιάστε εδώ