Στη σκαλωσιά…

#Ούτε για δείγμα κυβερνητικός ή κομματικός «επώνυμος» του ΠΑΣΟΚ στην πορεία για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων). Προηγήθηκαν τα χλιαρά χειροκροτήματα υποδοχής στον χώρο του Πολυτεχνείου κατά την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Σκέτη ψυχρολουσία, που προφανώς την αντιλήφθηκαν.
#Στελέχη της ΠΑΣΠ βρίσκονταν στην κορυφή της πορείας. Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, κυρίως οι φοιτητές, δεν απουσίασε. Ήταν λίγοι πάντως και… υποτονικοί, αμήχανοι. Το μεγαλύτερο μπλοκ ήταν του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μαζική και η συμμετοχή μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως μεγάλο ήταν και το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των «αντιεξουσιαστών». Ο Αλέξης Μητρόπουλος πορεύτηκε ανάμεσα σε φοιτητές της Νομικής. Ήταν μια πορεία οργής.
#Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού του 2011 καθίσταται πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Και αφορά τους πάντες.
#Αντιπεριφερειάρχης Αττικής ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Παπαντωνίου, που ήδη παραιτήθηκε και αποχώρησε από το συνδικαλιστικό κίνημα έπειτα από 25 χρόνια παρουσίας. «Αντιμνημονιακός» ως το κόκαλο ως συνδικαλιστικό στέλεχος, σίγουρα θα δοκιμαστεί στο νέο του αξίωμα. Ευχόμαστε συνέπεια…
#Στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται αν θα είναι γενικευμένη ή υπό όρους η υπεροχή των επιχειρησιακών συμβάσεων σε σχέση με τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σε αυτό «πάτησε» η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη για να υποστηρίξει την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων μόνο σε περίπτωση «κρίσης» μιας επιχείρησης και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Στο Μνημόνιο δεν γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί, είπαν οι «τροϊκανοί» και, ψυχροί, δεν διαπραγματεύτηκαν τις υπουργικές συστάσεις. Πιστεύουμε ότι (δυστυχώς) εδώ έληξε το ζήτημα.
#Βοήθεια ανεκτίμητη για τους ασφαλισμένους θα υπάρξει αν λειτουργήσουν γραφεία –τύπου ΚΕΠ– που να παρέχουν έγκυρες πληροφορίες για τα ασφαλιστικά ζητήματα. Ένας σχεδιασμός του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, με την ελπίδα ότι δεν θα «σκοντάψει» πουθενά.
#Στις ΗΠΑ (και για μεταναστευτικά θέματα) η υφυπουργός Άννα Νταλάρα. Απαραίτητη η ενημέρωση για το ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο με θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών σε συνοριακές περιοχές.
#Παραμένει γραμματέας Συνδικαλιστικού Τομέα της ΝΔ ο Γ. Μανώλης, ενώ θα ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του περιφερειακού συμβούλου υπό τον Βασ. Κικίλια. Απέναντι, υπό τον Γ. Σγουρό, η Λιλ. Βασιλάκου (παλιό και μαχητικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ). Θα μονομαχούν, θα συμμαχούν, ο χρόνος θα δείξει.
#Μόνο σε έξι νοσοκομεία θα μπορούν να προσφεύγουν οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος. Αυτό κι αν είναι εισαγωγή ξένων ηθών στην πατρίδα μας.
#Αν έχουν απομείνει έστω και λίγα ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της πλειοψηφίας, οφείλουν να αντιδράσουν στα παραγγέλματα των τραπεζιτών και της «τρόικας» και να μην προχωρήσουν σε ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις. Φίλια τα βέλη –αλλά φαρμακερά– που εκτοξεύει η ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι) με πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ. Κάλλιο αργά… που λέει ο λόγος.


Σχολιάστε εδώ