Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

Με το παραπάνω σκεπτικό… αιτιολογεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την απόφασή του να μην ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Θ. Ρουσόπουλου στη μυστική ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης. Όπως εξηγούσε, σε ολόκληρο το πόρισμα δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση, ούτε μια μαρτυρία που να τον εμπλέκει στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Αν υπήρχε, θα ήμουν ο πρώτος που θα τον έστηνε στον τοίχο», επισήμανε ο κυβερνητικός βουλευτής.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο Γ. Παπανδρέου… γοητεύει όλες τις γενιές του Μητσοτακαίικου. Μετά τον παππού Κ. Μητσοτάκη, που φρόντισε παραμονές εκλογών να εκφράσει την υποστήριξή του στον σημερινό πρωθυπουργό και να επιτεθεί στον Αντ. Σαμαρά, ακολούθησε ο εγγονός Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος ανήμερα του β΄ γύρου σε συνέντευξή του στο «Βήμα» δήλωσε ότι συμπαθεί τον κ. Παπανδρέου. Αντίθετα, δεν βρήκε να πει κάτι θετικό για τον κ. Σαμαρά, παρότι η απόφαση της Ρηγίλλης να μην κατεβάσει δικό της υποψήφιο διευκόλυνε τον κ. Μπακογιάννη ώστε να εκλεγεί δήμαρχος Καρπενησίου, και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Είπατε τίποτα περί αχαριστίας;

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Νέας Δημοκρατίας, εκ Κρήτης ορμώμενος, εκθείαζε τη… σκληρή μάχη που έδωσαν στις εκλογές τα στελέχη της παράταξης στο νησί. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά, στο χωριό του συνάδελφου Αυγενάκη, τις Καμάρες, ο Γ. Πλακιωτάκης πήρε 16 ψήφους και ο «εκλεκτός» της Ντόρας, Δ. Γιαννουλάκης, 76! Για την ιστορία, σημειώνω ότι φίλος και συνεργάτης του κ. Αυγενάκη ανέλαβε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κ. Γιαννουλάκη. Πώς το λέει ο λαός; Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει…

ΠΕΠΛΟ… μυστηρίου καλύπτει τα μελλοντικά σχέδια του Νικήτα Κακλαμάνη, μετά την ήττα στις εκλογές. Σε ορισμένους συνομιλητές του αναφέρει ότι θα παραδώσει καθήκοντα στον Γ. Καμίνη και αμέσως μετά θα παραιτηθεί και θα αποχωρήσει από τον δήμο. Με άλλα λόγια εκεί γύρω στο πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Σε άλλους ωστόσο λέει ότι θα παρατείνει την παραμονή του μέχρι τον Ιούνιο, χωρίς να το συνδέει απαραίτητα με συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ σε κάποιους… τρίτους εξηγεί ότι θα μείνει ένα με ενάμιση χρόνο και μετά θα φύγει! Καλού-κακού υπολογίστε και μια τέταρτη εκδοχή: Να παραμείνει στον δήμο όσο διάστημα χρειαστεί για να είναι σίγουρος ότι ορισμένες «ανοικτές υποθέσεις» θα πάρουν τον δρόμο για το… χρονοντούλαπο της ιστορίας και όχι το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα.

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ωστόσο ότι… ο δρόμος δεν θα είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα! Κι αυτό διότι ο επερχόμενος δήμαρχος εμφανίζεται να έχει άγριες διαθέσεις. Όχι μόνο ζήτησε στο εξής να μη λαμβάνεται καμία απόφαση που θα δεσμεύει τη δική του θητεία, αλλά ζήτησε όλους τους φακέλους για τον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου («Αθήνα 9,84»), αλλά και για την εταιρεία «Τεχνόπολις». Από το επιτελείο του κ. Καμίνη λέγεται μετʼ επιτάσεως ότι έχουν υπόψη τους στοιχεία ότι και στις δυο περιπτώσεις έχουν συμβεί «σημεία και τέρατα». Τα οποία, αν επιβεβαιωθούν από τον έλεγχο των φακέλων, θα πάρουν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα πάντως από τι θα δείξουν οι έλεγχοι, πρόθεση του νέου δημάρχου είναι να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές δαπανών και προσωπικού στον «Αθήνα 9,84». Εξ ου και έχουν κυκλοφορήσει φήμες ακόμη και για το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο.


Σχολιάστε εδώ