διάδρομοι και ψίθυροι

ξFOLLI – FOLLIE: Τιμή-στόχο στα 25 ευρώ δίνει η Morgan Stanley. Στηρίζει την πρόβλεψή της στις εκτιμήσεις της διοίκησης της εισηγμένης για τζίρο 1 δισ. ευρώ στη φετινή χρήση και κέρδη προ φόρων 177 εκατομμυρίων ευρώ.
ξCREDIT SUISSE: Aρνητική για ALPHA BANK, Ταχυδρομικό Tαμιευτήριο και Τιτάνα.
ξΓενικότερα, η εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από μια «βροχή» επιβαρυντικών για τις τράπεζες εκθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό και η Citigroup προχώρησε την Τρίτη σε υποβάθμιση συστάσεων και τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες. Για την ακρίβεια, υποβάθμισε την αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (έδωσε και για τους δύο τίτλους σύσταση πώλησης από προηγούμενη σύσταση διακράτησης). Επίσης μείωσε την τιμή-στόχο για την Αγροτική (στα 0,40 ευρώ από 0,95 ευρώ) και έδωσε σύσταση πώλησης. Αντιστοίχως μείωσε την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 4,75 ευρώ (από 5,25 ευρώ), διατηρώντας πάντως σύσταση διακράτησης για τον τίτλο, ενώ «έκοψε» και την τιμή-στόχο για την EFG Eurobank Ergasias στα 4,5 από τα 5 ευρώ, της Εθνικής στα 8,25 ευρώ από 9,56 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,50 ευρώ από 4,50 ευρώ. Ακριβώς το ίδιο και στις ίδιες τιμές (στα 2,50 από 4,50 ευρώ) έπραξε και για την τιμή-στόχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
ξΜε τις ελληνικές τράπεζες ασχολείται και η Merrill Lynch. Ο οίκος εμφανίζεται να διατηρεί τις συστάσεις αγοράς για τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, ενώ παραμένει με ουδέτερη στάση για Πειραιώς και Eurobank. Την ίδια ώρα, η Morgan Stanley εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 9 δισ. ευρώ σε άμεση ρευστότητα το διάστημα 2011 – 2014…
ξFRIGOGLASS: Στα 19,021 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη μετά φόρων το εννιάμηνο του 2010. Το ποσοστό της αύξησης είναι της τάξεως του +192,2%, με ό,τι αυτό σημαίνει φυσικά για την «αξιολόγηση» της εταιρείας από την αγορά.
ξJumbo: Η πτώση στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου για τη χρήση της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 5,15%. Διατηρεί πάντως αισιόδοξη οπτική για τη συνέχεια…
ξLamda Development: Η εταιρεία «πλήρωσε» την αλλαγή στην εμπορική αποτίμηση των προς διαχείριση ακινήτων της με ζημίες άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ στο εννιάμηνο.
ξΜυτιληναίος: Τριπλασιασμός στα κέρδη του ομίλου στο εννιάμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 57,4 εκατομμύρια ευρώ και αποδίδονται στη μεγάλη ώθηση από τις εξαγωγές. Ακόμα μία απόδειξη για το ότι μεγάλες κερδισμένες της εποχής είναι οι εταιρείες με αυξημένη εξωστρέφεια, που δεν συναρτούν δηλαδή την οικονομική τους θέση ΜΟΝΟ με τους τζίρους τους στην εγχώρια αγορά.


Σχολιάστε εδώ